Angela de Jong ziet geen verbetering bij 6 Inside

Geplaatst op Thu 21 Feb 2019 om 16:00

Angela de Jong kijkt elke avond naar 6 Inside, maar ziet het programma nog steeds niet verbeteren. Ze is ook erg teleurgesteld over het enorme gebrek aan relevante nieuwtjes. Dat zegt de tv-deskundige in het AD Media Podcast. De Jong begrijpt de aanhoudend lage kijkcijfers. “Het zou leuk zijn als er nog iets van een stijgende lijn te zien was. Dat ze langzaam omhoog gingen en dat je ook zag dat het programma beter werd en de mensen meer hun draai kregen. Nee, dat zie je ook niet, sorry.”

De tv-recensente verbaast zich erover. “Ik was denk ik een van de grootste fans toen bekend werd dat Albert Verlinde weer terugkwam, omdat ik hem de afgelopen jaren echt miste als stem in medialand en hij ook nooit beroerd was om de eigen zender de oren te wassen in RTL Boulevard. Als ik het nu zit te kijken neemt hij toch wel vaak zijn eigen baas en eigen zender heel erg opzichtig in bescherming, terwijl dat zijn geloofwaardigheid niet ten goede komt.”

Het primeurgehalte van 6 Inside is schrikbarend laag, vindt De Jong. “Ik kijk het wel iedere dag, maar ze hebben gewoon echt niet zo veel nieuws. Dat valt me heel erg tegen, want ik ken zijn status als nieuwsjager.

Toch had Verlinde laatst wel het nieuwtje dat Peter van der Vorst de nieuwe programmabaas van RTL wordt. “Is Peter van der Vorst in twee maanden het enige voorbeeld wat je kunt bedenken?

Waar ligt dat dan aan? “Ik denk ook dat hij geconfronteerd wordt met het gegeven dat sterren tegenwoordig heel veel gewoon op Instagram gooien. Het meest beroerde voor hen is dat Shownieuws aan het eind van de avond eigenlijk vaker nieuws heeft dan 6 Inside heeft, wat enorm opgetuigd is en het zou moeten gaan worden.”

Ze voeren ook een soort concurrentiestrijd met elkaar, want de deskundigen van Shownieuws waren niet goed genoeg om in 6 Inside te zitten.”

Dat zou best merkwaardig zijn: Shownieuws heeft met de hoofdredacteuren van de drie grote roddelbladen (Evert Santegoeds van Privé, Bart Ettekoven van Weekend en Guido den Aantrekker van Story) een veel relevanter team dan 6 Inside nu heeft.

Foto: SBS
43 Reacties op “Angela de Jong ziet geen verbetering bij 6 Inside”


 1. Donderdag

  Angela: ze hebben heel veel meer nieuwtjes dan RTL Boulevard.

 2. L.

  Tja en de klik tussen Albert en Jan is ook gewoon ver te zoeken, ik hoor ook van veel mensen om me heen dat hen dat stoort. Ik vind Jan echt een prima presentator, maar niet voor dit programma. En het mag allemaal wat vlotter en urgenter en aub doe wat aan die lompe tafel.

 3. Ron

  Die z.g.n. nieuwtjes zie je en hoor je een half uur later in Boulevard. Tevens exact dezelfde items. 6Inside voegt op deze manier NIETS relevants toe…

 4. Ron

  6 INSIDE voor de mensen daar die engels spreken. KNOCK IT OFF!! Stekker er uit!

 5. guuskijkt

  Hey toppers!
  Volg @guuskijkt op instagram. Hier krijg je elke dag medianieuws + de laatste kijkcijfers. @Guuskijkt op instagram!
  Groet!

 6. Laniakea

  Albert Verlinde de nieuwsjager … wat heb ik precies gemist?

  In het verleden was er een goede Boulevard-redactie waar 30 mensen de hele dag door achter alle nieuwtjes aan belden. Een selectie hiervan presenteerde Verlinde ‘s avonds dan als zijn nieuws. En uiteraard waren er diverse BN-ers die hem of diezelfde redactie van nieuws voorzagen; ze belden met nieuws over zichzelf over verklikten nieuws over collega BN-ers waar ze een hekel aan hadden.

  Dit programma heeft een dergelijke redactiegroep blijkbaar niet en een ander groot verschil is dat veel BN’ers social media gebruiken om nieuws de wereld in te brengen.
  Televisie is niet dood, maar het model van programma’s als 6Inside is niet meer van deze tijd.

 7. Tuc

  Ah daar is donderdag weer.
  Maar die nieuwtjes: dat doet er tegenwoordig niet meer zo veel toe. Tijden zijn veranderd en BN’ers delen zelf alles via social media. Van de nieuwtjes hoeft boulevard het niet te hebben volgens mij.

 8. eva

  daar heb je Donderdag weer over RTL Boulevard,zit je wel heel hoog he

 9. Ruud

  Toch weet MC dagelijks rijkelijk te putten uit de nieuwsitems van 6Inside.

 10. Donderdag

  eva
  Thu 21 Feb 2019 om 16:16

  Daar heb je eva weer. Laat je nakijken

 11. Will van Bil

  @guuskijkt

  Ga je dadelijk ook FIRST posten? Je zit nog op het level van de dansende banaan van Hyves. Dit soort spamtactieken stammen uit het jaar kruik. Wees eens origineel. Ik zal je een geverifieerd rekensommetje geven van iemand met zwarte band internet: nog geen 10% zal kijken op je account. En daarvan valt 90% na één keer af. Enige wat je doet is jezelf volkomen belachelijk maken met internetspamvormen uit het jaar dat Bill Gates amper haar op zijn scrotum had.

 12. Rubicon

  Ben heel benieuwd wat @remi hiervan vindt. Met Angela de enige kijkers

 13. Arie

  Af en toe denk ik dat de Mediacourant haar bestaansrecht alleen te danken heeft aan de opstelschrijfster van het AD, de Jong en de alles kunner en betweter de Vries.

  Daarom heb ik besloten de MC van mijn bureaublad af te gooien.

 14. Derk

  Pfffffffff.

 15. Reageerder

  @donderdag morgen is het vrijdag, benieuwd wat je dan weer hebt over Blvd.

 16. Daan

  Krijg je natuurlijk ook: Het is nieuws van ANP: door meer alles 100 websites wordt gebruikt lekker origineel.

 17. Piet Paulusma

  Op de foto zie je hoe Albert de kijkcijfers aan Jan (Televizier aanstormend Talent 2015) fluistert

 18. Donderdag

  6Inside gaat groeien de komende maanden, Boulevard kan wel inpakken

 19. Donderdag

  Reageerder
  Thu 21 Feb 2019 om 16:46

  Dat is voor jou een vraag en voor mij een weet.

 20. Donderdag

  Donderdag
  Thu 21 Feb 2019 om 17:02

  Na-aper.

 21. Wop

  Let’s be fair, rtl boulevard scoorde omdat er nog niet zo’n programma was op de Nederlandse televisie. Nu breng je precies hetzelfde programma terwijl het origineel nog gewoon nog op de buis, UP to date en met een veel moderne uitstraling.

  Sentiment is niet hetzelfde als behoefte, mensen denken soms ergens behoefte aan te hebben, omdat het sentiment groot is, maar eigenlijk kwamen ze er achter dat ze er best zonder kunnen. En dat geldt hetzelfde voor Albert Verlinde en het oude boulevard.

 22. Lies

  Talpa zou zich kunnen onderscheiden. Maar het is alleen maar meer van hetzelfde. Daar trapt de kijker geen derde keer meer in!

 23. jroen

  Ik had ook veel meer verwacht van dit programma. Gisteren was het echt heel erg saai, dan kijk ik liever naar Boulevard, al vind ik dat ook al geen ruk meer aan. Ze moeten het programma of aanpassen of gewoon van de buis halen want op deze manier zijn ze enkel een kopie.

 24. Man

  Die Jan Versteeg is ook zo vreselijk slecht. Dit gaat gewoon nooit wat worden.
  Teksten oplezen vanaf de camera dat is waar je naar zit te kijken.
  Dit programma gaat snel stoppen denk ik.

 25. Erben Wennemars (Schaats L U L )

  Nee neee nee Neederland is klar met die verdomde KKK KKKKKK Ku twendy de cok ehoe r.

 26. max

  ik vind het prima zo! kijk bijna elke dag angela……

 27. Johnny👀

  Het programma is zo slecht dat BLvd goed lijkt en dat vond ik al niks meer aan.

 28. aqua

  En weer is een VVDer in de fout gegaan Nl Wiebes hij brengt meer ellende als goed denk aan de energiebelasting die ze van voornemens zijn om in te voeren en hij durft te zeggen dat het wel meevalt .
  Denk daarom op 20 maart goed na op welke partij je stemt .

 29. ivan

  Op de iphone zie ik de roddels en de volgende dag hoor ik ze bij inside. Oud nieuws tv is oude tijd

 30. SBS inside

  Man, 18.18 – ja.

 31. Joop55

  Talpa het schoolvoorbeeld van het failliet van het Gooi.

 32. Anoniem

  Oh Heremetiet wa hek nou wehr an mien broek henge?

 33. max

  zeikers van MC, ga lekker netflix kijken. Ik snap niet dat jullie nog tv kijken…..er is niks voor jullie of gaat het dan toch om het lekker zeuren hier?

 34. Stemmingmaker

  Het programma wordt duidelijk ondergewaardeerd, jan en albert raken steeds meer op elkaar ingespeeld, jan begint zijn rol als aangever te snappen. Ook de sidekicks raken in vorm. De casting is opvallend goed, je herkent hier duidelijk de hand van Verlinden, stuk voor stuk juicy deelnemers aan tafel. Het moet wel heel gek gaan, als het publiek dit niet langzamerhand gaat waarderen. De kijkcijfers zijn nu nog laag, maar de trouwe groep fans die dagelijks kijkt, waardeert het programma met ‘n 7.2 , dus al die negativiteit snap ik niet. 6inside is in korte tijd bezig zich onmisbaar te maken. Waar ben jij morgen om 18:00 uur met het bord op schoot?

 35. Erik

  @Stemmingmaker: wat heb jij gerookt? Of is er iets mis met je ogen? 6inside is op geen enkel aspect verbeterd. 6inside gaat een monument worden voor de arrogante hoogmoed van De Mol: glijdend van een helling, richting een exit of een faillisement.

 36. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Het wordt exht beterder dan dat het was.
  In bijna zeven weken is 6INSIde zeker zeker 11 tot 16% in kwaliteit toegenomen.
  Sedert 7 Janarie heeft Albert Verlinde één hele primeur (écht superbelangrijk) over z’n maatje Peter v/d Vorst naar buiten mogen brengen.
  Inmiddels weten we ook dat Jan dus géén kunstgebit heeft dat los zit, én hij zit ook niet de hele tijd chips te vreten terwijl hij moet autocue-lezen: Jan heeft een spraakgebrek dat verergert wordt door dat Rotterdamse accent van ‘m.
  Dann, de specialisten, echte incrowd, geen idee wát ze precies dien, maar Albert valt ze steeds minder in de rede én hij laat ze soms helemaal uitpraten. (Nou ja, een zin afmaken dan) En verder is het nog steeds houten hamertjetik tussen de Bona en de Telfort blokjes door. Wel zijn we tien dagen geleden even de draad kwijtgeraakt, kwalbert moest naar de garage met z’n auto en Patsie Brard was de enige (de laatste die ze benaderden) (haha) (maar voor poen wil ze een hoop doen) die een uurtje voor joker wilde zitten aan die houten tafel. En die ogen kunnen nog steeds niet open dus. Dat zagen we goed!
  Dus al met al een geslaagde progressie.
  Over drie maanden wéér ruim 20% kwalitatief beter, dan zeker drie primeurs én minimaal 95.000 kijkers. In totaal. Steady, elke dag. Succes ermee.

 37. Zonder Naam

  101.000 kijkers, gisteren. Zet Shownieuws maar gewoon weer terug (eventueel met toevoeging van Albert).

 38. Reageerder

  101.000 voor 6inside nog even en er gaat een nul af. Piets weerbericht 700.000 gisteravond laat.

 39. Bart

  Die @stemmingmaker moet wel Albert, Jan of zelfs John zijn

 40. anoniem

  angela dat ziet ook een dode hond

  dom kind

  let op wat je zegt

 41. Will van Bil

  Ik vind het eigenlijk wel een mooie circle of life voor Albléér. Daar sterven waar je begonnen bent. Virtueel weliswaar. Maar toch.

 42. Yuwan

  Of mensen zijn die roddels beu en kijken liever een mooie serie.

 43. Mark de vetzak

  Weet je nog dat ik op het strand liep te rennen met mn vetzucht?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.