Minister bekent bij Jinek: ‘Nog steeds onder zonnebank’

Hugo de Jonge veroorzaakte een jaar geleden flink wat commotie door in de talkshow van Eva Jinek te onthullen dat hij vaak onder de zonnebank gaat, terwijl hij de minister van Volksgezondheid is. Het kwam hem op flink wat kritiek te staan. De Jonge zat gisteren opnieuw aan tafel bij Jinek en de presentatrice was benieuwd hoe hij daar nu in staat. “Vorig jaar deed u een opzienbarende onthulling hier aan tafel. Ik vroeg toen hoe het komt dat iedereen zegt dat u er altijd zo fit uit ziet.”

Jinek: “U heeft toen onthuld dat u naar de zonnebank gaat. Een minister van Volksgezondheid die onder de zonnebank ging: de pleuris brak uit in Nederland. Is dat nog steeds zo? Ik kan alleen maar constateren dat u er nog steeds fit uit ziet.”

De Jonge: “Dankuwel, wederzijds overigens.”

Jinek: “Dat valt mee, maar aardig dat u het zegt.”

De Jonge: “Nou ja, kijk. Ik heb inderdaad de neiging om hier af en toe een bekentenis aan tafel te doen en dat heb ik dus eigenlijk per ongeluk eerlijk gezegd. Het beroerde is: als ik het niet doe, en je werkt ergens tussen de 80 en 100 uur per week, dan ga je er op een gegeven moment best wel beroerd uitzien. Als mensen dan tegen je zeggen: ‘Joh, ga eens een keer op vakantie’ en dat soort dingen…”

Daarom ga ik eens in de twee weken onder de zonnebank. Nee, dat is niet afgelopen.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen