Tina Nijkamp adviseert Net5 om te dopen tot LINDA

Geplaatst op ma 25 feb 2019 om 11:30

Tina Nijkamp, orakel op het gebied van SBS-zaken, adviseert John de Mol toch om Net5 om te dopen tot LINDA. Ze vindt de huidige ambities met de zender te magertjes. Dat geeft ze aan bij frank.news. Talpa Network heeft het blad LINDA ingelijfd en hoofdredacteur Jildou van der Bijl wordt samen met Linda de Mol creatief directeur van Net5. Voorlopig gaan ze maar met één uitzendavond aan de slag. “Dat vind ik een gemiste kans“, reageert de vroegere SBS-baas in een vraaggesprek.

Nijkamp denkt dat de twee dames all the way moeten gaan. “Ik denk dat de kans op succes vele malen groter zou zijn als je de zender LINDA. noemt. Het kan dan echt haar identiteit krijgen, ook qua promo’s en alle andere uitingen.”

Het zou een topzet zijn, meent Nijkamp. “Gezien Linda’s populariteit en sympathie bij Nederlandse vrouwen, denk ik dat de kans groot is dat het een enorm succes zou zijn. Ik begreep dat Linda en Jildou voorzichtig beginnen met het vullen van één avond. Dat vind ik weinig. Wellicht vinden ze het risico nu te groot en gaan ze de zender op termijn LINDA noemen.”

Het idee om Net5 en LINDA. aan elkaar te verbinden is overigens al tien jaar oud, aldus Nijkamp. “Het was een plan van de toenmalige algemeen directeur van SBS Eric van Stade. Hij heeft toen Linda al eens gebeld of ze interesse had Net5 om te laten dopen tot LINDA-zender. Dat wilde ze destijds niet, onder andere omdat ze het te druk had, geloof ik.”

Het frank.news-artikel ‘Zet hem op LINDA: ‘Een vrouwenzender is voor een groot aantal adverteerders interessant” kunt u hier lezen.

 

Foto: KRO-NCRV
26 Reacties op “Tina Nijkamp adviseert Net5 om te dopen tot LINDA”


 1. Ron

  Lijkt me een no brainer inderdaad. Anders heeft het te weinig impact. Linda gaf in het interview met Jinek ook aan dat ze eerst met een avondje Linda zou gaan komen. Maar dan komt het meer over als 1 avond vullen i.p.v. een hele zender bestieren en daar je stempel op drukken. Niet slim.

 2. Meneer West

  Wil je RTLl de doooood steek willen geven , en alle vrouwen naar je zender willen halen
  moet je dat inderdaad doen , maar ook een nieuwe soap zou veel vrouwen
  naar net 5 halen incl. een paar Amerikaanse soaps

  Goed gezien tante Tina

 3. NPO kijker

  Eerst moet de zender meer Linda gehalte hebben en dan pas omdopen tot Linda

  Over een jaartje misschien

 4. Robbin

  Net of die tina Nijkamp het goed gedaan heeft bij SBS en nu steeds zeggen hoe John de mol het moet doen !

 5. Theo

  Domme Triena Nijkamp.
  Noem je het LINDA, dan wordt het nog megalomaner dan het al is met die De Mollen en dat straft de kijker keihard af.

 6. StefanV

  Ik adviseer zowel RTL als SBS om minstens één zender te schrappen. Als de berichten van vorige week kloppen, moet RTL 5 een meer journalistiek karakter krijgen. Dat kan dus prima samen met RTL Z. De programma’s voor een jong publiek kunnen naar RTL 7. En bij SBS snap ik werkelijk niet dat Net 5 en SBS 9 naast elkaar (kunnen) bestaan.

 7. Bjorn

  Linda ging toen naar 10 toe. Toen wilde ze net 5 omdopen in Linda tv maar ging haar broer de zender 10 beginnen.

 8. Mink Vaillant

  Ja hè hè, dat ligt voor de hand.

 9. Ron

  @Robbin: nee dus…

 10. Jan Muilwijck

  zegt de vrouw die één van de hoofdverantwoordelijken is voor de teloorgang van SBS.

 11. Godefroy France

  Op deze manier worden we nooit bevrijd van de sjonnieterreur, vreslijk tokkieniveau!

  Maar het volk vraagt, sjonnie draait!!!

  Remember Julius Ceasar, “geef ze brood en spelen”
  hou ze van de domme, regeren was nog nooit zo gemakkelijk.

  Stokoude trucjes bewijzen nog steeds hun waarde !!!

 12. einde TV

  Linda is niet gek. John wil de zenders over een paar jaar verkopen, dan wil Linda niet haar naam blijvend moeten verbinden aan een zender.

 13. Anouk

  Vond haar er zo eng uitzien laatst bij DWDD.
  Niks meer van haar leuke koppie over. Verbaas me er nog altijd weer over dat mensen zo tot zelfverminking kunnen overgaan.

 14. liefkleinhertje

  Dat LINDA is van en door domme wijven daarom word dit niks want 10 is een te hoog getal.
  Die Linda of Tina waren 20 jaar geleden nog wel goed om vol te blaffen maar zelfs dat geld nu niet meer.

 15. Dennis

  Tina heeft SBS naar de kl..te geholpen, en dan nog praatjes hebben. Als er iemand een puinhoop van heeft gemaakt is het deze tante wel.

 16. Freddie

  Iedereen roept wel dat Tina Nijkamp SBS om zeep heeft geholpen maar ook zij heeft successen gehad. Dit door de typische krachttermen die tot 5-6 jaar geleden over de zender werden gesmeten: 10-9-8, HET MEEST SPRAAKMAKENDE PROGRAMMA, SPANNDENSTE PROGRAMMA VAN DE NL TELEVISIE, etc etc. Het was toen heel succesvol voor SBS.

 17. Laurens

  Je kunt de zender wel Linda noemen, maar dan moet Linda er ook wel te zien zijn. Linda wordt als presentatrice enkel ingezet op 6 en echt niet op Net5. Linda is niet van de grote bombarie. Haar blad is ook mondjesmaat gegroeid, zo zal ze Net5 ook aanpassen. Het kan wel, als de formats maar goed zijn. House Rules hebben ze al.
  Het Blok en Peking Express Vips kunnen met een goed budget naar 6.

 18. Bart

  @Robbin In de periode dat Tina de zendermanager was ging het heel goed met SBS6.

  @Laurens Dat laatste eens!

  De namen van alle SBS zenders moeten om te beginnen al anders.

  Veronica 5 (huidige SBS6)
  Linda 6 (huidige NET5)
  …….. 7 (huidige Veronica)
  …….. 8 (huidige SBS9)

 19. Ron

  Peking Express is al 2 seizoenen niet meer uitgezonden omdat het totaal niet werd bekeken. Zou wel weer terug moeten komen en anders de The Amazing Race het veel betere origineel.

 20. Bart

  @Ron Al 2 seizoenen terug maar geweest maar niet in de juiste uitvoering, niet op juiste avond en eigenlijk ook niet op de juiste zender. Hoort op je hoofdzender.

  Zou mooi zijn als RTL naast Expeditie Robinson ook met The Amazing race zou komen.

 21. Lies

  We zappen van de NPO naar RTL4. En met een beetje geluk zappen we misschien door naar SBS, of een van de andere B-zenders zoals RTL7, Net5 etc. Daar zit het probleem…

 22. Alle domme huppelkutjes verzamen op Linda TV

  Wie verzint nu weer zoiets . Gaat niet werken. alle domme dames op 1 zender verzameld is te veel van het goede.

 23. Menno

  Feiten zijn feiten. Tina was de baas toen de recordjaren van SBS6 er waren. 2008 en 2009! Het jaar waar de anti Tina mensen aan refereren was 2010. Toen had de zender nog een marktaandeel van 11.9. Daarna is elk jaar het marktaandeel omlaag gegaan tot een schamele 7 procent nu. Dat was het cijfer van Net5 destijds. Sinds John de Mol aan het roer is, en dat is al 7 jaar!!!!, gaat het naar beneden. Maar hij blijft roepen nog steeds 2 a 3 jaar nodig te hebben… Sure.

 24. Laurens

  @Bart; je hoofdzender van 6 naar 5 verhuizen is ontzettend dom! Ik zie de krantenkoppen al voor me, John op ramkoers naar plek 5 op de afstandsbediening.
  De plekken zijn goed, bij de meesten zit RTL5 op 5, Veronica/RTL8/Net5 variërend op 8/9/10. Weinig kans dat mensen dit omzetten

 25. Michael

  Absoluut waar wat ze zegt. En inderdaad: onder haar bewind was de zender de ultieme campingzender maar zo ontzettend succesvol. SBS6 was zelfs het sterkste mediamerk van Nederland in 2010. Jammer dat Tina in 2011, vlak voor John de Mol de boel overnam is vertrokken. Vlak daarna stond Georgette Schlick met een toverstok te zwaaien, haha. Iedereen weet hoe dat is afgelopen… Ahum. En nu nog maar 6 procent marktaandeel, dat hadden ze in Tina’s tijd 1 avond per jaar. John is daar al bijna 8(!) jaar aan de macht maar daar heeft niemand het over.

 26. JohanV

  Geen Linda tv-zender, die persoonsverheerlijking moet stoppen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.