Heel Holland Bakt blijft een winterprogramma

Geplaatst op Mon 04 Feb 2019 om 12:30

Het experiment om Heel Holland Bakt te verplaatsen van de zomer naar de winter is meer dan geslaagd. Volgend seizoen keert de show dan ook terug als wintershow. Dat heeft presentator André van Duin vanochtend gezegd op Radio Veronica. Heel Holland Bakt sloot het zesde seizoen zondagavond af met een monsterscore: 4 miljoen kijkers, hoger dan Boer Zoekt Vrouw. “Ja, wat geweldig. Ik ben er nog zeer beduusd van. Het is toch ongelooflijk dat we nog hoger gaan dan vorig jaar?

Omroep MAX houdt dan ook vast aan het winterslot. “Ja, dat zit er wel dik in en ook waarschijnlijk wel weer in dezelfde periode, want dat is heel goed bevallen in de winter. Bakken is natuurlijk ook een beetje een winterbezigheid, dus dat gaan we volgend jaar zeker weer doen.”

Blijft Van Duin de presentator? “Ja, bij leven en welzijn ga ik dat weer presenteren. Heel Holland Bakt gaat altijd door natuurlijk. Dat bestaat nog wel een tijdje.”

Jurylid Janny van der Heijden vertelt op NPO Radio 2 dat ze ook erg blij is met de verhuizing naar de winter. “Ja, heel erg. Ik denk dat de winter ook eigenlijk bij uitstek een moment is om hier naar te kijken en nog meer dan in de zomer. Iedereen zit lekker gezellig binnen en de geur van baksels past daar misschien meer bij.”

Foto: Omroep MAX
18 Reacties op “Heel Holland Bakt blijft een winterprogramma”


 1. CreaBea

  Heel Holland Zakt
  Heel Holland verpakt
  Heel Holland op vakantie
  Heel Holland opgedukt
  Heel Holland blij

 2. Arie

  HHB. Ouwe lullen programma.

 3. critikast

  @Arie
  Wacht maar tot je zelf een ouwe lul bent…lafaard ! Lekker anoniem afgeven op de generatie die ervoor heeft gezorgd dat mensen zoals jij nog brood kunnen kopen !

 4. Hendrik Sihasulewaneputty

  Eingenlijk keken er dus 14 MILJOEN NIET naar dit po programma. Slechte score dus.

 5. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Beste Arie en Hendrik, wat een zuur pruimerige reactie. Noem eens een Nederlands programma waar zoveel mensen naar kijken. Bij die 4 miljoen zijn de uitgestelde kijkers trouwens nog niet meegerekend.

 6. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Heel Holland verheugt zich op de volgende editie van hhb.
  Inspirerend en rustgevend.
  Wie wil er nou níet zien hoe een appeltaart gemaakt wordt.
  Hoe zou het met de aandelen van Koopmans zijn?

 7. Mart

  13:38 Wat zouden we zijn zonder een dikke, onverstaanbare, uitgerangeerde kok, lees: boerenlu l, die Gordon Ramsay probeert na te doen en diep in zijn hart weet dat hem dat nooit gaat lukken?
  Gelukkig is hij er nog: jouw idool Herman den Blijker!

 8. ron

  @Hendrik Sihasulewaneputty

  Echt verstand van kijkcijfers heb je niet.

 9. Hendrik Sihasulewaneputty

  14.01 En jij niet van rekenen.

 10. Tss

  Heel Holland bakt en boer zoekt hoe….vrouw wat mij betreft van de buis.
  En NOOIT meer terug!

 11. Ronnie

  @Arie: ouwe lullen programma? Niets is minder waar. In 2018 was het nummer 3 best bekeken programma in de leeftijd 13-19 jaar.

  Ook nummer 3 bij 20-34 en juist nr 5 bij 65+.

 12. Sum Ting Wong

  Naar HHB kijken 3 miljoen vrouwen waarvan 2 miljoen bejaarde vrouwen en 1 miljoen mannen die zich verplicht voelen mee te kijken met hun dominante vrouw.
  Dit programma is samen met BZV een ijkpunt in de feminisering van dit land en geeft daarmee de kwetsbaarheid van onze samenleving aan als het gaat om concurrentie met andere culturen waar mannennormen en waarden nog wel overheersend zijn.

 13. critikast

  @Tss
  Jij kijkt liever naar al die gladde programma’s vol met BN-ers ! Succes dan !

 14. Mohammed Cohen

  BZV is een programma die zichzelf draagt…..daar is geen Yvon Jaspers bij nodig….Iedereen kan dit programma presenteren en dan blijft het nog populair….Daar is Yvon Jaspers helemaal niet voor nodig…..

  Bij HHB is het weer iets heel anders…..De mensen kijken graag naar de bakkunsten van de deelnemers, maar ook door de leuke presentatie van Andre van Duin…..
  En dat doet Van Duin heel goed.

 15. ano@niem.nl

  HHB scoort in alle leeftijden. Dat is nu juist een programma wat het hele gezin kijkt!

 16. Morten

  Blijft toch altijd aandoenlijk, mensen die zich stoer proberen voor te doen door het van de daken te schreeuwen dat ze bepaalde programma’s niet stoer vinden en menen dat anderen die mening ook zouden moeten hebben.

  Er zijn vrijwel geen programma’s die meer kijkers trekken (reguliere programma’s al helemaal niet), dus de makers hebben hoe dan ook het gelijk aan hun zijde.

  Voor de rest: hey, er zit een knop op je tv…

 17. Jokko

  NIEUWS

 18. Jokko

  Het nieuwe programma …

  Heel holland hakt…. programma over het omhakken van bomen….

  Heel holland Pakt……programma over hoe mensen spullen wegpakken in winkels…

  we zijn er nog lang niet…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.