Ellie Lust is en blijft El: ‘Ik krijg geen sterallures’

Ellie Lust, die is ontslagen bij de politie omdat ze de hele dag op televisie wilde, is en blijft El. Ze krijgt geen sterallures. Dat vertelt ze in de Margriet. Lust werd bekend door Opsporing Verzocht, maar na Wie is de Mol ging het hard: ze was niet meer van de tv af te slaan. Het kostte haar haar baan bij de politie, waar ze tot in lengte van dagen had kunnen blijven werken. En dat terwijl de tv-wereld grillig is. “Ze kunnen me nu hartstikke leuk vinden, maar hoe is dat over zeven jaar?“, zegt ze zelf.

Die gedachte houdt Lust met beide benen op de grond. “Ik ben en blijf El, dochter van een melkboer, opgegroeid in een rijtjeshuis in Oostzaan. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

We zullen El dan ook nooit zien als showmaster. “Wat mij betreft, blijf ik te zien in programma’s met politie-gerelateerde onderwerpen, daarnaast ben ik spreker of dagvoorzitter. Met de glitter en glamour van de tv-wereld heb ik niet zo veel.

Tot slot: hoe gaat ze om met die onzekerheid van een baan bij de televisie? “Een van de kernwaarden van de politie is moed, en dat krijg je er niet zomaar uit.

Het Margriet-interview met Ellie Lust kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen