Angela de Jong ziet geen verbetering bij 6 Inside

Angela de Jong kijkt elke avond naar 6 Inside, maar ziet het programma nog steeds niet verbeteren. Ze is ook erg teleurgesteld over het enorme gebrek aan relevante nieuwtjes. Dat zegt de tv-deskundige in het AD Media Podcast. De Jong begrijpt de aanhoudend lage kijkcijfers. “Het zou leuk zijn als er nog iets van een stijgende lijn te zien was. Dat ze langzaam omhoog gingen en dat je ook zag dat het programma beter werd en de mensen meer hun draai kregen. Nee, dat zie je ook niet, sorry.”

De tv-recensente verbaast zich erover. “Ik was denk ik een van de grootste fans toen bekend werd dat Albert Verlinde weer terugkwam, omdat ik hem de afgelopen jaren echt miste als stem in medialand en hij ook nooit beroerd was om de eigen zender de oren te wassen in RTL Boulevard. Als ik het nu zit te kijken neemt hij toch wel vaak zijn eigen baas en eigen zender heel erg opzichtig in bescherming, terwijl dat zijn geloofwaardigheid niet ten goede komt.”

Het primeurgehalte van 6 Inside is schrikbarend laag, vindt De Jong. “Ik kijk het wel iedere dag, maar ze hebben gewoon echt niet zo veel nieuws. Dat valt me heel erg tegen, want ik ken zijn status als nieuwsjager.

Toch had Verlinde laatst wel het nieuwtje dat Peter van der Vorst de nieuwe programmabaas van RTL wordt. “Is Peter van der Vorst in twee maanden het enige voorbeeld wat je kunt bedenken?

Waar ligt dat dan aan? “Ik denk ook dat hij geconfronteerd wordt met het gegeven dat sterren tegenwoordig heel veel gewoon op Instagram gooien. Het meest beroerde voor hen is dat Shownieuws aan het eind van de avond eigenlijk vaker nieuws heeft dan 6 Inside heeft, wat enorm opgetuigd is en het zou moeten gaan worden.”

Ze voeren ook een soort concurrentiestrijd met elkaar, want de deskundigen van Shownieuws waren niet goed genoeg om in 6 Inside te zitten.”

Dat zou best merkwaardig zijn: Shownieuws heeft met de hoofdredacteuren van de drie grote roddelbladen (Evert Santegoeds van Privé, Bart Ettekoven van Weekend en Guido den Aantrekker van Story) een veel relevanter team dan 6 Inside nu heeft.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen