Filemon Wesselink wordt een Rambammer

Het programma Rambam keert op 10 januari terug met een compleet nieuw presentatieteam met daarin onder meer Filemon Wesselink. Dat heeft de omroep laten weten. De enige presentator uit het oude team die terugkeert is Yora Rienstra; het team wordt afgemaakt door Sahil Amar Aïssa en Sophie Frankenmolen. Wesselink voelt zich niet te goed voor dit programma. “Het is heel leuk om onderzoeksjournalistiek te doen in deze originele Rambam-vorm”, zegt de tv-ster.

De presentator vervolgt: “Rambam is een begrip in Nederland, heel mooi daar aan mee te mogen werken. En we hebben al enkele onderwerpen gemaakt die mij de mond deden openvallen. Zoals dus het ‘stelen’ van iemands identiteit.

Tijdens de seizoensopener duikt Rambam in de wereld van de identiteitsfraude en bewijzen de Rambammers dat het ‘stelen’ van iemands identiteit veel makkelijker is dan men denkt.

Teamlid Aïssa kent de kijker inmiddels van Yung DWDD, maar Frankenmolen is een nieuw gezicht. Zij was tv-redacteur bij College Tour en presenteerde voor National Geographic. Zij zegt: “Rambam is als maker een soort journalistieke snoepwinkel, waarin de serieuze drang om oneerlijke onzinpraters een koekje van eigen deeg te geven in de mixer gaat met een shot humor en absurditeit.

Rambam is vanaf 10 januari weer wekelijks te zien om 20.55 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen