Chris Helt vindt Volendamse sterren dom overkomen

Chris Helt heeft Jan Smit en zijn Volendamse vrienden beledigd tijdens een vraaggesprek met de volkszanger in zijn rijdende talkshow op NU.nl. Dat is te zien op de nieuwssite. Helt geeft tijdens het interview onomwonden aan dat hij Volendamse zangers met hun simpele liedjes wat dom over vindt komen. Hij doelt daarmee naast Jan Smit ook op het bekende Volendamse duo Nick Schilder en Simon Keizer. “Het is grappig om te achterhalen wie jullie soort zangers zijn.”

Tijdens een interview met Nick & Simon was Helt reuze verbaasd. “Volgens mij was het Simon en hij las een heel moeilijk boek, volgens mij De Goelag Archipel. Ik ben dan echt zo geshockt in positieve zin, omdat mijn misconceptie en vooroordeel is – ook met jou – dat ik persoonlijkheid ga meten aan de hand van de nummers die je uitbrengt.”

Smit: “Dat is dus heel stom, want dan veroordeel je dus eigenlijk iemand op een songtekst.”

Helt: “Daarom vind ik het fijn om mensen zoals jij te ontmoeten.”

Smit: “Hoe zie jij dat dan? Er zijn miljoenen mensen die onze muziek waarderen en die stop je dus allemaal in één la.”

Helt: “Ik ben opgegroeid in vriendengroepen waar het gewoon niet cool was om Jan Smit leuk te vinden. Daar blijf je dan in zitten.”

Smit over zijn songteksten: “Het gaat heel diep. Het is misschien wat makkelijk geformuleerd, maar de boodschap is wel degelijk raak. Dan heb je dus een vooroordeel.”

Helt: “Over de persoon, hè. Niet over jou als tekstschrijver.

Smit: “Ja, dus omdat Simon een goed moeilijk boek leest, verbaast je dat? Simon is heel slim en heeft een heel goede opleiding gedaan.”

Helt: “Ja, dat verbaast me dan! Hij is ook schaakgrootmeester.”

Smit: “Nee, dat is Nick.”

Helt: “O, dan was het Nick.”

De rijdende talkshow van NU.nl kunt u hier bekijken.

Foto: NU.nl

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen