Kees van der Spek: ‘RTL 5 wordt journalistieke zender’

RTL 5, de zender waar RTL zijn meest ranzige programma’s uitzendt, moet een journalistiekere zender worden. Dat zegt Kees van der Spek in het human-interestblad Playboy. De programma’s waarin Kees van der Spek met een portemonnee in zijn achterzak door toeristische gebieden loopt op zoek naar zakkenrollers zijn binnenkort niet meer op SBS 6 maar op RTL 5 te zien. Dat komt volgens hem omdat RTL de jongerenzender een journalistiek karakter wil geven.

Het lag meer in de lijn der verwachting dat Van der Spek tv zou gaan maken voor RTL 4, maar hij is dus bij RTL 5 uitgekomen. “RTL 4 is een grotere zaal waar je voor speelt. Ik heb alleen begrepen dat ze van RTL 5 een wat meer journalistiekachtige zender willen maken, waar dit programma dus heel goed op past.

Baalt hij daar niet van? “Er kijken natuurlijk wel minder mensen naar RTL5, maar dat vind ik niet zo erg. Ik start liever vanuit de underdogpositie en dat het dan uiteindelijk meevalt dan dat ik heel veel verwachtingen schep en het tegenvalt.”

Bij SBS 6 voelde Van der Spek zich niet langer thuis. “SBS wordt gewoon steeds meer een entertainmentzender. Dat zie je aan alles. RTL heeft een volwaardig nieuwsprogramma, een journalistieke talkshow…

RTL 5 zendt momenteel programma’s uit als Temptation Island (wekelijks wedstrijdje vreemdgaan) en Adam Zkt Eva VIPS (realitysterren komen voor 15.000 euro met blote togus op televisie).

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen