Humberto Tan: ‘Strijdvaardige sfeer bij RTL’

Er heerst een strijdvaardige sfeer bij RTL nu John de Mol daar de ene na de andere ster en tv-show weghaalt. Dat heeft Humberto Tan gezegd op Radio 538. RTL zit absoluut niet bij de pakken neer, aldus Tan. “Ik denk dat er een strijdvaardige sfeer is. Je kunt wel blijven sikkeneuren over wat er allemaal niet goed zou zijn, maar je kunt ook proberen te bouwen aan nieuwe formules en nieuwe mensen. Het is niet zo dat RTL gewoon klaar is. Integendeel, denk ik. Er is nog genoeg talent.

Sven Sauvé, de grote baas van RTL, belde Tan persoonlijk op om te vertellen over het nieuws van het vertrek van Linda de Mol. “Ik vind het jammer, want Linda is fantastisch. Maar goed, als je broer vraagt of je gaat, dan snap ik het wel.

Maakt Tan zich zorgen? “Ik ben maar presentator, ha ha ha. Ik ben geen manager, dus ik hoef me daar geen zorgen over te maken. Ik heb besloten om bij RTL te blijven, want ik zag perspectief en ondanks alles ook het plezier. De poen was ook goed. Dus die drie p’s waren goed, dus dat was de reden voor mij om door te gaan.”

Dj Coen Swijnenberg stipte ook nog even de kijkcijfers van RTL Late Night met Twan Huys aan. “Ze mogen toch ontzettend blij zijn als ze bij RTL Late Night de kijkcijfers hadden die jij hebt gescoord in die tijd?

Tan: “Ha ha ha. Jij zegt het! Ha ha ha.”

Swijnenberg: “Jij hebt eigenlijk hele goede cijfers gehad met dat programma.”

Tan: “Net zoals ik het super jammer vind dat Linda weggaat bij RTL 4, omdat het beter was geweest voor de zender als zij was gebleven, was het ook heel goed voor de zender geweest als het programma beter had gescoord.”

Weet je wat het belangrijkste is, Coen en Sander? Het belangrijkste voor mij is dat RTL Late Night een van de mooiste periodes uit mijn leven was. Dat is voor mij wat er overblijft. Alles wat erna komt, alles wat ik erover zeg, is of nieuws of het is niet leuk of lelijk. Ik vind dat zo zonde van de energie en liefde die het me gegeven heeft. Die cijfers, ja, die kun je gewoon lezen en zien.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen