‘Philip Freriks en Maarten van Rossem kunnen sterven’

Philip Freriks en Maarten van Rossem kunnen sterven nu ze vrijdagavond een recordkijkcijfers hebben behaald en The Voice hebben verslagen. Dat zegt producent Marc Dik van Skyhigh TV op Twitter. De Slimste Mens sloot af met een all-time high van ruim 1,9 miljoen kijkers en daar is Dik dik tevreden mee. “Met de finale lieten ze met 1,9 miljoen kijkers kijkers voor het eerst The Voice hun hielen zien. Ze zouden nu kunnen sterven… maar gelukkig gaan ze nog even door.”

Dik is nog altijd erg tevreden over het tv-duo op leeftijd. “Alle kijkcijferrecords van De Slimste werden dit jaar al gebroken door gouden spitsenduo Freriks en Van Rossem.”

Waarom volgen we in Nederland niet het leukere format van de Belgen, mét grappen en zónder brompot? “De Belgen werken met comedians en een script met uitgeschreven grappen. Dat voeren ze knap uit daar. Maar dat gaat niet werken met Maarten en Philip. En why change a winning team?

De Slimste Mens werd dit jaar gewonnen door een onbekende Nederlander, namelijk Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS.

Freriks en Van Rossem zijn overigens 74 en 75 jaar oud.

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen