Talpa Network bevestigt komst Erland Galjaard

Geplaatst op Thu 24 Jan 2019 om 10:04

Erland Galjaard gaat inderdaad aan de slag voor Talpa Network. Op 1 februari begint hij als strategisch adviseur van het mediabedrijf van John de Mol. Dat heeft het bedrijf zojuist laten weten. Galjaard zal advies gaan geven over alle vormen van content. “Bij Talpa Network is alles gedreven door creativiteit, inhoud, snelheid en innovatie. Het uitgangspunt is het creëren van mooie nieuwe dingen, met super professionele mensen”, laat de voormalig programmabaas van RTL 4 weten.

Galjaard heeft er zin in. “Bij Talpa Network gaat het er de komende tijd om dat we het contact met de kijker opbouwen op nieuwe manieren. Het is mooi dat het Nederlands is, want wij kennen de Nederlandse kijker. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag met John werk. Ik verheug me erop om met hem bij Talpa Network iets heel moois op te bouwen.

Ook John de Mol is heel enthousiast. “Om een innovatief mediabedrijf als Talpa Network te bouwen heb je mensen nodig die deze wereld echt heel goed begrijpen. Erland heeft keer op keer laten zien dat hij het verschil maakt. Ik heb dat al vaak van heel dichtbij mee mogen maken”, zegt de mediamiljardair.

Hij vervolgt: “Ik ben dan ook blij dat hij zich aansluit bij Talpa Network. Zijn inzicht gaat volgens mij een cruciale rol spelen in het succes van het bedrijf.

Galjaard begon zijn carrière bij RTL Nieuws, waar hij eindredacteur was. Vervolgens werd hij programmadirecteur bij RTL 7 en later bij Yorin. Galjaard zette daarna de huidige zender RTL5 op, voordat hij verantwoordelijk werd voor RTL 4. Na een periode van 10 jaar als verantwoordelijke voor deze zender, was hij vier jaar algemeen programmadirecteur bij RTL.

Hij zal drie dagen in de week bij Talpa Network werken. De rest van zijn tijd blijft hij besteden aan zijn activiteiten in zijn eigen bedrijf, Creative Souls.

Vorige week werd bekend dat zijn vrouw Wendy van Dijk, waarmee hij in een huwelijkscrisis zit, ook naar Talpa Network verhuist. Zij kreeg bij RTL ineens veel minder klussen sinds haar man niet meer in de directie zat.

Lees ook: ‘Talpa-sterren balen van komst Erland Galjaard’ (gisteren)

Foto: RTL
51 Reacties op “Talpa Network bevestigt komst Erland Galjaard”


 1. TV kijker

  Gefeliciteerd !

 2. Linde

  Gokje: Erland was stiekem al veel langer in dienst bij John en heeft zo bewust RTL naar de tering geholpen.

 3. Wanny

  Blijft een ons kent ons wereldje.

  Zou je daar niet beter een frisse dertiger weg zetten zodat er eens wat anders op tv komt dan de zoveelste talentenjacht.

 4. Norvo

  De komst van Erland past precies in de strategie die De Mol voor ogen heeft om van SBS een succes te maken: kopieer alles wat RTL in 2008 deed om groot te worden. Maar, goed geregeld van Verwendy: de baantjes rollen ook nu weer vanzelf d’r kant op.

 5. Mike

  Dit heb je in elke branche. Mensen kiezen liever de types die ze al kennen (ook al hebben ze veel fouten gemaakt of leiden ze slecht), dan dat men nieuwe gezichten een kans geeft. Ik weet niet wat dat is. Zelfs de slechtste manager duikt altijd weer op in een nieuwe, dikbetaalde functie.

 6. Bart M.

  Erland heeft RTL bijna om zeep gebracht, dit moet bij Talpa ook lukken.

 7. Hermann Boring

  Dus nu is het weer goed tussen Erland en Wendy?

 8. Steven

  Maar weten ze wel dat het geen 2010 is?

 9. L'état c'est moi

  Zo’n hoofd heeft ‘ie ook wel. Een strategisch adviseur met verstand van “content”. Dat is niet bedoeld als compliment.

 10. Anna

  ‘Bij Talpa Network is alles gedreven door creativiteit, inhoud, snelheid en innovatie..’

  Sja, Jewboy moet toch wat zeggen.

 11. Lindatje

  En nu? Is alles weer koek en ei tussen de tortelduifjes? Nog even en ik ga denken dat deze crisis in scene is gezet om Wendy een beter imago te geven.

  Succes Erland, RTL aan diggelen geslagen (al dan niet in opdracht van John) en nu verder met SBS ongmantelen..

 12. Anna

  @Bart M.
  Zou mooi zijn!

 13. Bart

  Hij heeft in het begin bij RTL goede dingen gedaan maar dat was ook toevallig omdat er ook verschuivingen waren bij andere zenders en omdat Tien toen nog bestond. Als hij een ding heeft laten zien is dat hij juist niet creatief is en de totaal geen mensenkennis heeft. En dan uitspraken doen dat ze de Nederlandse kijkers zo goed kennen. Ontzettend dom en zonde van het geld dat Talpa hem binnen heeft gehaald. Had dat geld maar in de programmering gestopt.

 14. Sjakie

  Zijn inzicht gaat een cruciale rol spelen ….haha ja inderdaad. Nou Talpa is nu al gedoemd te mislukken

 15. Bramderammer

  …wat een vies wereldje..!

 16. Ron

  Was te verwachten dat het een adviseursfunctie zou zijn. Denk dat het allemaal wel mee zal vallen dus met de invloed die Galjaard gaat hebben op de zenders van Talpa.

 17. Aldus

  Ligt niemand wakker van.

 18. Maik de Boer

  Die tv-makers praten altijd over hun eigen werk alsof ze de hoeders van de wereldvrede zijn. Acteurs doen dat ook. Enige zelfrelativering ontbreekt totaal.

 19. robb

  Erland Galjaard is een vakman ,alleen te lang doorgegaan met hulp tv.

 20. L.

  En wat gaat ie nou precies doen daar? Lijkt me een beetje een onzinnige functie. Van dat geld kan je beter de redacteuren en programmamakers eens een eerlijk salaris geven.

 21. Ceasar

  Een adviseur is een luxe baantje, als dank voor bewezen diensten.
  Hij gaat wat geld krijgen van John, 1 keer per maand vergaderen en daarmee basta.

 22. Henk

  @Ceasar

  Precies hoe t gaan zal idd

 23. Fox Mulder

  En een radioprogramma op Veronica voor Molendijk.

 24. robb

  Hij gaat zich met alles bemoeien,adviseren.

 25. Cor

  Krijg steeds meer het idee dat die John de Mol helemaal niet zo’n sterk character is, ondanks zijn Big Brother miljarden.
  Visie zelfde als 10 jaar terug, niet in staat oud, slecht personeel af te stoten, en een zoontje wat als ongeleid projectiel de illegalen in Griekenland staat te verafgoden.

 26. stombo

  Problemen worden opgelost met nog meeeer geld eraan te verbrassen!

 27. Trudy

  Och oCH ze geven elkaar het balletje
  ….

 28. Bep

  Het lijkt me tijd om Zembla eens een onderzoek te laten doen in dat wereldje van RTL en SBS.Praat met mensen die inside-information hebben, er lijkt iets niet helemaal te kloppen met die vriendjespolitiek.Het lijkt wel of ze de boel saboteren.
  Ik blijf bij de NPO dat bevalt stukken beter.

 29. Sven L.

  Gefeliciteerd met de nieuwe baan! Is voor hem toch leuk nieuws? Ik begrijp dat negatieve niet zo.

  Overigens ben ik nieuwsgierig wat er wordt bedoelt met ‘snelheid’ …. het gaat nu al te snel en dat is te zien aan de eindresultaten van de meeste producties. Neem ff de tijd om een format écht goed te ontwikkelen alvorens het de ether wordt ingegooid. Ik hoop van harte dat Galjaard genoeg bewegingsruimte krijgt van De Mol om de content vakkundig te lanceren.

 30. Yoshi

  Erland heeft zijn gunfactor volledig verloren.

  Ook dit weet de kijker

 31. januari

  @yoshi, je zit teveel in het Hilversum wereldje. Kijkers hebben hun eigen baan en leven, voor het geval je het niet wist.

 32. Ikke

  Strategisch adviseur bij Talpa Network: “Ja John, nee John, goed John, top John, ok John, leuk John”

 33. Ben

  De snuivende snoeversbende gaat onder aanvoering van een stiekemerd uiteindelijk hier ook de boel naar de klote helpen.
  Komen al veel te lang met hetzelfde ranzige gedoe en dito “sterren” waar mensen op uitgekeken zijn en die ze uitkotsen. Ligt niet aan de tent maar aan de vent. Of ligt niet aan het gebouw maar aan de vrouw.
  Deze over de straat rollebollende lege types hebben geen vijanden nodig. Richten zichzelf ten gronde. Op naar af!!!

 34. agenda

  @ikke, vertel nog wat meer, wat jij beschrijft , het lijkt erop dat alleen J de Mol alles beslist en wat zetpoppetjes heeft om het uit te voeren ?

 35. Mediaprak

  Galjaard neemt de ‘functie’ van Jack Spijkerman over?

 36. horloge

  Heeft die totaal mislukte ongetalenteerde randdebiel Spijkerman dan een functie, Mediaprak ?

 37. Mediaprak

  Spijkerman had een riant contract met Talpa/JdM voor het geven van adviesen… Maar hij werd de laatste jaren niet meer zo veel gebeld vanuit Blaricum, het voorland van Erland?

 38. sax

  Die Spijkerman is een soort virus lijkt het wel, je komt er nooit vanaf. Misschien heeft dat met zijn ongetalenteerdheid te maken. Hij kan helemaal niets. Misbaksel.

 39. Sven L.

  Overigens is de naam ‘adviseur’ ook wel veelzeggend. Geen beslissingsbevoegdheid dus.

 40. Doppeldecker

  Flopperdeflop No. 17.
  Hoe dom kan je zijn, vieze pulpkoning?

 41. Jantien Visser

  De grote namen zitten nu zowat allemaal bij John de Mol en zijn Talpa. Mijn hemel wat een prachtige programma’s staan ons nu allemaal te wachten!!
  En nu ook nog Erland tesamen met zijn Wendy en hun wankelende huwelijk.
  Wat een meltingpot van allemaal egootjes die voor dik geld het bij Talpa allemaal zouden gaan maken. Ik popel van ongeduld

 42. ivan

  Vogens mijn is heel die zogenaamde scheiding tussen Galjaard en Wendy opgezet en niet echt, allemaal om mensen voor de gek te houden.Ze wisten dat ze naar sbs gingen en hebben dat samen bedacht.

 43. Bax

  sax
  Thu 24 Jan 2019 om 13:27

  Wedden dat hij beter centjes kan verdienen dan jij?

 44. sax

  @Bax , kan mij dat nu schelen. Op zo’n manier wil ik niet eens verdienen. Vuile rat dat het is.

 45. Bax

  Sax, hoe ver sta jij in je ontwikkeling? Hulp nodig?

 46. sax

  @Bax, nu op de man spelen, he. Net zo’n rat als Spijkerman dus. Alsof het in de wereld gaat om geld verdienen en helemaal niets anders. Degenen die achter zijn gebleven in hun ontwikkeling zijn jullie, niet ik. Maar dat kun je helemaal niet begrijpen, he.

 47. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  mooi werk.
  Erland en Wendy gaan orde op zaken brengen.
  En die Kwalbert trappen ze er als eerste uit.
  Dan kan Jan Versteegh er een fatsoenlijk programma van maken.
  Jeetje, wat heeft die Jan veel te verduren zeg.
  Exit Kwalbert en het leven lacht hem weer toe.

 48. sax

  En daarbij houdt ik het. Houdt me niet bezig met ratten die nog op het niveau van een reptiel zitten qua menselijkheid. Spijkerman: rot op met je rattenkop. Laat je nooit meer zien.

 49. gumbal

  @Pluk van de Pettflet, jij bent gekocht, he. Hoeveel ?

 50. Peter de Monnink

  Erland was nooit mijn vriend, ik verafschuwde hem. Nu eens kijken of hij dat geweten heeft.

 51. Ompa loempa van John Fikzuiger

  Chantal Janzen en Angela Groothuizen hebben, nadat er al geruchten gingen, bevestigd inderdaad mee te doen aan een nieuwe Amerikaanse talentenjacht. De presentatrices zijn te zien als entertainmentexperts in de CBS-show The World’s Best.

  “Ik vind het geweldig en ook zeer eervol om deel uit te maken van een grote, nieuwe talentenshow genaamd The World’s Best”, schrijft Janzen donderdag op Instagram. “Ik ben hier een van de vijftig wereldwijde experts en zal Nederland hier vertegenwoordigen.”

  De eerste aflevering van de talentenjacht wordt uitgezonden op 3 februari, direct na de Super Bowl, de American football-finale die jaarlijks zo’n 110 miljoen kijkers trekt.

  De nieuwe show wordt gepresenteerd door James Corden en de jury bestaat uit actrice Drew Barrymore, zangeres Faith Hill en Drag Race-presentator RuPaul. Naast deze jury zal er nog een vijftigkoppige jury de talenten beoordelen. De deelnemers komen uit de hele wereld en kunnen net als in de Got Talent-shows hun talent op een bepaald gebied laten zien.

  Daarbij moeten ze niet alleen de Amerikaanse jury weten te overtuigen, maar ook ‘the wall of the world’ doorbreken, bestaande uit vijftig internationale entertainmentdeskundigen, onder wie dus ook Janzen en Groothuizen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.