Antoinnette woest op Volkskrant: ‘Betaal me op tijd!’

Geplaatst op Mon 07 Jan 2019 om 12:45

Antoinette Scheulderman wordt er helemaal lijp van dat het zo lastig is om betaald te krijgen van De Persgroep, die haar vaak inschakelt voor lange interviews in Volkskrant Magazine. Bovendien duurt het hartstikke lang. Dat zegt de partner van Gijp-miljonair Michel van Egmond op Twitter. Scheulderman is het volledig eens met de klaagzang van Volkskrant Magazine-columniste Eva Hoeke, die erg veel tijd kwijt is aan het indienen van facturen en declaraties bij De Persgroep.

Hoeke laat op Twitter weten: “Effe serieus: de hoeveelheid tijd en energie die je als freelancer kwijt bent aan sommige factuursystemen, of erger, declaratiesystemen, is gewoon vernederend. Dat je bij het zien van alle bij elkaar te zoeken nummers en formulieren en onkostenplaatsen vanzelf denkt: láát maar.

Daar sluit Scheulderman zich dus volledig bij aan. De sterjournaliste: “Ik denk soms dat ze het erom doen. Dat je zal zeggen: Nou, laat die poen maar zitten. En als je het ene systeem net begrijpt, kiezen ze alweer voor een nieuwe – waar ook weer een (onbetaalde) werkdag in gaat zitten om die onder de knie te krijgen.

Hoeke: “Ja! Ik zat vanmorgen drie kwartier te klootviolen voor een bonnetje van 18 euro, dat is toch serieus de moeite niet?

Scheulderman: “Bij de Persgroep kun je je onkosten tegenwoordig pas declareren nádat je betaald hebt gekregen voor het stuk. Daar zit in de praktijk dus soms ruim twee maanden tussen. Ook vreemd cq onbehoorlijk, toch?

Hoeke: “Vooral omdat je het dan alweer vergeet, of dat ene bonnetje niet meer kunt vinden, of niet meer precies weet hoe het zat, of…. Nou ja, dat dus.

Scheulderman: “Ik vind het idioot dat je kosten die je voor hen maakt, pas na een ruime maand kunt declareren. Slaat gewoon nergens op.

Foto: BNNVARA
21 Reacties op “Antoinnette woest op Volkskrant: ‘Betaal me op tijd!’”


 1. Peet

  Zoek je toch een andere klant

 2. Remi

  … Ach ja, krantjes …

  … Ze gaan één voor één “omvallen”.
  Is het niet dit jaar, dan is het volgend jaar.

 3. Fox Mulder

  Hoofd als een bulldog.

 4. anonymous

  Ik krijg mijn benzinegeld in de wijkverpleging ook pas na 2 mnd terug..
  Stelletje zeurpieten.

 5. vladi

  Die Belgen denken: die rijden toch niet naar Brussel om hun gelijk te halen.

 6. Thom

  Was ‘t niet Confucius die ooit zei: “Of doe er iets aan of stop met zeiken”?

 7. Jantje

  En terecht. Eerst moet het stuk geaccepteerd woden ergens in de organisatie en op die kostenplaats moeten ook de declaraties vallen. Er gaat heel veel geld om in declaraties en belangrijk daar goed op te letten. Ontmoedigen door een lang administratief process werkt ook heel goed.

  Beter was het als de persgroep alle interviews gewoon in spreekkamers op kantoor gaat afnemen. Dan kan men gewoon kofie uit de automaat pakken en bespaard een hoop geld

 8. KLM

  Partner van Gijp miljonair van Egmond, wat is dat een idiote berichtgeving.

 9. o.p. lichter

  Wat hebben wij met de personeels problemen van deze mevrouw te maken .

 10. Ray

  De jaren 80 wachten ook al heel lang, tot ze hun haar terugkrijgen!

 11. Nero

  Ze hebben wel gelijk, als zelfstandige lijk je soms wel vogelvrij. Moet je eens zaken doen met gemeentelijke instanties. Dan duurt het soms 6 weken voordat je een inkoopnummer krijgt. Met dat nummer kun je pas een factuur sturen, die dan pas na 2 maanden betaald wordt. Dat zijn bijna 3 maanden, moet je eens proberen bij ambtenaren..

 12. Paul Lamote

  De Volkskrant is nu eenmaal typisch links: schulden maken en niet betalen.

 13. chris?

  Ander werk zoeken

 14. Geronimo

  Ach kranten. De buikspreekpoppen van de schaduwmacht zijn en toch nooit geld hebben. De ironie.

 15. Shaniquilia vd Put

  Dacht dat het een foto van Bridget Maasland was.

 16. Joop

  Links is alleen snel met uitgeven van andermans geld.

 17. Adil Mastenbroek

  Overdreven gedoe, kan ook intern uitgevochten worden.

 18. Frans Koene

  Wie leest er nog een krant?
  Alles is op internet gratis.

 19. chris?

  @ Frans Koene, IK

 20. KleinOma

  Frans Koene
  Mon 07 Jan 2019 om 20:24

  Je moest eens weten wat je mist. Door alleen het nieuws te lezen op het internet, ben je heel gevoelig voor manipulatie.

 21. Mike

  Pijper Media betaalt nog belabberder. De droeftoeter-eigenaar Anton Pijper klopt zichzelf op de borst dat hij freelancers steeds verder uitknijpt. Door ze af te schepen met een fooi die sowieso vele maanden op zich laat wachten. Die boer moet zich doodschamen. Daarom holt de kwaliteit van bladen als Beau Monde, Grazia, Panorama ook achteruit. Geen zichzelf respecterende freelancer wil nog voor deze amateurclub werken. Pikant: de eigenaar voert zijn schoondochter Annelies Pijper in alle damesbladen op als hoofdredactrice terwijl anderen het werk doen. Lachwekkend.

  Sanoma is minsten zo verschrikkelijk voor zijn freelancers. Reiskosten worden niet meer vergoed, tarieven blijven verlaagd worden en als je tegensputtert ben je ‘ondankbaar.. Terwijl ze gewoon dikke winst maken. Dus de Persgroep is nog een van de minst erge opdrachtgevers in uitgeefland.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.