Esther Roord had graag meegedaan aan Kees & Co

Esther Roord had graag een rol gehad in de revival van Kees & Co, die zaterdagavond van start ging met hoge kijkcijfers. Ze vindt het jammer dat ze is afgebeld. Dat vertelt de actrice in De Telegraaf. Roord was vroeger altijd te zien als buurvrouw Sonja, maar nu speelt haar oud-collega Simone Kleinsma met andere actrices samen. Ze heeft echter geen gevoelens van wrok en is ook netjes geïnformeerd over de terugkeer. “Door de producent, Medialane. Heel netjes“, zegt ze.

Na het einde van Kees & Co in 2006 belandde Roord in een medische molen toen haar arm verbrijzelde na een val van de trap. “Ik heb de ene operatie na de andere gehad en nog hangt mijn linkerarm er maar een beetje bij.

Waarom is ze niet gevraagd voor Kees & Co? “Dat zal met de verjonging te maken hebben.

Bovendien is haar personage destijds verhuisd naar Sydney. “Maar ze wilden gewoon een hele nieuw weg inslaan met het verhaal en de serie. En daar is voor mij geen plek. Het is een mooie manier om Chantal en Simone bij elkaar te krijgen en we gaan zien hoe die unieke combinatie uitpakt.”

Misschien kan ze het ook allemaal niet meer, aldus Roord. “Ach ja, ik had het graag gedaan. Maar ik kan het ook gewoon niet meer. Want ik had ook nog andere medische problemen met mijn darmen. Dat is eveneens heel heftig geweest.”

Hoe is haar verstandhouding met Kleinsma? “Onlangs is ze nog een referentie voor me geweest toen ik leesbegeleiding wilde gaan geven op een school in Amsterdam. Zij heeft er zo aan bijdragen dat ik daar ben aangenomen.

Het Telegraaf-interveiw met Esther Rood kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Lees ook: Esther Roord niet benaderd voor nieuwe Kees & Co (oktober 2018)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen