EO-Tijs: ‘Genoeg tijd om Thierry uit Torentje te houden’

Tijs van den Brink is net als veel andere bekende Nederlanders niet te spreken over de overwinning van Thierry Baudet bij de Provinciale Statenverkiezingen. Gelukkig waren dit geen verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dat schrijft hij in een opiniestuk. De sterren van Nederland zijn erg geschrokken van de overwinning van Baudet, waaronder Van den Brink. Hij is er best ontdaan over, maar, zo verzucht hij: “Het waren geen Tweede Kamerverkiezingen, Baudet gaat het land (nog) niet leiden.

Er is nog genoeg tijd om Baudet uit het Torentje te houden, aldus Van den Brink. De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn in 2021. “We hebben tijd om uit te vogelen welk deel van zijn verhaal serieus genomen moet worden, omdat het serieuze zorgen van echte mensen vertolkt. Maar ook tijd om te ontdekken of een deel van zijn verhaal niet meer kapotmaakt dan ons lief is, en dat deel inhoudelijk te bestrijden.”

Veel van wat Baudet zegt is gewoon onzin, aldus Van den Brink. “Bijvoorbeeld: dat het klimaatbeleid tot 2050 duizend miljard gaat kosten, is op dit moment op geen enkele manier aannemelijk te maken. Maakt dat voor de kiezer niet uit?

En een Nexit moeten we volgens hem ook niet willen. “Wie ziet wat er op dit moment in Engeland gebeurt, kan daar toch bijna niet naar verlangen?“, besluit hij in zijn opiniestuk.

Foto: EO, Willem-Jan de Bruin

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen