EO-Tijs: ‘Genoeg tijd om Thierry uit Torentje te houden’

Geplaatst op vr 22 mrt 2019 om 11:15

Tijs van den Brink is net als veel andere bekende Nederlanders niet te spreken over de overwinning van Thierry Baudet bij de Provinciale Statenverkiezingen. Gelukkig waren dit geen verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dat schrijft hij in een opiniestuk. De sterren van Nederland zijn erg geschrokken van de overwinning van Baudet, waaronder Van den Brink. Hij is er best ontdaan over, maar, zo verzucht hij: “Het waren geen Tweede Kamerverkiezingen, Baudet gaat het land (nog) niet leiden.

Er is nog genoeg tijd om Baudet uit het Torentje te houden, aldus Van den Brink. De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn in 2021. “We hebben tijd om uit te vogelen welk deel van zijn verhaal serieus genomen moet worden, omdat het serieuze zorgen van echte mensen vertolkt. Maar ook tijd om te ontdekken of een deel van zijn verhaal niet meer kapotmaakt dan ons lief is, en dat deel inhoudelijk te bestrijden.”

Veel van wat Baudet zegt is gewoon onzin, aldus Van den Brink. “Bijvoorbeeld: dat het klimaatbeleid tot 2050 duizend miljard gaat kosten, is op dit moment op geen enkele manier aannemelijk te maken. Maakt dat voor de kiezer niet uit?

En een Nexit moeten we volgens hem ook niet willen. “Wie ziet wat er op dit moment in Engeland gebeurt, kan daar toch bijna niet naar verlangen?“, besluit hij in zijn opiniestuk.

Foto: EO, Willem-Jan de Bruin
66 Reacties op “EO-Tijs: ‘Genoeg tijd om Thierry uit Torentje te houden’”


 1. Baron

  Welk deel van het verhaal maakt meer kapot dan je lief is dan, Thijsje
  Jij en je andere NPO laven kunnen dat maar niet onder woorden brengen
  Maar FVD wordt groter en groter
  We will take down the NPO
  #SubscribeToFVD

 2. Mark

  EO Tijs heeft gelijk.

 3. Ed

  Nee, regeren met de bijbel….dat is pas een goed idee.

 4. Ron

  2021 valt nog maar te bezien. Er zal alles aan gedaan worden om dit kabinet te laten vallen.

 5. Stemmingmaker

  Een land zonder samenhang, zal verworden tot ’n chaos. Beter laat ingrijpen dan nooit. Durf te wedden dat Thijs in z’n prachtige koopwoning zit in ’n veilige wijk waar nooit iets gebeurt, en z’n kinderen naar n goede witte school gaan. Hij hoort dus duidelijk bij de elite. Terecht dat hij zich zorgen maakt, want FvD ageert juist tegen de cultuur van politieke correctheid van pappen en nathouden waar Thijs voor staat. Maar Thierry en Theo hebben gelijk. Met verbinden komen we er niet meer. Journalisten moeten weergeven en niet hun eigen mening opdringen. Thijs snapt er niks van. De arrogantie ten top.

 6. Tss

  Lees “De sterren van Nederland zijn erg geschrokken van de overwinning van Baudet,”

  Hahaha de sterren waar ze op zitten zeker!
  Hun mening, is evenals die van EO Thijs, voor mij totaal niet van belang!

  Ben het dan ook roerend eens met de reactie van Baron Fri 22 Mar om 11: 18

 7. Henk

  De ongerustheid van velen heeft te maken met het gedachtegoed van Baudet. Hij gebruikt nazitermen zoals “de boreale wereld” en zoiets is nooit zonder reden. Hij heeft connecties met extreemrechts en aanhangers van de rassenleer. Mensen verdiep u eens in het FvD.

 8. Godefroy France

  BNNers, sterren dit antisemitisch poephoofd is dus onpartijdig vreselijke relifascist !

  Dank voor de openbaring,,, wie volgt,,, bruinhemden, verzamelen!

 9. rechtse_hetero

  Godefroy France steek je Franse stokbrood in je reet!

 10. Rt

  Wie kiest er nu, de npo of de burger.

  Wat een zelfingenomenheid

 11. b

  Baudet vertoond vreemd gedrag en zeker na zijn overwinningspeech waarin hij zonder voorbehoud Nazi gebral overneemt heeft hij zichzelf voorgoed in de bezemkast gezet. Zou mij niet verbazen als Baudet als aanvoerder van deze partij voor het einde van dit jaar afgeserveerd word door zijn vriendjes. Laten we eerlijk zijn , weinig mensen zullen willen samenwerken met iemand die het blanke ras superieur vind en vrouwen als tweede rangs burgers afschrijft. Over andere zorgelijke uitingen zullen we het nu maar even niet hebben. Jammer dat Forum deze kant op gaat want een partij die met de juiste gegevens en zonder verdacht makingen politiek kan bedrijven kan er best nog bij in dit land om de nuances aan te brengen. Helaas is dit mede door Baudet nu onmogelijk geworden.

 12. Robert

  De sterren van Nederland hebben al veel te veel te vertellen hier in dit land.
  Gaat mij geen eens om Baudet, meer in het algemeen.
  Dat geneuzel van al die B sterren uit Amsterdam moet maar eens afgelopen zijn, wat dat betreft een goed idee om hek om Amsterdam te zetten, mogen ze daar doen wat ze willen.

 13. Roel

  Ik walg van figuren sowieso die de bijbel hanteren als wat wel en niet mag en ook op die manier leven. Ja, dan komen we verder…NOT.

  Baudet gefeliciteerd en een enorme draai om de oren richting Victoria Koblenko.

  Zij al een mening kenbaar gemaakt? Lol

 14. Deadly Viper

  Het volk komt er vanzelf wel achter… net als hoe ze nu allemaal Wilders hebben laten vallen. Er is altijd wel een clubje gefrustreerde Nederlanders die op een ik ben boos partij zoals LPF, PVV en nu FvD stemt.

  Dit soort partijen valt niet mee samen te werken en zullen partijen zoals VVD, CDA, D66, Groen Links, PVDA wel gaan samenwerken zodat ze deze gek net zoals clown Wilders lekker kunnen buitensluiten.

 15. anymousin

  @Rt, tijs is ook een burger, net zo als jij en ik.

  Hij ventileert zijn mening, net zoals jij en ik.

  Dat hij toevallig voor de EO-NPO werkt, moet in deze niets uitmaken.

 16. Anny

  @Deadly Viper, helemaal juist. Kwestie van tijd.

 17. Drek

  Gister bij Jinek zal er ook zo’n brallend vrouwtje met haar Gooise Rrrrr te verkondigen dat ze op FvD had gestemd. Hoeveel zelfhaat moet je als vrouw hebben om zo’n nаt broеkje te krijgen van mannen die de meest walgelijke, misogyne taal uitslaan?

 18. Bas

  Engnek die Tijs

 19. Paolo

  Laten we het spreekwoord verheffen tot een bijbelse EO tekst. Dat luidt: Holle vaten klinken het hardst. Met andere woorden ‘wie er het minste verstand van heeft, verkondigt het luidst zijn mening’.Of iemand het helemaal eens is met Baudet en zijn programma is een andere zaak. Het maakt in ieder geval wel duidelijk dat er opnieuw, veel meer naar de mensen, het volk moet worden geluisterd. Rijk werd rijker en 1.5 miljoen mensen hebben elke maand een stukje maand over. Dat is een grote schande. En het regeerakkoord gelezen te hebben en met name van de VVD volgen er nog een aantal maatregelen in de sociale sfeer. En ja, je raadt het al, het treft net die groep die nu al in de problemen zit. Hoe dom en arrogant kun je zijn. En dat geldt ook voor Tijs. Dit zijn protest stemmen Tijs,het volk is er klaar mee.

 20. q8

  de “”linkse”” kerk baalt erg,

  daar dacht z””n oud collega andries anders over,

  maarja, pas op, mijn ouwe heer zei altijd,….
  rooien en gereformeerden zijn NOOIT te vertrouwen

 21. Annette

  @Drek
  Je bedoelt met brallend vrouwtje haakneus Jinek denk ik.

 22. Whitedog

  Verkiezingen zijn de keuze van het volk. Dan kan je wel leuk de christelijke BN-er spelen en denken daardoor iets te kunnen tegenhouden. Maar de BN-ers hebben het nog steeds niet (alleen) voor het zeggen, dat zijn ook de niet bekenden en als die het zo willen, heeft de minderheid het daarmee te doen.

 23. Zorro

  Hij denkt dat hij hulp van de Heer heeft nou vergeet maar want de Heer doet niet zoveel als je alle ellende op de wereld ziet dan is hij nooit thuis.

 24. Rollins

  Tijs is in hoofdzaak een beperkt mens. Niet alleen omdat hij nog in sprookjes gelooft. Letterlijk. Maar omdat zijn denkraam niet zo ruim is. Wat een kwaliteit van hem is, is dat hij dit uitstekend weet te verbloemen. Maar in essentie Tijs is niet meer dan het niveau van dat jongetje van 6Inside. Die naast Albert dingest.

 25. HDS

  Haha al die linkse goedpraatmenschen worden bang. Een teken dat Thierry iemand is om rekening mee te houden. En gezien de staat van dit land kan het niet anders dat FVD uiteindeijk gaat zegevieren en gaat afrekenen met al die linkse hobby’s!

 26. Anti PVV

  Mooi blog Tijs van den Brink.

 27. Monique

  Als de VVD gaat samenwerken met Groen(s)Links, graaft de VVD haar eigen graf, want dan gaan er nog veel meer kiezers richting FvD.
  De VVD kijkt dus wel beter uit!
  Ook gaat er een hardnekkig gerucht dat FvD met de PVV gaat samensmelten tot 1 partij. Geert en Thierry hebben daar gisteravond een 1e onderhoud over gehad in Hotel Des Indes.
  Begin volgende week wordt hierover meer bekend.

 28. anoniem

  Ik vrees dat meneer Baudet een burnout krijgt. Hij moet nu ineens werken i.p.v. spijbelen van de Tweede Kamer.. :-)

 29. Ronron

  Aldus gesproken door iemand die in sprookjes geloofd.

 30. P v VO...

  @ Roel de mensen met den bijbel zijn gelukkiger dan de heidenen ,
  ze zijn ook veel aardiger tegen iedereen en zijn beter opgeleiden

  De heidenen denken dat ze alles weten , hebben vaak vooroordelen over anderen
  en

 31. P v VO...

  en…. ja dat mag ik niet zeggen van de heer

 32. anoniem

  @P v VO…: Tenzij ze anderen met de bijbel om de oren slaan. Dan kunnen ze tegenspraak verwachten.. :-)

 33. P v VO...

  Hoorde op de radio dat veel mensen kwaad zijn op FVD omdat ze de grootste zijn,
  dat is een teken dat er veen ondemocratische mensen rond lopen in Nederland
  gelukkig is de partij waar deze lieden thuis zouden horen gelukkig is opgeheven

  bah wat worden Nederlanders toch nare mensen!

 34. Anti PVV

  Ik zou zeggen lees ff.
  https://visie.eo.nl/2019/03/baudet-de-grootste-maken-dat-gaat-ver/

 35. Zo ist, en niet anders.

  Straks stemmen we gewoon WEER OP BAUDET..en dat gaan er steeds meer doen, wat die linkse er ook van vinden.

 36. Paul

  Iedereen beweert in een democratie te leven. Maar dan kennelijk wel de democratie van links en grachtengordel.
  Andersdenkenden doen bij hun niet mee. Dus hoezo democratie?
  We zien het zelfde fenomeen in Amerika.
  Democratie is dood.

 37. Paolo

  @P v VO, je kunt teleurgesteld zijn in een uitslag, maar kwaad zijn is toch heel iets anders. Hoe dan ook, eens of ineens, fan of geen fan, de kiezer heeft altijd gelijk.

 38. Jantien Visser

  Al die stemmen op Baudet zijn een ietwat zorgelijk, maar geven wel de onvrede van de Nederlander aan.
  En deze Tijs van den Brink moeten wij serieus nemen?
  Die man veegt de evolutie theorie van tafel en denkt stellig dat wij afstammen van Adam en Eva.
  Ach, dream on zou ik zeggen, maar hou je mening over de politiek dan voor je, als je heden ten dage nog steeds in dat sprookje geloofd.

 39. anoniem

  Ik ben niet teleurgesteld, ik schaam me ten opzichte van de rest van de wereld.. :-)

 40. P v VO...

  @ anoniem over het algemeen zijn chrsitenen vredelievende mensen
  vooral vrouwen , Als ik in de kerk kom zijn vrouwen altijd aardig tegen mij
  Ja met mijn bijbel in de hand , doet bij vrouwen wonderen in liefdes land
  er zijn er altijd wel een paar die met mij een beschuitje zouden willen eten
  maar dat staat mijn geloof niet toe ben getrouwd , al zitter er wel lekkere stukken bij !

 41. anoniem

  P v VO…: Mijn ervaring is dat je goede en foute christenen hebt.. :-)

 42. Ranonkel12

  Allemaal emoties

 43. Echte christen

  @P v VO…
  Fri 22 Mar 2019 om 12:56

  Dan ben jij vast ook een heiden. Je bent constant onaardig, duidelijk laagopgeleid en je zit vol vooroordelen.

 44. P v VO...

  @ anoniem Adam en Eva hebben echt bestaan, en wat waren ze gelukkig, ten eerste ze heaaden nog geen schoonvader of schoonmoeder geen pubers die hun leven verziekten gee i phone geen radio en zeker geen RTL
  De geneugten die ze hadden was hun lichaan , ja C & A en PRIMARKT bestond nog niet om maar te zwijgen van AH , Neen de groenteboer was de appelboom
  en de slager was het schaap , du re x hadden ze nooit van gehoord, nouje weet wat er van is gekomen die appel aan de boom heeft heel wat veroorzaakt in de wereld en wat jaren later toen er meer mensen op de aarde was, het paradijs dus,
  begon de elende egoisme want Abel sloeg Kabel met een stok en zo is oor log ontstaan adan heeft wart teweeg gebracht om in die appel te bijten
  wat zou er gebeiurt zijn als hij in een peer had gebeten of een pruim ??

 45. Tim H

  Sinds wanneer is de politieke mening van de “sterren” relevant?

 46. Dirk

  Dat klimaatplan hangt van zoveel onzekerheden aan elkaar dat 1000 miljard net zo onzin is als beweren dat we dit geld niet beter kunnen gebruiken. Nadat een klein deel is doorberekend bleek al dat de rekening bij de burger ligt en de uitkomst hoog onzeker.

  Dat de Brexit zo’n puinhoop is, heeft alles te maken met de eisen van Brussel, die willen dat Londen krepeert. Liever dat dan een degelijke oplossing want stel dat er nog meer exits volgen. De EEG was prima, die politieke unie is niet gewenst. Alleen wil Brussel dat niet.

  Nee Tijs, je leeft in een bubbel en bent zeker niet een van de degene die het beleid zat zijn tav economie, immigratie, Brussel en klimaat

 47. Bart

  De mening van Thijsse doet er niet zoveel toe als die van Georgina Verbaan. Helemaal NIET!

 48. amsterdammer

  Ach ja, die simpele ziel , die Tijs…..

 49. RaymondVL

  Thijs is zeer geschikt voor de rol van Jezus in The Passion. Maar dan wel realistisch aan het kruis genageld met spijkers van Van Leeuwen (of van de Gamma, mag ook)

 50. Robin

  F*ck het liberalisme, kapitalisme en socialisme! Thierry is ‘de messias’ van Nederland!

 51. Pieter

  Bedankt Tijs voor de gratis reclame voor Forum. Wéér meer stemmen voor Forum!

 52. Gereformeerd jochie

  @Tijs van den Brink, Thierry Baudet respecteert de gereformeerde grondslag van Nederland. Het werkelijke gevaar komt van het seculiere front. Het partijkartel. Die ons willen ontdoen van religie en spiritualiteit.

 53. ano@niem.nl

  De linkse media doet precies wat ze ook al deden in het tijdperk Fortuyn.

 54. Eline

  @Ano
  Juist!

 55. Tijs van den Brink

  Thierry heeft gelijk: het is bar slecht gesteld met de journalistiek in Nederland. Mediacourant zet een citaat in de kop dat ik nooit heb gebruikt. Ga. Je. Schamen, Mediacourant! Willen het bericht even ombouwen met dingen die ik wel heb gezegd? En alles wat ik niet heb gezegd eruit slopen? Alvast bedankt!

 56. Lies

  De rechtse shit media doet precies wat ze ook al deden in het tijdperk Fortuyn.

 57. Henkie

  Thiery Bidet schijnt ook van marsmuziek te houden. Lijkt me dus duidelijk.

  Beetje jammer dat mensen zich niet eerst verdiepen in partijprogramma´s en blind geloven wat lijsttrekkers zeggen. Die 1000 miljard klopt in de verste verte niet en dat klimaat akkoord gaat over 30 jaar en dan wordt het jaarlijkse bedrag prima te dragen voor de Nederlandse economie.
  En dat Bidet zijn partijprogramma niet door wil laten rekenen zegt ook alles. We mogen vooral niet zien dat zijn programma slecht voor de economie is.

 58. Donald Dumb

  Henkie. Tja. Het onderbuikgevoel roeptoeteren viert hoogtij.
  Levensgevaarlijke ontwikkeling…

 59. Gea

  Onze Gristenhond alias poupface Tijs van den Brink wil ook een duit in het zakje doen, de opportunist en hypocriet. Tijs puopface, kijk even naar de viespeukerij binnen eigen gelederen. Daar kom je de ware smeerlappen tegen.

 60. Gea

  De VVD is de meest niet integere partij die we hebben, Rutte is een gladde draaikont die bezig is met zijn carriere. Rutte vind ik vies. Klaver is ook een leugenaar, Jetten de mislukte robot is ENG, Buma is van de kerk en daar niet je van wegblijven. Over onderbuikgevoelens gesproken die heeft een man als rutte niet die is seksloos Baudetr geniet lekker van seks :-) De rest zijn impo tente stakkers.

 61. Huiskamer

  Dus een sprookjesboek is heilig verklaard door Tijs. Oogjes dicht en snaveltje toe. Slaap lekker.

 62. sporting

  Die Tijs is een kwijl van de hoogste orde met zijn EO koppie. Ga eens te rade bij kerkgenoten of ze zich wel hebben gedragen in het verleden want gelukkig komt er steeds nieuwe info dat de kerk smeriger in elkaar zit dan we allemaal al wisten.

 63. jan

  Poephoofd is bang voor zijn staatsomroepbaantje.

 64. jan

  En terecht!

 65. Sven L.

  Ik vind het vooral erg opvallend dat gerenommeerde journalisten zich zo nadrukkelijk uitspreken over hun politieke voorkeur. Ze hebben een verantwoordelijkheid tegenover de burger om die correct en bovenal volledig(!) te informeren. Dat gebeurt nu zeer selectief en met eigenbelang voorop. Dat is overduidelijk.

  Wat dat aangaat is het hier net als in de VS; preken voor eigen parochie.

  En wat betreft GroenLinks; die zijn groot in bepaalde studentensteden. In Nijmegen, waar ik mocht stemmen, is GL de grootste. Al jaren. Dat komt door de grote groep studenten die er woont. Over een paar jaar wonen ze buiten de stad, met een gezin. Misschien een mindere baan dan gehoopt omdat de studie niet is afgemaakt bijv. Vervolgens stemmen deze mensen niet meer op GL hoor. Het is een zeepbel, zonder lange termijn visie.

 66. TT

  Ik zeg optiefen net die linkse npo graaiers enne haal Thijs van de buis.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.