Gerard Joling tekent exclusief contract bij RTL

Geplaatst op Tue 19 Mar 2019 om 18:48

Presentator en zanger Gerard Joling verbindt zich voor twee jaar exclusief aan RTL. Vandaag is het contract officieel ondertekend. Dat heeft de zendergroep laten weten. Albert Verlinde onthulde het al in 6 Inside, maar nu is het officieel: Joling wordt een RTL-gezicht. Vanaf september is hij te zien als jurylid in de nieuwe muzikale tv-show The Masked Singer, waar hij onlangs nog zo lyrisch over was in DWDD. Daarnaast gaat Joling meerdere programma’s voor RTL presenteren.

Sven Sauvé, CEO RTL, kijkt uit naar de samenwerking: “Door zijn jarenlange ervaring als zanger en entertainer is Gerard een ideaal jurylid. Met zijn oprechte interesse in mensen krijgt hij altijd de echte verhalen boven tafel. De man heeft bovendien de meest aanstekelijke lach van Nederland. We geven zijn humor en ontwapenende persoonlijkheid de komende jaren graag alle ruimte bij RTL.

Voor Joling is de exclusieve deal met RTL een nieuwe mijlpaal in zijn carrière: “Een geweldige eer de komende jaren voor RTL aan de slag te gaan, ik werk al lang met veel plezier met ze samen. RTL stelt me prachtige programma’s in het vooruitzicht, maar ‘The Masked Singer’ heeft voor mij de doorslag gegeven. Een mooi contract met mooie plannen voor de toekomst.

Gerard was in 1995 voor het eerst bij RTL te zien als presentator van het programma ‘Karaoke op 4’. Sindsdien heeft hij bijgedragen aan veel succesvolle formats bij RTL, zoals de serie reallifesoaps van ‘Geer & Goor’. Ook was hij als vaste gast ruim 80 keer te zien bij Carlo en Irene in ‘Life 4 You’. Dat leverde hem een lucratief presentatiecontract bij SBS 6 op ter waarde van anderhalf milioen euro per jaar. Nu, bijna 25 jaar na zijn eerste presentatieklus bij RTL, tekent hij een exclusief contract voor twee jaar.

Het van origine Koreaanse tv-format The Masked Singer is een enorme hit op de Amerikaanse zender FOX. In het programma gaat Joling samen met zijn mede-juryleden en het publiek op zoek naar de identiteit van de bekende personen die vermomd optreden in de studio. De overige juryleden maakt RTL later bekend.

Foto: RTL
40 Reacties op “Gerard Joling tekent exclusief contract bij RTL”


 1. Ech wel

  Wie zit er nu nog te wachten op figuren als Joling en Gordon? Ze moeten dat management bij die commerciële zenders eens ontslaan en verjongen.

 2. Henk

  zal ook wel Voice Senior zijn, zonder Gordon. Denk dat RTL beter met hem uit is dan met Gordon. Jammer dat SBS hem afgelopen jaren niet meer heeft ingezet. Laat Joling wel bij amusement houden.

 3. Henk

  persbericht laat zien dat Masked Singer vanaf September bij RTL te zien is. Op de vrijdag ?! Zaterdag al voor Dancing with the stars. word t dan dit?

  vanaf 2 september: the masked singer (6x)
  vanaf 14 oktober: voice senior (8x)
  vanaf 9 december: voice of holland (17x)
  vanaf 6 april: voice kids (9x)
  vanaf 8 juni:

 4. Henk

  Veel liever Geer dan Goor

 5. Anouk

  Altijd beter dan de eeuwige rel en ruziezoeker Gordon.
  Daarbij is Gerard echt sympathiek, heeft zelfspot en kan relativeren.
  Als er bij VI homograppen gemaakt worden schreeuwt hij niet meteen moord en brand dat het homofoben zijn.

 6. Henk

  Frisse keuze van RTL! Investering in jong talent.

 7. J

  @Henk: Waarschijnlijk eerst The Voice Senior 4 of 6x. Daarna The Masked Singer en daarna The Voice Of Holland. Was vorig jaar ook; eerst TVS toen The Talent Project en daarna TVOH.

 8. Rambo

  Zeer goede zet van RTL. Vind Gerard goed passen bij het huidige RTL. Weer een nieuwe grote ster aan boord.

  Opvallend dat er met geen woord gesproken over wordt over The Voice Senior. Neem aan dat hij daarin ook terugkeert.

  Jurylid dus in The Masked Singer. Had eerder presentatie verwacht. Benieuwd wie het dan gaat presenteren?

 9. P v VO...

  Komt ook een nieuwe the voice bij VOICE SENIOR 80
  waar alleen 80 plussers mee mogen doen
  lijkt me wel heel leuk
  zingen ze hits uit hun jeugd
  en dat waren hits hoor in de jaren 50
  MAX V PRAAG daar zijn de appeltjes van oranje weer
  HELMA EN SELMA meneer klaas vaak
  MIEKE TELKAMP- morgen kom ich wieder
  JOHNNY JORDAAN de parel van de jordaan
  THE BUTTERFLIES willem wordt wakker
  JOOP DE KNEGT ik sta op wacht
  SELVERAS twee reebruine ogen
  ANNIE DE REUVER–in een gouden koets
  FRITS RADEMACHER t huiske
  WILLY ALBERTI ik hou van jou mooi amsterdam

  ja dat waren nog eens artiesten van weleer probeer ze maar eens na te doen op hoge leeftijd

 10. Annemarie

  De man kan absoluut niet presenteren dus wat ze hiermee moeten? Niets aan zonder Gordon! Duidelijk weer een streek van Joling om Geer en Goor om zeep te helpen! Vind Goor duizend keer leuker!

 11. Deadly Viper

  Gordon was leuk… tot er elke week weer een rel rondom hem was en dat negatieve gedoe steeds.

 12. J

  @Rambo: The Voice Senior zijn ze nog niet uit zei hij bij BLVD. Maar verwacht wel dat hij daar weer plaats neemt. Benieuwd meer wat hij gaat presenteren, voor alleen jury lid in programma’s hoeft hij geen contract lijkt mij.

 13. Peacock and Whitemen

  Als Joling zich normaal gedraagd en niet om de 30 seconde weer een flauwe grap uitspuugd, kan het best nog wel wat worden.

  Er word hier bij de concurrent in de wandelgangen al besproken dat Joling een contract voor 4 jaar voor 3 programma’s en 750.000 euro per jaar heeft laten lopen.

 14. Michael

  Van hem komen we nooit meer van af die poepstamper

 15. Albert

  John de mol heeft pech dat hij niet met gordon wil werken en dus naar rtl gaat

 16. A.Zijn

  Wederom een goede keuze van RTL. Beste optie voor The Masked Singer. Misschien ook wel de volgende stap voor het format Sterren Dansen op het Ijs. Leuk met Katja ernaast ofzo.

  Nu nog Irene binnenhalen, zodat ze samen met Carlo het zaterdagavond tijdslot van 22:00-00.00 kan oppakken en je best doen voor Geraldine Kemper.

 17. J

  @A.zijn: Ze moeten ook niet weer te vol raken nu. Overal werd toen gesproken over de leegloop bij RTL. Johny, Gordon, Wendy en Linda zijn vertrokken (ze noemen ook wel eens Winston maar dat is al 2 jaar terug). Maar daarvoor hebben ze al Art, Katja, Paul en Vivienne terug en nu dus Gerard. Wat moet Geraldine doen bij RTL? Ik bedoel, zet eerst Katja aan het werk.

 18. P v VO...

  ben zo talenten jachten moe !

 19. Bart

  @J Geraldine is best een goed idee om binnen te halen. Irene ook voor een programma met Carlo op de late zaterdagavond/zondagmiddag. Hoeft niet perse onder vast contract. Na het huidige contract stoppen met Ruben, Tijl, Natasja, Jamai en Lieke.

 20. Tv junkie xl

  Ik hoop dat RTL genoeg autocues in huis heeft. Of gaat hij zijn presentatieteksten ook playbacken :)

 21. OMG

  Okay dus RTL 4 begint meer op SBS 6 te lijken en SBS 6 meer op RTL 4?

 22. Mark!

  6inside, Albert Verlinde bewijst toch wel steeds dat ze eerder het nieuws Hebben, toch grappig

 23. Trudy

  Grootste geldwolf van Nederland. Meneertje Nooitgenoeg.

 24. Bart

  @OMG RTL en SBS zijn er altijd al voor de zelfde doelgroep geweest. De een doet het al jaren net wat beter dan de ander maar die heeft ook altijd meer budget en de gunfactor gehad.

 25. Jeroen

  Gewoon ook weer koppelen aan Nance. Was gewoon een goed duo!

 26. Bart

  @Jeroen Zeker eens! Was een goed duo. RTL4 zou ze zeker weten moeten herenigen. Gerard zou ook weer een programma moeten krijgen wat het land in gaat.

 27. Jeroen

  En waarom horen we nog niets over Irene Moors??? Zij ademt RTL…Zij moet gewoon weer een contract krijgen daar!

 28. CreaBea

  Jeroen : Irene moors gaat wellicht naar Maxtv

 29. Bep

  Joling kan soms best normaal doen en dan is het wel een aardige gozer.Maar dat nep -hysterische lachen moet hij eens afleren.Verder moet RTL eens met nieuw, getalenteerd, jong talent komen….

 30. LOVE FVD

  Joling houdt van FvD.
  Prima kerel.

 31. Ron

  Vind Joling totaal niet passen bij RTL. Het is toch een wat schreeuwerig rechts gekkie geworden de laatste jaren en veel meer uitgesproken dan jaren geleden. Weet niet of dat wel past bij het toch wat politiek correcte en ietwat linksige (willen ze doen geloven) RTL. Hij past veel beter bij 6 die toch een wat rechtsere koers wil gaan varen.

 32. Jip

  @Ron
  Blablabla.

 33. gom

  Waarom gaat RTL nou ook voor oud en belegen?

 34. Papa en mama

  Deadly Viper
  Tue 19 Mar 2019 om 19:26

  Nou niet bepaald hoogwaardig Nederlands.
  We houden je in de gaten.

 35. Deadly Viper

  En?

 36. Jantien Visser

  Getsie! Ik kan dat onnatuurlijke hoofd met die afschuwelijke witte tanden niet meer voor mijn ogen zien. En dan die rare onechte gillende lach. Volgens mij hebben ze daar bij RTL last van vaatvernauwing om te denken dat hij nog kijkers gaat trekken. Geeft niet wat ie gaan presenteren, ik zap weg!

 37. Sjors van Kempen

  Net zo irritant als Heuckeroth. Wegzapmomentje!

 38. Papies Paay

  Gerard is alleen leuk met Gordon en vise versa. Geer solo is slechts een bijzonder slechte presentator dus ik wens ze er veel succes mee bij RTL.

 39. zekerweten

  Kijk die 2 nichten zitten op de foto. het is zo overduidelijk en onderling onderonsje.

 40. Onbekend

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.