Linda de Mol-transfer boeit Maarten van Rossem niet

Geplaatst op Tue 22 Jan 2019 om 14:00

Maarten van Rossem is niet zo onder de indruk van het grootste medianieuws van dit jaar tot nu toe: de overstap van Linda de Mol van RTL naar SBS. Dat laat hij weten in De Telegraaf. Met de overstap van Linda en Wendy van Dijk is 2019 nu al een roerig tv-jaar, maar Van Rossem vindt het niet zo boeiend. Volgt hij de ontwikkelingen? “Niet bewust, maar je ontsnapt er niet aan. Ik heb begrepen dat Linda de Mol naar de omroep van haar broer is overgestapt. Begrijpelijk“, zo laat hij weten.

Hij vervolgt: “Verder kan het me totaal niets schelen aangezien zij programma’s maakt die niet tot mijn favorieten behoren. Zo’n Ik hou van Holland.. dat vínd ik toch van een dieptreurig niveau.”

Zelfs de grote RTL-hits kunnen niet op tegen zijn quiz De Slimste Mens. De seizoensfinale trok vrijdag meer kijkers dan The Voice of Holland. “We hebben The Voice verslagen. Terwijl ik laatst nog las op Twitter dat het succes een wonder is, met twee van die totaal humorloze oude mannen.

En op internet klinkt de eeuwige klacht dat de versie in België beter is. Daar ben ik het uiteraard niet mee eens. Wij maken een betrekkelijk rustig quizprogramma, in Vlaanderen is het hilariteit alom met het liefst seksueel getinte grappen.

Het Telegraaf-interview met Maarten van Rossem kunt u hier lezen.

Foto: NTR
19 Reacties op “Linda de Mol-transfer boeit Maarten van Rossem niet”


 1. René

  Zou hij weten dat in Nederland Linda de eerste presentatrice van de slimste mens is?

 2. Erik

  Jammer dat Maarten zich gisteravond bij Jinek zich niet wat meer van zijn kritische kat liet zien in Jinek tegenover Klaver. Dat kereltje verdient het om eens goed aangepakt te worden maar hij kwam er weer mee weg :-(

 3. angela de jong

  De Belgische versie is helaas ook steeds politiek correcter geworden met de grapjes.
  Ik ben in november naar een opname geweest die bijna drie uur duurde met herman brusselmans en james cooke (de gerard joling van belgie) in de jury, herman is een wereldgozer met goede incorrecte grappen en james werd ook helemaal afgezeken met goede homograppen en de feministes werden aangepakt.

  Kijk je het later online terug omdat vier hier niet te ontvangen is: zijn alle grappen eruit geknipt en werd het een saaie melige bedoeling.

  Herman brusselmans heeft in de finaleweek al geïnsinueerd dat hij wil stoppen als jurylid, nu begrijp ik ook waarom, als man van het vrije woord zoals hij zichzelf omschrijft.

 4. angela de jong

  Het zou trouwens ook een goed format zijn om de nederlandse slimste mens een extra uitzending te geven (desnoods online) met maarten zijn monologen die eruit zijn geknipt.

  Hij zegt echt goede rake dingen en gaat vaak ook in een pittige discussie met de deelnemers, maarja het programma wordt geknipt op 40-41 minuten.

 5. MM

  Leeft die maf-kees nog ?

 6. Curryworst

  @Erik,
  Wat had je dan verwacht van die morsige lijstduwer van de PvdA?
  Dan ga je een broeder van een andere linkse partij niet bekritiseren.
  Ze hebben elkander te hard nodig om een vuist(je) te maken.

 7. Sis van Rossem

  Het boeit niemand.

 8. chris?

  Voor de goede orde, de enige goed Quiz is TWEE VOOR TWAALF

 9. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Doe de rekensom.
  17 miljoen mensen.
  5 miljoen televisies.
  3 miljoen kijkers totaal voor alle zenders.
  180.000 kijkers totaal voor SBS en Linda.
  Dan zijn het er ongeveer 16.820.000 die het niets kan schelen.
  En Maarten erbij.

  Beter weten is reageren. Thanks.

 10. Bakkeljauw

  Tv en radio zijn echt op sterven na dood.

 11. Dennis

  Maarten van Rossum, een zuure bejaarden man, die niks te melden heeft. Even was hij grappig, nu geheel op uitgekeken.

 12. Ronnie

  @Bakkeljauw: heb je dat gelezen op een quasi intellectueel online platform? TV en radio zijn totaal niet op sterven na dood, de kijktijd naar TV in Nederland is minder hard gedaald over 2018 gezien en lienaire radio is nog steeds een massamedium.

  Natuurlijk is er een doelgroep die niet meer kijkt of luistert, maar uiteindelijk kijkt de meerderheid nog steeds live naar sport, nieuws en programma’s als The Voice, Wie is de Mol, Heel Holland Bakt, Boer Zoekt Vrouw en Expeditie Robinson.

 13. Flexi

  Ronnie, heb jij de cijfers over 2018 dan al?

 14. Conservatief-liberaal

  Leuk dat Hier zijn de van Rossems weer begint.

 15. DE GENERAAL

  Ik ken helemaal niemand die Linda de Mol op televisie kijkt.
  Desgevraagd ken ik ook he le maal niemand die ook maar iets interesseert.
  Vraagje. Zijn die kijkcijferkastjes te manipuleren. Bv. Dat de Mol die dingen xo inregent dat het nét lijkt of er echte mensen naar die zenders – is naar zijn zuster – zitten te kijken?
  Zulke baggerprogramma’s maken en dan beweren dat je kijkers hebt, dat gaat er bij mij niet in. Dat wou ik eventjes delen hier.

 16. KINDERPARDON DRAMMER

  Nou nou. baggerprogramma’s …..

  De mol kan wel iets goed maken hoor…. REClame TV…. Talpa is verkoop televisie….

 17. Simon

  De van Rossems zag ik gisteren door Almere strompelen op TV. Best een aardig programma.

 18. Sjaak

  Dat stuk ellende woont in de buurt, het is een onaardige, stinkende vieze man.

 19. Zee

  Van Rossem is een held1 Maarten voor president!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.