Patty stopt met RTLLN, voelt zich gek bij SBS-pand

Patty Brard hopt van de ene televisieflop naar de andere. Haar klus bij 6 Inside kwam dinsdag vlak na haar laatste optreden bij RTL Late Night met Twan Huys. Dat vertelt de televisiediva in het AD. Brard zat de afgelopen maanden in elke vrijdaguitzending van Huys om showbizznieuwtjes te vertellen, maar ze keer niet meer terug. “Het was voor zeven keer, dat is vooraf zo afgesproken”, aldus de tv-diva, die overigens voorlopig slechts eenmalig te zien was als inval-Albert in 6 Inside.

Drie weken geleden leek Brard een driejarig contract te gaan tekenen bij RTL, maar op het laatste moment kaatste de deal af. “Ik blijf dus freelancer.

Brard vertelde in de opening van 6 Inside dat ze die invalklus met plezier doet. “Ik ben freelancer en Albert belde me op om te vragen of ik vandaag in kon vallen, want hij moest allerlei hele belangrijke andere schnabbels doen, dus ik ben op het laatste moment ingevlogen om hem te vervangen en ik doe dat met plezier.”

Ruim een jaar geleden werd Brard nog ontslagen bij Shownieuws. In dat programma zei Koos van Plateringen gisterenavond: “Dit had ik echt helemaal niet verwacht. Dé grote verrassing van dit jaar. Toen ik het vanochtend hoorde had ik echt zoiets van: nééé! Ik probeer echt al een half jaar met een afspraak met haar te maken, maar ze is natuurlijk drukker dan ooit. Ze is natuurlijk best wel op een vervelende manier destijds weggegaan bij SBS twee jaar geleden, maar om zes uur zat ze in de studio hiernaast met heel veel plezier 6 Inside te presenteren. Ik ben daarna met een cameraploeg naar haar toe gegaan en zo kon ik haar toch nog even zien en met haar bijpraten.

Brard tegen Van Plateringen: “Ja, jongens, soms moet je over verdriet en ruzie heen stappen. Dat heb ik vandaag gedaan, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik een heel gek gevoel had toen ik hier vandaag voor het pand stond waarvan ik een jaar geleden dacht: hier ga ik nóóit meer naartoe. Maar ja, toen deed de beveiliger de poort open en die riep: ‘Patty!!!! Welkom terug!!!’ Toen dacht ik: wat enig.”

Er is natuurlijk altijd plek voor leuke dingen. Ik vind dat als je in de laatste fase van je leven zit dingen moet doen die leuk zijn.”

Recentelijk heeft Brard de opnames afgerond van Hotter Than My Daughter op RTL 4 en binnenkort reist ze voor een programma van TLC naar Thailand.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen