Jörgen Raymann gaat niet meer op VVD stemmen

Jörgen Raymann gaat bij de volgende verkiezingen niet meer op de VVD stemmen. Niet omdat links beter uitkomt voor mensen met schulden, maar vanwege het vluchtelingenbeleid van de partij van premier Mark Rutte. Dat laat hij weten in het AD. Raymann laat de VVD voortaan links liggen. Hij heeft ‘heel lang’ op de partij gestemd. “Ik ben van het liberale gedachtegoed. Ik ben altijd ondernemer geweest en als je enigszins onderneemt in dit land, zie je dat de VVD het beste bij je past.

Maar er zijn dingen gebeurd waardoor ik dacht: die partij past eigenlijk helemaal niet meer bij mij“, vervolgt hij. “Het dieptepunt was dat ze kinderen willen uitzetten naar het buitenland. Als je aan kinderen komt, die hier buiten hun schuld terecht zijn gekomen, overschreid je voor mij een grens. Ik heb geen politieke partij meer.”

Bovendien is het VVD-minister Stef Blok die zijn Suriname heeft beledigd door het een ‘failed state’ te noemen. “Toen Stef deze uitspraken deed, dacht ik: o, wacht even, dit maakt het alleen maar mooier. Want eigenlijk wil je zeggen dat ik geen recht van bestaan heb, als je stelt dat multiculturaliteit niet werkt.”

Ik ben daar een rechtstreeks product van. Eigenlijk zeg je daarmee dat ik niet hoor te bestaan, mijn kinderen niet en 90 procent van mijn familie niet.”

Raymann is op z’n vroegst in 2020 schuldenvrij.

Het AD-interview met Jörgen Raymann kunt u lezen via Blendle.

Foto: Hunk, KRO-NCRV

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen