Eric Sauers: ‘Fulltime televisie? Dan word ik knettergek!’

Eric Sauers zou er niet aan moeten denken om fulltime tv-maker te worden. Dan wordt hij knettergek. Dat vertelt de cabaretier vandaag in het AD. Sauers begint vandaag op de late avond van NPO 1 met de nieuwe quizshow Timeline. Hij heeft het programma helemaal zelf bedacht, dus het is echt zijn kindje. “Toen ik het programma had bedacht, misten we eigenlijk alleen nog een presentator. Dat doe ik dan zelf wel even, dacht ik. Nou dat heb ik geweten. Een chaos was het, die eerste aflevering.”

Hoe is het hem uiteindelijk bevallen? “De televisiewereld is wel een totaal andere dan het theater. Daar ben ik de solist, heb ik de artistieke vrijheid en hoef ik geen concessies te doen. Bij televisie alleen maar. Ingewikkeld, hoor.”

De tv-wereld verlangt iets heel anders van Sauers dan de theaterwereld. “Komen ze met kijkersprofielen, wegzapmomenten, grafieken, statistieken.”

Ik wil gewoon een programma maken en bij tv moet je je heel erg aanpassen. Leuk, maar dat hoef ik niet mijn hele leven doen. Dan word ik knettergek.

Timeline, waarin alles draait om de juiste chronologische volgorde van vraagstukken, is om 22.20 uur te zien op NPO 1. Er zijn acht afleveringen gemaakt.

Het AD-interview met Eric Sauers kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR, Wim Kluvers

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen