Gordon geen hit op SBS 6: beide shows scoren niet

John de Mol zal ongetwijfeld grof betaald hebben om Gordon naar zijn zender te krijgen, maar scoren doet hij niet op SBS 6. Zowel zijn donderdagshow DanceSing als zijn zondagshow Dat Verzin Je Niet scoren magertjes. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. AD-diva Angela de Jong waarschuwde De Mol al dat een grote ster naar je zender halen niet garant staat voor succes, zeker niet als die op hun retour zijn, zoals ze Gordon en de eveneens overgestapte Wendy van Dijk noemde.

De kijkcijfers van DanceSing zijn ingestort van 714.000 naar 583.000 naar 446.000 kijkers. Zijn zondagshow Dat Verzin Je Niet scoort stabiel, maar wel onder de laagste score van DanceSing tot nu toe: 420.000 (8 procent), 431.000 (8 procent) en gisteren 417.000 kijkers (8 procent).

Het zijn voor SBS 6 hooguit aardige scores, maar aardige scores haalt de zender ook wel zónder dikbetaalde sterren. Van Dijk gaat volgens De Telegraaf 600.000 euro per jaar cashen bij SBS en Gordon zal vergelijkbaar gehonoreerd worden.

De enige transfer die waarschijnlijk wél gaat werken is die van Linda de Mol. Zij is nog altijd ongekend populair, al zullen haar cijfers bij SBS wel een stuk lager liggen dan bij RTL.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen