Guido Weijers wil niet het gezicht van Jumbo worden

Guido Weijers moet er niet aan denken om net als acteur Frank Lammers zijn ziel te verkopen aan een supermarktketen als Jumbo. Dat laat de cabaretier weten in Nieuwe Revu. GroenLinks-miljonair Weijers heeft de centjes helemaal niet nodig, dus hij kan ook makkelijk nee schudden. “Voor geen enkel merk ben ik te koop, ook niet voor een miljoen euro of meer. Voordat je er erg in hebt, word je tot in lengte van dagen gelinkt aan een bepaald merk en daar zit ik niet op te wachten.”

Weijers vindt zichzelf niet meer geloofwaardig als hij om de haverklap één of ander product aanprijst in de reclameblokken. “Ik zou dan ook absoluut niet in de schoenen willen staan van Frank Lammers, die bij het brede publiek nu te boek staat als mister Jumbo.”

Reclamemakers kunnen Weijers van hun lijstje af strepen. “Ik hou me daar verre van. Ik heb het niet nodig omdat mijn zalen gelukkig altijd wel vollopen, maar ook omdat ik dit totaal niet vind passen bij mijn vak. Net zoals je me niet gauw zal zien aanschuiven in spelshows.”

Wanneer is hij wél te porren voor een schnabbel of tv-optreden? “Als ik word uitgenodigd om bijvoorbeeld over het klimaatbeleid te praten of omdat het gespreksonderwerp bij me past en ik het ook nog leuk vind. Zo was ik tijdens de Tour de France te gast bij De Avondetappe.”

Het Nieuwe Revu-interview met Guido Weijers kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen