‘Angela de Jong wordt gehaat bij RTL’

Geplaatst op zo 13 jan 2019 om 10:30

Tv-recensente Angela de Jong van het AD wordt gehaat in het gebouw van RTL. Dat vertelt Renske Holwerda, regisseur van RTL Nieuws en twitterpersonage, op Twitter. De Jong is groot fan van de programma’s van de NPO, maar is vaak erg kritisch over RTL en SBS. Veel mensen vinden haar daardoor een bitch, aldus Holwerda. “Hot take: als Angela de Jong een man was geweest werd ze niet zo gehaat“, zegt ze. “Van Albert vinden mensen het grappig. En doet exact hetzelfde.” 

Tv-producent Marc Dik vraagt zich af of De Jong daadwerkelijk zo gehaat wordt. “In mijn (werk)omgeving wel. Ik vind haar 🤗“, zegt Holwerda, wijzend op haar RTL-collega’s.

Dik: “OK. Snap ik. Ze heeft RTL natuurljk wel behoorlijk op de korrel genomen afgelopen periode. Maar nooit unfair vind ik.

Holwerda: “Ook buiten RTL. Maar wellicht zit ik als laatste der mohikanen in een Angela-hatende bubbel. Ik blijf van d’r houden.

Volgens de RTL-regisseur heeft het voor een groot deel te maken met haar vrouw-zijn. “Dat denk ik. Mensen noemen haar een bitch. Vinden het een naar mens. Ik denk dat je het bij een man eerder een grappige en scherpe manier van schrijven vindt. En bij een vrouw als kenau-achtig wordt gezien.

Foto: RTL
62 Reacties op “‘Angela de Jong wordt gehaat bij RTL’”


 1. Steven

  Mensen worden gehaat, omdat ze denken dat ze voor iedere willekeurige ‘hot take’ moeten plaatsen. Alsof ze heel bijzonder en heldhaftig zijn.

 2. Ron

  Omdat ze misschien en meer dan vaak de waarheid zegt? Dat komt hard aan blijkbaar en daarom die haat naar Angela de Jong.

 3. Sum Ting Wong

  Tja ik ben het eigenlijk wel met iedereen eens. Vrouwen boven de 30 zijn niet schattig meer en kunnen zich dan niet veel meer permitteren. Vrouwen rond de 20 jaar hebben alle macht en kunnen eigenlijk alles maken als ze een beetje knap zijn, na hun 30e keren de rollen en krijgen mannen ook een kans. Lijkt me eerlijk.

 4. John

  Misschien zouden meer mensen een voorbeeld aan haar moet nemen.
  Ze verkondigd haar eigen mening maar doet dit zonder te schelden of iemand naar beneden te halen, lees je dit goed Gordon!

 5. Zondag

  Toch niet weer over die boerzoektvrouw/luizenmoeder botox muts.

  Gelukkig hebben nederlanders allemaal een eigen voorkeur waar ze graag naar kijken en dat is niet die wat die boerzoektvrouw/luizenmoeder botox muts naar kijkt.

 6. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Angela de Jong heeft gewoon gelijk.
  En zo te zien heeft ze ook geen last van de mening van RTL vier.
  In plaats van al die negatieve energie zouden ze ook een beetje meer energie kunnen steken in het maken van mooie programma’s. Dan komt het vanzelf: succes, de complimenten en ook mooie recensies van mevrouw de Jong

 7. Curryworst

  Is het echt zo dat mensen het van Albert Verlinde wél grappig vinden?
  Waarom noemt Youp hem dan pisnicht?
  Of Jensen noemde hem vroeger altijd Kwalbert Verlinde.

  Ze heeft toch gelijk dat veel programma’s bij de commerciëlen met veel bombarie aangekondigd worden en je vervolgens bedrogen uitkomt.
  Neem nu die neptrouwshow van Gordon. (Daarom is hij natuurlijk nog furieus op Angela de Jong.) Om nog maar te zwijgen over 6Inside en DanceSing.

 8. Remi

  Angela heeft vrijwel altijd gelijk !

 9. Arie

  Nogmaals, het ontgaat mij waarom de MC zoveel aandacht geeft aan deze opstel schrijfster van een krant.

  de Jong presteert niks, dan op de bank TV kijken en daar dan over te schrijven, liefst een beetje controversieel, want dan valt ze op.

  Verder heeft zij geen toegevoegde waarde, haar stukjes zijn saai, voorspellend en dienen hoofdzakelik haar eigen belang. Vind haar ook geen aardige vrouw.

 10. Sum Ting Wong

  Arie, als ze voorspellend zijn doet ze het prima!

 11. Hillie uit Klazienaveen

  Tja, het valt ook niet mee volwassen te reageren als je met de neus op de feiten wordt gedrukt.

 12. Klaasje

  Grappig dat een mening zoveel teweeg kan brengen.

 13. Job

  Ze zullen zich bij VK en NRC achter de oren krabben dat ze hun tv-recensie-rubrieken zo makkelijk hebben opgegeven een paar jaar terug…. Dat waren trouwens ook een stel zuurpruimen van voor de oorlog….

 14. Sum Ting Wong

  Haha Job, inderdaad!

 15. Guus

  Meediejakoerand

 16. Klaasje

  Angela verwoordt het altijd prima en blijft netjes. Ben t ook niet altijd met haar eens en dat hoeft ook niet. Ze reageert “sjiek op commentaar en daar kan menigeen n voorbeeld aan nemen.

 17. A.Zijn

  Deze mevrouw voert wel campagne om de televisie om zeep te helpen. Eigenlijk is het in haar ogen bijna nooit goed wat er uitgezonden wordt. Alleen datgene wat ze zelf graag kijkt. Boerse slow tv

 18. Beatrix

  Soms moet je iemand gewoon een knal voor zijn harses geven das pas sjiek.

 19. Karel Mans

  Klaasje
  Sun 13 Jan 2019 om 11:02

  Neppe Klaasje.

 20. Klaasje

  Wat raar dat er op het eerste bericht van vandaag niet meer gereageerd kan worden. Nieuw beleid MC??

 21. KLM

  De beide pulp zenders leveren ook weinig soeps.

 22. danny

  Ik word ook niet blij van haar hoofd. Beetje onsympathiek. Maar ben zo blij dat ze er is en de bobo s van Talpa wakker schud . Veel programma’s zijn bij voorbaat kansloos. En maar doordrukken bij de kijkers.

 23. Sum Ting Wong

  Leveren ze nou pulp of soep? Kan ook niet samen hé.

 24. Britt Scholte Lover

  mISSCHIEN ZIT ANGELA DE JONG WEL ACHTER DEZE STUKJES VAN MC

 25. Klaasje

  @Britt Scholte Lover

  Of jij ;)

 26. MM

  Ik denk niet dat er ook maar iemand is die niet naar een programma kijkt
  als Angela dat programma niets vindt.
  Het is maar een mening.
  Als je een programma leuk vindt moet je er gewoon naar kijken.
  Neem nu de Volkskrant. Als zij iets goed vinden is het vaak bagger.
  Angela van het AD is volgens mij iemand die serieus TV kijkt en daarna haar mening opschrijft. Als RTL en SBS denken dat het falen van programma’s door Angela wordt veroorzaakt dan weten ze niet waar ze mee bezig zijn.
  De kijker is al die shows meer dan zat. Bedenkt eens wat anders dan die talent shows.

 27. Opmerkelijk

  TV recensent, hahaha.
  Is dat een vak.
  Het is de mening van 1 persoon met 1 smaak, niet meer en niet minder.
  Maar ja dat het klootjes volk dit voor waarheid aanneemt zegt meer over het klootjes volk dan over de stukjes schrijver(s).

 28. q8

  angela heeft t WEER helemaa goed,
  prima vrouw,eigen mening,
  een echte bitch ,[positief] maar dat mag,
  dan heb je hier van die middeleeuwse reacties,
  tjeetje, wat zijn we hier toch een antiek volkje aan t worden,
  een troost,
  ik geef tv nog een jaar of 10,
  we gaan niet meer verplicht op de bank zitten met een zak pinda”s tv kijken,
  we halen straks alles van t internet.

 29. Britt Scholte Lover

  @Opmerkelijk

  Wat krijg jij betaalt voor deze mening… Dat dacht ik al.

 30. Solange

  Ja de waarheid is keihard Angela is geen reetlikker ……

 31. Hop

  Angela verkondigt MIJN mening, ik ben het in 90% van de columns met haar eens.Maar zij kan het ook nog eens goed verwoorden.Tuurlijk wordt zij gehaat maar de kijkcijfers beamen wat zij zegt. Hou op met haten en lees eens goed wat zij zegt en doe er je voordeel mee.

 32. Meneer Kaktus

  Solange

  Maar ik wel hahaha

 33. Jimmy

  “Van Albert vinden mensen het grappig. En doet exact hetzelfde.”

  Eh, watte? Nou, ik kan je vertellen: als er iemand in tv-land is die ik haat, dan is het laffe Appie wel. Die smerige gluiperd met zijn rattensmoel die likkebaardend van andermans leed geniet.
  Angela de Jong doet ten eerste niet hetzelfde, ik heb haar nooit zien zwelgen van geluk vanwege andermans leed. Voor haar is het geen afrodisiacum, wat het wel is voor Joker-smoel Albert. Ze maakt er geen grappen over, genietend van het zout in de wonde, maar observeert en geeft haar mening over wat ze ziet.
  Bovendien haat ik haar niet, dus waar de opmerking “als ze een man was geweest” vandaan komt? Minderwаardige types die haat verdienen zijn Verlinde, Uriot, Santegoeds… Dat zijn toch echt allemaal mannen.
  Maar laat mevrouwtje Renske maar geloven dat het allemaal met geslacht te maken heeft. Dan hoeft ze er ook niet dieper over na te denken.

 34. ano@niem.nl

  De Jong heeft vaak gelijk, al zit ze er met DanceSing erg naast om dat na 1 aflevering al te spuien.

  Dat RTL haat snap ik niet, de kritiek die ze heeft klopt gewoon.
  * Ze zijn links
  * Het is een kliekje dat elkaar de hand boven het hoofd houdt
  * Alleen maar programma’s met de eigen sterren (zie ook weer de promo met die verschrikkelijke Philip Geubels die met RTL-sterren weer een spelprogramma doet.

 35. Karel Kaviaar

  Het ego is groter dan de kwaliteit die wordt geleverd bij commercielen en de tv kijker is daar de dupe van. Uiteindelijk wint de kijker.

 36. Sandy Schaamlap

  @ano@niem.nl. Ik zag onder anderen Jörgen Raymann en René van Meurs. Lijken me toch niet bepaald RTL-sterren.

 37. Miss Camilla

  Hier vliegt mijn pruik van af!!

 38. Laurens

  @ ano@niem.nl
  Ik zag de promo ook voorbij komen. Inderdaad weer met dezelfde gezichten, weer Ruben Nicolai. Jammer!

 39. Renske is erg dom net zoals haar doelgroep

  Oh oh het meisje Renske is een aangeslagen typetje en gaat nu Angela betichten van NPO fan. Meisje Renske daar ligt het echt niet aan. Hoe dom kun je zijn.

  Denk meisje Renske nu echt dat Angela invloed heeft op het kijkgedrag van de Nederlander. Dacht het niet gefrustreerd meisje Renske.

  De Nederlandse kijker is de bagger en rotzooi van de geldgraaiende BN’ers en het management van Talpa en RTL meer dan zat.

  Inhoudsloze, stompzinnige, goedkope, niet innovatie, repeterende droevige bagger programma’s . Waar de geldgraaiende BN’er veel belangrijkers is dan de prestatie die hij of zij levert.

  Meisje Renske, eerst je baggerzooi op orde en dan pas wijzen naar recensenten. Misschien dat je maar eens een baantje neemt bij de AH als vakkenvuller dan hoor je vanzelf hoe de gemiddelde Nederlander denkt over de inferieure rotzooi die RTL en Talpa de ether in slingert.

 40. Sambal bij?

  Er zijn 2 grote problemen in televisieland.

  1. Bij de NPO is dat die verschrikkelijke linkse kerk (belastingvretende Gutmenschen)
  2. Bij de commerciëlen is dat familie De Mol. (Parvenu’s pur sang).

  Als die er niet uitgeschopt worden gaat niemenad meer kijken naar die BAGGER!
  Jongeren kijken al geen TV meer, de rest sterft vanzelf uit.

 41. J

  Judas van 1.182.000 naar 1.712.000 met uitgesteld kijken vorige week. Afgelopen vrijdag ook nog een 511.000 kijkers = 2.223.000 kijkers! Vanavond dus meer dan vorige week, ik gok zo’n 1.3 miljoen.

 42. Ramon

  Allereerst; ik ben het volstrekt eens met de kritiek die ze heeft op de commerciele zenders en RTL4 in het bijzonder. Het is een aanhoudende stroom van liefdeloze, hersenloze en inhoudsloze bagger die wordt uitgestort over de kijker. Bovendien heeft het geen enkele urgentie en blijft de BN’er-carroussel vol nepotisme maar draaien, met name bij RTL4.

  Wat me wel verwondert is dat de kijker pas sinds een jaar (of twee) aan het afhaken is bij RTL en SBS. Ik was er een jaar of 6/7 geleden al helemaal klaar mee. Wat dat betreft heeft de meute het nog lang volgehouden om zich goedkope bagger door de strot te laten duwen.

  Wellicht dat RTL en SBS eens in de spiegel kunnen kijken en vervolgens hopelijk tot de conclusie komen dat Nederland helemaal verzadigd is van ‘talenten’jachten, panelshowtjes met BN’ers, hulp-TV (lees: exploiteren van kwetsbare mensen) en schijtlollige kwisjes.

  TIP: kom eens met oprechte human interest, journalistieke docu’s, goede satire (geen TV-kantine met middelbare schoolteksten) etc.

 43. Sambal bij?

  Je zett toch zelfs de TV uit als die slappe kastflikker op TV is?

 44. NPO is niet links en Talpa en RTL zijn geldgraaiende rechtse domme ondernemingen zonder inhoud.

  .

 45. ano@niem.nl

  RTL is zo links als de neeten. dat kost ze heel veel kijkers.

 46. boodschap van het licht

  ach ze heeft een mening goed of slecht het is een mening hier staan ook altijd meningen goed of slecht waar gaat het over god zij met u

 47. Ikke

  Misschien is het ook wel vaak te slecht wat RTL (en SBS) brengt. Het is te vaak niet leuk, niet origineel, te geforceerd en veel te veel hetzelfde. Kortom, meer ergernis dan kijkplezier. Doe daar wat aan ipv klagen over Angela de Jong.

 48. lopi

  Albert niet gehaat bij RTL? Volgens mij werd Albert vergeleken met een ernstige ziekte door de ex van Katja S..

 49. Jasper

  Wat een klaagzang, zij vergeet gemakshalve
  eventjes haar AD collega H. Nijenhuis die al
  net zo irritant is zak zij.
  Wellicht een kenmerk van dit, naar mijn mening,
  onbenullige krantje.

 50. Anna

  @Jasper

  Net zo onbenullig als de meeste programma’s op RTL en SBS.

 51. Pastoor van Puffelen

  Angela de Jong is ruim over de houdbaarheidsdatum heen, daarnaast eet ze te veel, ze staat op exploderen. Dat zou natuurlijk geweldig zijn tijdens haar geneuzel en meninggebazel, dat ze tijdens Jinek uit elkaar barst. Jinek is trouwens ook totaal geweest, weg ermee. Allemaal biechten in mijn kerkje. Amen. Haal die irritante koppen van de buis, Amen.

 52. jwdr

  Wat mij betreft heeft ze helemaal gelijk, RTL en SBS is allemaal pulp en verzonnen om mensen mak te houden!

 53. Sven

  Lekker mollig wijfie die Angela de Jong.

 54. Katty

  Ja de waarheid is hart.zij zegt wat heel veel mensen denken ..geweldig toch

 55. Zafi Blijft echt wel zonder Werk

  Angela zou minister-president moeten worden.
  Lekker vrouwtje met een prachtig karakter

 56. anoniem

  ook op de radactie van AD

  niemand is (echte) vriend van Agela

  angela schaam je je niet
  volgens mij is angela autistisch

 57. Robster

  eerste pagina van mediacourant, 4 artikelen over Angela de Jong. Echt wel een teken van deze tijd dat een rescencente van televisie belangrijker is dan de programma’s die momenteel gemaakt worden.

  Het is iemand met een mening, WHO FUCKING CARES!!! Thank you, NEXT!!!

 58. Joris Agema

  Wat een kleine teentjes daar op de Sumatralaan bij RTL. Leer omgaan met kritiek.

 59. Bart

  @A.Zijn Wat een onzin roep je weer! Ze heeft gewoon gelijk. Ze heeft veel kritiek op RTL en dat is volledig terecht

 60. Robert

  Angela vertolkt dus wat Nederlanders er van vinden.
  En kijk je naar de kijkcijfers dan kloppen haar recenties dus wel. Veel kijkers zijn gek NPO.
  Normale programma’s zonder bombarie.

 61. K

  Ik mag Angela wel met haar ongezouten mening…en haten is een naar woord…als ze zeggen dat je nog 3mnd te leven hebt dat mag je haten

 62. Gaathemnietworden

  Angela heeft wat betreft RTL SBS TALPA altijd nog gelijk gehad, ik snap alleen niet zoveel van haar adoratie voor Boer zoekt Vrouw.
  Typische John de Mol troep op de publieke omroep.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.