Jan Slagter wil profiel NPO 3 volledig omgooien

Jan Slagter vindt het geen goed plan om NPO 3 op te heffen, maar vindt wel dat het profiel van de zender volledig op de schop moet. Dat zegt de Omroep MAX-baas, die ondanks alle poeha in de media nog steeds elke dag rookt, in BM Talk. NPO 3 heeft vooral vanwege de kinderprogrammering een belangrijke functie, aldus Slagter. “Je hebt wel een zender nodig voor de enorme mooie kinderprogrammering maken bij de publieke omroep – daar zijn we echt onderscheidend in.”

Het afschaffen van NPO 3 is daarom een slecht idee, vindt hij. “Maar het moet wel anders worden ingedeeld qua programmering. Je zou het kunnen gebruiken voor de regionale omroep, om daar een venster neer te zetten.

Dat zou betekenen dat kijkers in Noord-Holland de regionale omroep NH te zien krijgen en die in Limburg naar L1 kijken. “Of je zou het kunnen gebruiken voor evenementen. Er zijn best wat mogelijkheden.”

Maar waar moeten al die NPO 3-hits als De Luizenmoeder en First Dates dan heen? “Vergeet niet dat als je dat zou doen en je schaft de Ster af, dan heb je ook 10 tot 15 procent meer zendtijd. Wat je op 3 had willen laten zien, kun je dan ook wel kwijt op 1 of 2.”

De BM Talk met Jan Slagter kunt u hier bekijken.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen