SBS 6 wil Herman den Blijker weghalen bij RTL 4

Na onder meer Gordon, Johnny de Mol, Jandino Asporaat, Wendy van Dijk en Linda de Mol wil SBS 6 ook Herman den Blijker weghalen bij RTL 4. Dat heeft de nieuwe Talpa-adviseur Erland Galjaard donderdagavond gezegd in Jinek, waar ze beiden te gast waren. De sterrenstal van RTL 4 wordt behoorlijk uitgedund door het Talpa van John de Mol en de mediamiljardair lijkt nog lang niet klaar te zijn. Nu zijn de pijlen gericht op Herman den Blijker, die een goede relatie heeft met Galjaard.

De televisiebobo is gek op Den Blijker. “Herman is degene met wie ik ooit de eerste televisieprogramma’s heb gemaakt. Ik heb 26 etentjes met hem moeten doen om hem over te moeten halen voor televisie. Toen had ik hem zo ver en toen zei hij na één draaidag: ‘Ik stop ermee.’ Ik zei: ‘Want?’ Hij zegt: ‘Ja, die regisseuse. Ik moet vier keer uit m’n auto komen en daar heb ik geen zin in.’”

Gaat hij Den Blijker ook meenemen naar SBS? “Ik kan niks meenemen. Ik kan hem hooguit vragen. De kans dat ik hem ga vragen is groot“, liet hij doorschemeren.

Den Blijker daarop: “Ik zit nog steeds bij RTL en ik zit vol onder contract, dus daar ga ik niet onderuit komen. De toekomst is nog ver, denk ik, want het contract loopt nog tot einde jaar.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen