Edwin Jonker dit jaar televisiejezus, Krabbé de verteller

Edwin Jonker is dit jaar de televisiejezus. Hij speelt op donderdag 18 april de hoofdrol in de jaarlijkse kijkcijferhit The Passion op NPO 1, waarin het bijbelverhaal wordt nagespeeld door een groepje bekende acteurs. Dat heeft de EO laten weten. Het is alweer de negende editie van The Passion. De eerste acht televisiejezussen waren Syb van der Ploeg, Danny de Munk, René van Kooten, Jan Dulles, Jim de Groot, Martijn Fischer, Dwight Dissels en Tommie Christiaan.

De televisiemaria is dit jaar is Edsilia Rombley. Zij treedt in de voetsporen van Do, Berget Lewis, Anita Meyer, Simone Kleinsma, Shirma Rouse, Ellen ten Damme, Elske DeWall en Glennis Grace.

De verteller van The Passion 2019 is Martijn Krabbé. Zangers Lucas Hamming en Paul Sinha vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus en acteur Porgy Franssen speelt het Pilatus-personage. Klaas van Kruistum zal verslag doen van de processie.

Elk jaar wordt een ander aspect van het paasverhaal uitgelicht. Dit jaar is ervoor gekozen om extra aandacht te besteden aan eenzaamheid onder het thema #jebentnietalleen.

Het paasverhaal kent veel dimensies van eenzaamheid. “Het verdriet van Maria die haar kind verliest, Jezus die verraden wordt door één van zijn vrienden en Petrus die hem ontkent.”

Martijn Krabbé: “We zijn van nature sociale wezens, maar het lijkt wel of menselijk contact steeds schaarser is en de kwaliteit steeds zeldzamer wordt. Echte eenzaamheid in je leven kan alleen overwonnen worden als het je toch lukt om je te verbinden met iemand. Dat hoeft niet altijd een geliefde of familie te zijn, dat kan juist iedereen zijn. Iemand die jou gewoon ziet zoals je bent.

The Passion vindt plaats in Dordrecht. Het tv-evenement wordt op Witte Donderdag 18 april live uitgezonden op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen