Bert Kuizenga denkt dat televisie hem niet meer wil

Bert Kuizenga heeft het idee dat zijn tv-carrière tot een einde is gekomen. Hij verwacht niet meer dat hij door iemand wordt gevraagd. Dat zegt de presentator in de Story. Kuizenga presenteerde jarenlang programma’s voor de TROS, waaronder Te land, ter zee en in de lucht. De dagen van de schijnwerpers zijn nu wel echt voorbij, realiseert Kuizenga zich. “Daar moet ik realist in zijn. Ik word straks 64 en ik denk niet dat er nog iemand op me zit te wachten. En dat is ook goed“, zegt hij.

De voormalig tv-ster heeft er vrede mee. “Ik heb een mooie tijd op televisie gehad en zou graag nog wat leuke dingen doen, maar gebeurt dat niet, dan is het ook prima.”

Tegenwoordig is Kuizenga actief als kunstenaar, het favoriete bijbaantje van BN’ers. In tegenstelling tot al die sterren heeft de presentator er wel een opleiding voor gevolgd. “Ik wilde altijd creatief bezig zijn, leuke dingen doen. Mijn moeder zei toen ik zeventien was: Dan ga je toch naar de schilderschool in Zwolle?

Ik dacht dat ik daar zou worden opgeleid tot kunstschilder. Dat bleek een misvatting: ik moest muren behangen en kozijnen schilderen.”

Het Story-interview met Bert Kuizenga kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen