Reid geniet van NPO-tonnen: van Ford naar Mercedes

John Reid geniet enorm van zijn extra inkomsten die hij incasseert als de rijdende rechter van de NPO. Nu hij op de payroll staat van KRO-NCRV is hij overgestapt van Ford naar Mercedes. Dat vertelt hij in gesprek met Het Parool. Reid heeft altijd een Ford Mondeo gereden. “Wel drie heb ik er gehad. Na een paar seizoenen De Rijdende Rechter dacht ik: wat is de meest comfortabele auto die ik kan betalen? En toen kwam Mercedes met een nieuwe E-klasse. Ik heb een E350-e, full options.

Het is echt een heel luxe auto, aldus Reid. “Dashboard van ongelakt en openporig essenhout: nog geen vinger ziet men erop, mijnheer. Macciatobeige bekleding, stoelen met acht massagestanden.”

Maar dat is niet het enige. “Er zit ook een speakersysteem in met ik geloof wel 23 boxen. Kortom, de auto rijdt zichzelf en ik ben er extreem blij mee.

Reid heeft geen Marieke Elsingaatje uitgehaald. “Ik heb hem helemaal zelf betaald.

Hij vindt het fijn dat hij eindelijk een beetje op niveau rijdt. “Ik hang met kakkers, hè. Jaargenoten die dokter enzo zijn geworden. Als we iets hadden, kwamen zij allemaal in een V70 aangereden. Ik was altijd de enige in een Ford Mondeo.

Het Parool-interview met John Reid kunt u lezen via Blendle.

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen