Edwin Jonker dit jaar televisiejezus, Krabbé de verteller

Geplaatst op do 21 feb 2019 om 8:35

Edwin Jonker is dit jaar de televisiejezus. Hij speelt op donderdag 18 april de hoofdrol in de jaarlijkse kijkcijferhit The Passion op NPO 1, waarin het bijbelverhaal wordt nagespeeld door een groepje bekende acteurs. Dat heeft de EO laten weten. Het is alweer de negende editie van The Passion. De eerste acht televisiejezussen waren Syb van der Ploeg, Danny de Munk, René van Kooten, Jan Dulles, Jim de Groot, Martijn Fischer, Dwight Dissels en Tommie Christiaan.

De televisiemaria is dit jaar is Edsilia Rombley. Zij treedt in de voetsporen van Do, Berget Lewis, Anita Meyer, Simone Kleinsma, Shirma Rouse, Ellen ten Damme, Elske DeWall en Glennis Grace.

De verteller van The Passion 2019 is Martijn Krabbé. Zangers Lucas Hamming en Paul Sinha vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus en acteur Porgy Franssen speelt het Pilatus-personage. Klaas van Kruistum zal verslag doen van de processie.

Elk jaar wordt een ander aspect van het paasverhaal uitgelicht. Dit jaar is ervoor gekozen om extra aandacht te besteden aan eenzaamheid onder het thema #jebentnietalleen.

Het paasverhaal kent veel dimensies van eenzaamheid. “Het verdriet van Maria die haar kind verliest, Jezus die verraden wordt door één van zijn vrienden en Petrus die hem ontkent.”

Martijn Krabbé: “We zijn van nature sociale wezens, maar het lijkt wel of menselijk contact steeds schaarser is en de kwaliteit steeds zeldzamer wordt. Echte eenzaamheid in je leven kan alleen overwonnen worden als het je toch lukt om je te verbinden met iemand. Dat hoeft niet altijd een geliefde of familie te zijn, dat kan juist iedereen zijn. Iemand die jou gewoon ziet zoals je bent.

The Passion vindt plaats in Dordrecht. Het tv-evenement wordt op Witte Donderdag 18 april live uitgezonden op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start.

Foto: EO
29 Reacties op “Edwin Jonker dit jaar televisiejezus, Krabbé de verteller”


 1. beest

  En de hype kan weer beginnen. Wat een ellende, merendeel van het land is niet eens gelovig en de optredens zijn in open lucht nog eens bar slecht ook. Maar gelukkig mag de regisseur veel langskomen in dwdd en iedereen happy!

 2. Meneer West

  wat een hype , kerken zijn leeg ,alleen met de kerst zit het vol
  ja lekker gratis amusement, en dan toch allemaal kijken naar die onzin

  noemen ze dat niet dat jedan een toffelemoon bent ???

 3. M

  Huichelarij van de bovenste plank.

  Berichtgeving van dit evenement is na die suffe Vierdaagse in Nijmegen en na Prinsjesdag het allerverschrikkijkst van het hele jaar…..

 4. Marcel

  M, je vergeet de berichtgeving over de botenparade tijdens Gaypride, ook dit berichtgeving over het evenement zou verboden moeten worden.

 5. Henk

  Het is een marketingdingetje geworden voor gemeenten die zichzelf op de kaart willen zetten. Heeft weinig met het Christendom te maken.

 6. ome H

  Vind het walgelijk

 7. Meneer West

  dat hele parade gedoe moet verboden worden , is ook geen mooi voorbeeld voor onze kinderen om met je klokkenspel op een boot te koop te gaan lopen Vind de homosuelen toch al iets smerigs geef mij maar een lekker wijf
  m met een lajkker ku…. ko…. tie…

 8. Haha

  Haha dacht even dat Krabbé Jezus zou spelen. Maar Judas past m beter eigenlijk haha

 9. Haha

  Meneer West is een vieze homofoob haha.
  Zou eens gepaald moeten worden haha

 10. Paul

  Heeft weinig met geloof te maken. Gewoon iets voor de kijkcijfers.
  Invuloefening

 11. Meneer Kaktus

  Virgien is ook gepolst voor de rol van Maria, maar kon geen vrij krijgen in haar kledingwinkeltje.

 12. Marianne

  Schandalig, bijna een half miljoen uitgeven als gemeente aan een televisieprogramma terwijl er zoveel problemen zijn in je stad.

 13. Godefroy France

  Wat een armoede, wat een aanstellerig gezeik over Jezus, niemand gaat nog naar de kerk, de joden worden weer uitgescholden en bespuwd, a’dam heeft met SS. BIJ1 het paard van Troye binnengehaald zij haten ons andersdenkenden, katholieken en joden!

  Maar vooral mevr.engnek was niet om aan te zien, wat een glibberige vertoning, haar ogen vertelden waar ze zin in had, haar bewegingen deden een gretige duit in het zak, ze wilde met acteur jezus aan de haal, haar tieten puilden uit, inlegkruizn konden de waterval niet aan, engnek vloog uit de bocht hilly en billy hebben gesmuld, waarschijnlijk binnenkort in dit theater,,,, BNNers who needs them ?!?!?!

 14. Godefroy France

  Ai Ai Ai de censuur kameratskis slaan weer toe!!!! ben benieuwd

 15. Pieter

  Marianne@9.11

  Moet je eens naar Kan niet waar zijn kijken, dan zie je pas wat de meeste gemeenten met ons geld doen.
  Daaff is dit HEEL HEEL Heilig bij.

 16. valerie

  The Passion, een musical versie van een sprookje. Maar zou het niet eens interessant zijn om ook de misstanden in de kerk, het uitsluiten van homo’s en alle andere doofpot zaken aan bod te laten komen ?

 17. Klaasje v

  Wat mij wel verbaasde bij Jinek is dat de meeste acteurs/zangers die dit jaar meedoen geen idee hadden wat the Passion is toen ze ervoor gevraagd werden. Ze hebben wat research gedaan en toen besloten om mee te doen. Ene Porgy gaat Pilatus spelen maar hij vertelde nog nooit iets van de beste man gehoord te hebben. Enige die misschien wel wist van het bestaan van de Passion was Edsilua, maar zij mocht wel meekomen naar de studio en aanschuiven en vervolgens werd haar niets gevraagd. Het was beetje n bizarre vertoning. Maaarrrr..Edwin Jonker als Jezus maakt alles goed!

 18. Meneer West

  @ HA HA U bent een onbeschofte viezeriek waarschijnlijk homosueel??

 19. Zalmneusje

  The Passion is inderdaad een pathetisch spektakel. Maar aan de andere kant kun je ook blij zijn dat dit soort uitingen nu nog kunnen in Nederland. Over 10 jaar is dit afgeschaft vanwege te aanstootgevend voor de moslimgemeenschap.

 20. HansR

  Wat ging Eva overdreven uit haar dakje, bij het aantreden van de passion gladiatoren. Wil zeker volgend jaar de moeder van Jezus gaan spelen.

 21. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Omg, over de top dit weer.
  We wachten wel tot dot weer overwaait.
  Tot die tijd de interviewtjes mijdend,
  armoe dit.
  Waarom komt er niet is wat Anders dan de hele tijd hetzelfde?
  Nondeju!

 22. Bep

  Nooit gekeken, ik vind het godslastering.Het stuit mij tegen de borst.Ben ik nou gek?

 23. robb

  Zijn dit de mensen van twitter die hier boven reageren wat een droef toeters ,ik ga zeker kijken .

 24. JohanV

  Een beetje een hypocriete vertoning want de meeste acteurs geloven niet in de tekst die ze zingen of uitspreken.

 25. Ron

  Wel een leuke line-up. Maar ik denk dat ze nu toch ook eens moeten gaan putten uit de Engelstalige nummers. Ik wordt elk jaar een beetje moe van al die pathetische Nederlandstalige troep die er wordt gezongen. Maar al met al blijft het elk jaar een mooi evenement met een huzarenstukje aan TV regie en productie.

 26. Frl

  Het Kitsch gebeuren.

 27. robb

  Als je mensen vraagt of ze geloven zeggen ze nee maar ik geloof wel dat er wat is voor al die mensen is The Passion geloven dat er wat is.

 28. Trudy

  Wat een geweldige knappe Jezus dit jaar!

 29. liefkleinhertje

  Deze Jezus is gewoon verschrikkelijk ik hoop maar dat ie gauw de zelfde huidziekte als Michael Jackson krijgt .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.