Tatum Dagelet walgt van BN’er-buurt Oud-Zuid

Tatum Dagelet is geen fan van de BN’er-buurt Oud-Zuid in Amsterdam, waar de sterren ronddartelen om te zien en gezien te worden. Dat laat ze weten in gesprek met Het Parool. Dagelet groeide er op toen het nog een normale buurt was en keerde er later weer terug. “Ik heb er ooit met mijn ex-man een huis gekocht“, zegt ze. Al snel begonnen verwende vrouwen bij haar aan te bellen. “Of ik mee ging koffiedrinken. Hoezo? Die vrouwen, wat doen die de hele dag? Moeten die niet werken?

De ex-man waar ze het over heeft is Ruud de Wild. Hun zoontje Toy heeft in Oud-Zuid op school gezeten. “Vreselijk: ik had totaal geen anschluss met die andere ouders. Je kon bijna niet onderscheiden wie de oma’s waren en wie de moeders.”

De moeders waren stokoud, meent Dagelet. “Vrouwen die eerst carrière moesten maken voordat ze op hun veertigste met hun laatste vruchtbare eitje een kind namen. Ik was ook de enige ouder die gescheiden was. Tot groep 7, want toen waren die vrouwen in de overgang en werden ze eruit gebonjourd door hun man.”

Die Oud-Zuid-vrouwen grepen ook gelijk in als je ergens met een vader stond te praten, aldus Dagelet. “Moest ze even laten weten dat ik niet beschikbaar was.”

Tegenwoordig woont Dagelet in de Rivierenbuurt. “Daar is het volkser.”

Tot slot: waar ging het nou mis tussen haar en Ruud de Wild? “Ik mag er van hem niks meer over zeggen.

Het Parool-interview met Tatum Dagelet kunt u lezen via Blendle.

Foto: Comedy Central

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen