Domien kijkt hele avond RTL 4: ‘Die zender klopt’

Domien Verschuuren heeft zaterdag de hele avond naar RTL 4 gekeken om de line-up Kees & Co, Paul Pakt Uit en De TV Kantine te bekijken. De zender zit zó goed in elkaar. Dat laat de presentator weten op Twitter. Verschuuren zat aan de bank geplakt. “Zit dus voor het eerst in tijden weer eens een avond televisie te kijken. Maar RTL 4 is toch echt de mooiste zender die we hebben? Vormgeving, stemmen, programmering, gevoel. Één geheel. Zelfs nu er sterren vertrokken zijn.

NPO 1 slaat de plank mis met Ik Vertrek op zaterdag, vindt Verschuuren. “Voor mij is Paul de Leeuw koning van de zaterdagavond. Ik Vertrek kan ook op donderdag zitten, of maandag.

Nee, doe Verschuuren maar een RTL 4-zaterdag. “Het zijn niet per se mijn programma’s, maar het hele rooster klopt bij elkaar. Wat SBS 6 jaar op jaar probeert, heeft RTL 4 al jarenlang on lock: de familiezender van Nederland zijn. Een duidelijke lijn in wat ze brengen. Love dat.

Is Kees & Co, Paul de Leeuw en De TV Kantine niet heel erg verleden tijd? “Ik begrijp niet zo goed waar die constante dwang tot vernieuwing vandaan komt. Als er één ding in de laatste jaren bewezen is: (steeds maar ouder wordende) tv-kijker is een gewoontedier. Als je iets heel goed kunt, moet je dat vooral blijven doen.

Het is duidelijk hoe Verschuuren erover denkt. “Ik vind RTL 4 de mooiste tv-zender die we hebben.

Het is niet bekend welke pitch Verschuuren uit heeft staan bij Peter van der Vorst.

Foto: Sophie Hemels

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen