Chris Helt vindt Volendamse sterren dom overkomen

Geplaatst op ma 07 jan 2019 om 13:15

Chris Helt heeft Jan Smit en zijn Volendamse vrienden beledigd tijdens een vraaggesprek met de volkszanger in zijn rijdende talkshow op NU.nl. Dat is te zien op de nieuwssite. Helt geeft tijdens het interview onomwonden aan dat hij Volendamse zangers met hun simpele liedjes wat dom over vindt komen. Hij doelt daarmee naast Jan Smit ook op het bekende Volendamse duo Nick Schilder en Simon Keizer. “Het is grappig om te achterhalen wie jullie soort zangers zijn.”

Tijdens een interview met Nick & Simon was Helt reuze verbaasd. “Volgens mij was het Simon en hij las een heel moeilijk boek, volgens mij De Goelag Archipel. Ik ben dan echt zo geshockt in positieve zin, omdat mijn misconceptie en vooroordeel is – ook met jou – dat ik persoonlijkheid ga meten aan de hand van de nummers die je uitbrengt.”

Smit: “Dat is dus heel stom, want dan veroordeel je dus eigenlijk iemand op een songtekst.”

Helt: “Daarom vind ik het fijn om mensen zoals jij te ontmoeten.”

Smit: “Hoe zie jij dat dan? Er zijn miljoenen mensen die onze muziek waarderen en die stop je dus allemaal in één la.”

Helt: “Ik ben opgegroeid in vriendengroepen waar het gewoon niet cool was om Jan Smit leuk te vinden. Daar blijf je dan in zitten.”

Smit over zijn songteksten: “Het gaat heel diep. Het is misschien wat makkelijk geformuleerd, maar de boodschap is wel degelijk raak. Dan heb je dus een vooroordeel.”

Helt: “Over de persoon, hè. Niet over jou als tekstschrijver.

Smit: “Ja, dus omdat Simon een goed moeilijk boek leest, verbaast je dat? Simon is heel slim en heeft een heel goede opleiding gedaan.”

Helt: “Ja, dat verbaast me dan! Hij is ook schaakgrootmeester.”

Smit: “Nee, dat is Nick.”

Helt: “O, dan was het Nick.”

De rijdende talkshow van NU.nl kunt u hier bekijken.

Foto: NU.nl
32 Reacties op “Chris Helt vindt Volendamse sterren dom overkomen”


 1. Kwakzeidekikker

  Chris Helt komt een beetje dom over in dit interview.

 2. Kaaskijker

  Nick en Simon zijn toch ook inmiddels middelbare mannen, die zullen wel eens een boek hebben gelezen. En ze hebben hun imago tegen, dat klopt. Maar in hun real-life soap en andere media optredens droop ook hun intellect er niet vanaf. Dus ja… wel de kansen gehad zich anders te presenteren maar niet gegrepen of te weinig van invloed.

 3. KLM

  Kees Tol, het ultieme voorbeeld.

 4. Grietje

  Het komt door Kees Tol dat imago. Nick is inderdaad een hele slimme jongen maar Kees Tol zorgt ervoor jullie denken dat Volendammers niet al te slim zijn.We willen hier ook liever dat hij naar Edam verhuist.

 5. Solange

  Kees Tol is de reden dat ik niet naar de programmas kijk waar hij in zit….. zo dom en vervelende grappen kan niks isniks en zal niks worden

 6. blahblah

  Fijne interviewer is dit altijd. Uit een soort onbevangenheid weet hij altijd prikkelende vragen te stellen die anderen niet stellen.

 7. M

  Hij heeft wel gelijk maar wie is Chris Helt nou weer?

 8. Ren

  Kop boven het artikel strookt niet met de tekst, maar dat zijn we gewend hier.
  Verder is het een beetje dubbel. Vooroordeel is niet goed, maar Helt blijft niet vast in dat vooroordeel hangen. Wordt het weerlegd, dan geeft hij ruiterlijk toe bevooroordeeld te zijn geweest. Er zijn er genoeg die de weerlegging wegwuiven en krampachtig vast blijven houden aan hun onjuiste gedachten.

 9. Nero

  Toch is het niet gek, als je kijkt naar de teksten. Die zijn toch heel simpel en allesbehalve intellectueel. De muziek en het boertige accent maken het ook niet heel hoogstaand. Is toch geen belediging, dat zijn gewoon de feiten.

 10. scott_0

  Chris Helt ziet er zelf wel heel intelligent uit met zijn stempel op zijn arm. Daarom werkt ie ook bij de deugende crapsite nu.nl

 11. Meneer Kaktus

  Chris is lekker g e i l, weet ik uit eigen ervaring. Mmmmmmmm,

 12. Henk

  Jammer dat Nick en Simon geen single met die Damaru (Tuintje in hart) wilden opnemen toen Damaru daar om vroeg. Dat, was juist HUN grote kans om echt door te breken. Jan Smith deed dat wel, al was het een herhaling van dat liedje maar het werd wel een hit! Gemiste kans voor Nick en Simon. Was het arrogantie? Weet het niet…

 13. Mollusconi

  Goh, Henk.
  En denk om je hart.

 14. Henk

  @Nero, maakt niet uit, het gaat om het geld dat hij ermee verdient. En wat is volgens jou ´intelligente´ muziek? Een muzikant heeft pas succes als hij gewoon doet en dat doet Jan zeker.

 15. Mollusconi

  Nou.
  Zeker hoor, Henk.

 16. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Chris gebruikt een hoop moeilijke woorden waar de letter c in zit.
  Heeft Chris ook een bril om een hoger IQ te krijgen?
  Wij weten van horen zeggen dat dit vaak best wel goed werkt.

 17. Gio

  Ik vind Nederlandse muziek vaak er blikkerig klinken. Men zingt vaak te hoog en de klank is meestal nasaal. Niet om aan te horen. Er zijn uitzonderingen.

  Deze klinkt altijd als een ´super kanon´ na als die nasale klanken op de radio.

  https://www.youtube.com/watch?v=B-xsnz4qt3A

 18. Gio

  na AL die nasale klanken op de radio.

 19. Nero

  @Ik heb niet direct een definitie van intelligente muziek, ik constateer alleen dat de Volendamse deuntjes tamelijk simpel zijn. Met dito teksten. Dat is verder niet heel erg. Er zijn veel mensen die het heel mooi vinden en die er aansluiting bij vinden, prima lijkt mij. En daarbij verdienen ze zich inderdaad een ongeluk. Daarom snap ik wel dat Chris denkt dat er achter al die simpelheid niet heel veel diepgang zit.

 20. liefkleinhertje

  Die Volendamse deuntjes zijn leuk als je 2 haren op je kamelenbek heb zitten maar voor de rest stelt het geen moer voor.
  Het zelfde geld voor die Jantje Smit die is alleen leuk als zijn moeder dronken in het nieuws komt.
  Dat alles slecht is komt omdat het een bonk inteelt is in dat vissersdorp, de juiste oplossing zou zijn een groot asielzoekers centrum zodat die vissersmeisjes met een blos op de wangen en een onderbroek die ruikt naar schaap vrolijk in de kerk zitten.

 21. q8

  ja, wat wil je,
  t is …of vissersvolk, of kampvolk wat NLse liedjes zingt,
  die mensen kunnen amper lezen,
  maarja, er zit een heel goeie boterham in

 22. west

  de meeste wereldhits zijn eenvoudige deuntjes of melodien en miljon sellers
  dat is al af de jaren 45 altijd al zo geweest dean martin frank sinatra- fats domino
  the platters bill healy elvis cliff beatles stones abba en uit eigen land blue diamons rene an the aligators andy tielman golden earring cats bzn g baker luv dolly dots pussycat the starsisters etc etc

  en om iets eenvoudigs te maken in de muziek is het moeilijkste wat er is!

 23. She

  Scott_0 is levende kenker.

 24. Virginia Rens

  Er misbruikt hierboven iemand de goede naam van mijn echtgenoot. Stuitend.

 25. Virginia Rens

  MODS GRIJP IN!

 26. Henk

  Tjonge tjonge wat een dom gelul van
  Zo n figuur die er alleen genoegen in schep
  Een ander af te maken
  Kijk eerst eens naar jezelf ,of probeer je zo in
  The picture te komen

 27. Donald Dumb

  Hij heeft enigszins gelijk die Chris Helt.
  In ieder geval weinig hoogleraren onder het volk dat Jan Smit en co luistert. Teksten moeten makkelijk te begrijpen zijn voor hun doelgroep…

 28. Shaniquilia vd Put

  weinig hoogleraren die..luisteren. Genius!

 29. Hans

  Zo, Jan Smit heeft ook een goede Kerst gehad zo te zien…

 30. Ronald Verkerk

  Een witte kerst (zoals half Volendam).

 31. Pieternel

  Ook ik vind Jan Smit en Simon 2 ENORME eikels. Maar met die deuntjes van ze zijn ze wel schatrijk geworden en ze kunne slijmen als de beste. Doe ze dat maar eens na!!

 32. Sheila Carter

  nou wat een diepe teksten zeg

  Rosanne, ik weet dat er een ander is….poeh poeh zeg

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.