VPRO-baas: ‘Twan Huys geeft het verkeerde voorbeeld’

VPRO-baas Lennart van der Meulen vindt dat Twan Huys hét bewijs is dat je een presentator niet zomaar naar een andere omgeving kunt verhuizen zonder aan geloofwaardigheid in te boeten. Dat zegt hij tegen het Noordhollands Dagblad. Zijn eigen Arjen Lubach grapte onlangs dat hij voor 1 miljoen euro per aflevering wel naar SBS 6 wil overstappen. “Ik vind het een beetje grootspraak. Ook een topprogramma of een toppresentator heeft een creatieve omgeving nodig die hem past.”

Hij vervolgt: “Twan Huys heeft net nog het verkeerde voorbeeld gegeven. Het programma wat hij bij RTL4 moet maken past hem niet. Ik vind dat mensen bij hun leest moeten blijven.”

Huys is níet bij zijn leest gebleven, aldus Van der Meulen. “Huys maakte een goed journalistiek programma bij de publieke omroep en in een omgeving als RTL lukt dat blijkbaar niet.”

Op dezelfde manier is Lubach echt typisch VPRO, vindt hij. “Bij ons maken we typische VPRO-programma’s. In een creatieve omgeving die dat toestaat. Zondag met Lubach als ’investigative comedy’ bij de commerciële omroep wordt een ander programma.”

Voor je het weet schuiven dan weer BN’ers aan, zegt de omroepbaas. “Daar heeft de VPRO een broertje dood aan. Hebben we ook tegengehouden bij Zondag met Lubach.”

Het interview met Lennart van der Meulen kunt u hier lezen.

Foto: YouTube

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen