Angela de Jong gevraagd voor presentatie 6 Inside

Geplaatst op wo 02 jan 2019 om 8:15

Angela de Jong, de televisiecriticus van het AD, is door het SBS 6 van John de Mol gevraagd voor de presentatie van het nieuwe vooravondprogramma 6 Inside. Dat heeft ze dinsdagavond onthuld in de seizoensopener van Jinek. SBS 6 zag De Jong graag een presentatietrio vormen met Albert Verlinde en Jan Versteegh, die nu als duo worden ingezet voor de vooravondshow. “Ik was gevraagd om samen met Albert en Jan het programma te gaan doen, te gaan presenteren“, zo vertelt ze.

Ze heeft de zender ‘nee’ verkocht. “Nee, anders had ik daar bij op de foto gestaan. Ik vond het ontzettend eervol en ik heb er goed over nagedacht, omdat ik geloof in het programma en het zomaar een enorme hit kan worden, maar ik lever dan wel mijn onafhankelijkheid in.”

De Jong zou stoppen met haar tv-column als ze aan de slag zou gaan voor SBS 6. “Ja, dat sowieso, maar ik zou daar dan ook dingen over televisie moeten gaan zeggen. En als ik betaald word door John de Mol, hoe geloofwaardig ben ik dan nog als ik iets zeg over RTL 4?

Ze heeft wel hoge verwachtingen van 6 Inside. “Daar heb ik wel hoge verwachtingen van. Ik heb het idee dat we nog steeds met z’n allen heel erg behoefte hebben aan een programma tussen 6 en 7 of 7 en half 8 wat gewoon even gaat over de leuke dingen van het leven en het showbizznieuws. Bij Boulevard miste ik wil een beetje het randje de afgelopen jaren. Je kunt zeggen wat je wil, maar Albert is altijd heel goed ingevoerd en durft ook wel dingen te zeggen.”

Van een ander SBS 6-programma, DanceSing, heeft ze minder hoge verwachtingen. “Nee, ik ben echt helemaal klaar met zangwedstrijden. Je zag ook wel dat de laatste zangwedstrijden op SBS 6 niet goed scoorden en The Voice loopt ook wat terug, alhoewel ik dit jaar bij de eerste auditieronde wel weer verrast was door het talent dat er was. Er kijken nog steeds enorm veel mensen naar, maar het is niet meer zo veel als het twee jaar geleden was.

DanceSing wordt het SBS 6-debuut van Gordon. “Ik ben echt heel benieuwd. Bij The Voice dacht ik ook dat we talentenjachten wel gezien hadden, maar dat was zo’n enorme verrassing dat het toch weer heel leuk was. Dat gevoel heb ik hier niet bij, maar ik heb er nog niet veel van gezien.”

De Jong vindt Gordon geen topaankoop van De Mol. “Gordon lijkt een beetje over the hill, heb ik het idee, maar je hoeft maar net weer een format te vinden en dan kan het zo weer anders zijn.”

Foto: KRO-NCRV
25 Reacties op “Angela de Jong gevraagd voor presentatie 6 Inside”


 1. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Ze heeft ze ‘nee’ verkocht.
  Voor een goede prijs hopen wij..

 2. Janusz

  Je bent een redactrice van een koffie programmaatje (niks mis mee), schrift een column en opeens heb je platform om een zogenaamd orakel te zijn. Bizar hoe deze vrouw kan shinen.

 3. Ikke

  Angela doet mij steeds meer denken aan onsterfelijke creatie van Kees van Kooten, professor Akkermans “Ïk ben gevraagd”.

 4. Anoniem

  “Hoge verwachtingen van 6 Inside”. Deze vrouw leeft in een droomwereld.

 5. M

  Goeie keus voor dat programma, want haar kwaliteiten liggen inderdaad bij roddelen, stoken en achterbaks zijn.

 6. Norvo

  “Gordon lijkt een beetje over the hill, heb ik het idee, maar je hoeft maar net weer een format te vinden en dan kan het zo weer anders zijn.”

  … Werkelijk, wat een geweldige analyse. Echt eentje van het caliber “nice day if it don’t rain”.

 7. Remi

  Dapper besluit van Angela.

 8. liefkleinhertje

  Ik vind dat ze een bolle kop heeft of ligt dat aan mijn scherm?
  Voor de rest was het een schijn vertoning want niemand dorst te zeggen dat dat halvegare piepkuiken ranzig is.

 9. critikast

  Waarom altijd zo negatief over Angela? Zij schrijft voortreffelijke columns, waarvoor ze minder betaald krijgt dan voor een baantje bij De Mol. Ze heeft een eigen mening en visie, is geen gladde,saaie, voorspelbare BN-er en durft iedereen kritisch te volgen. Nee, liever Gordon zeker? Glad, onbetrouwbaar, vies, zielig, huilebalk, roddelnicht en een gemeen personage, dat tot mijn verbazing ook nog steeds mag presenteren, ondanks de vele flops die al achter zijn naam staan. Aan het kruis met hem !

 10. Vincent

  Een programma waarmee je in de vooravond de kijkers wil binden, daar zet je toch niet iemand op die nog nooit een tv-programma heeft gedragen? Ik vermoed dat ze Angela als deskundige hebben gevraagd (à la Fiona Hering) maar echt niet als ‘gezicht’. Hoewel, SBS6 hè? Daar zijn gekkere beslissingen genomen.

 11. janus

  wanna be BN-er

 12. Ronald

  Geloofwaardig ben je sowieso niet.

 13. Vrede

  Ze moet gewoon soms aanschuiven a la Fiona Hering.

 14. Ron

  Dan moet ze ook niet meer bij Boulevard aanschuiven, zelfde argument geld hier voor. Toch deed ze dit.

 15. Trudy

  Ben bang dat we voorlopig niet van dit mens zijn verlost helaas.. ik vind haar echt verschrikkelijk!

 16. Laurens

  @Vincent;
  Inderdaad, Angela is een prima insider, maar absoluut geen presentator! Vreemd dat zij als presentatrice is gevraagd. Had haar desnoods ‘gecontracteerd’ om alleen bij 6Inside aan te schuiven…

  Jammer dat er nog weinig namen van andere insiders zijn gedeeld, behalve dan van Fiona. Foto van een studio??

 17. Shadow Hunter

  Omdat ze al weet dat het een dikke flop gaat worden. Dus heeft ze weer voer voor die sh!t columns van haar.

 18. Nationalistische Conservatief-liberaal

  RTL Boulevard heeft straks het nakijken als 6 Inside start.

  Eerst showbizz nieuws en daarna gevolgd door een half uur gewoon nieuws op 7 uur.

  Top!

 19. Shadow Hunter

  @Nationalistje

  Jij bent de enige die gaat kijken.

 20. anoniem

  Angela

  hoe heeft Hans, de nep oliebol deskundige gereageerd op dit nieuws…

  Schamen jullie je nog voor elkaar

  ad wat is je oplage, vermeld het in de krant, de echte betaalde oplage

  geen relatie abonnement want die is gratis, ik lees hem gratis….via via

  op … naam!

 21. revens

  wat heeft die John toch een rare smaak, hij snapt het nog niet!

 22. TopofFlop

  Nu ze nee heeft gezegd verwacht ik van haar een paar pittige columns over het ontbreken van succes bij Talpa. Wel doorzichtig van Talpa om deze dame die RTL zo heeft aangepakt te vragen. Onlangs zaten ze bij Shownieuws ook al te katten op RTL. Afgeven op de concurrentie is een teken van zwakte.

 23. chris?

  De roddeltante had er wel bij gepast.

 24. Smulpaap

  @Janusz Jankert: Wat boeit het dat ze ooit redacteur was, iedereen begon ergens…
  Dat ‘klein & eronder houden’-denken is wat enorme losers doen.
  Kleine mannetjes-gedrag van burgerlijke schlemieltjes die geen grote bek tegen hun baas durven geven, dus dan maar online. Hahahaha
  Verstandig overigens dat ze niet in de Nick & Simon en Kees Tol valkuil trapt en denkt dat ze ook meteen geschikt is voor presentatieklussen.
  Blijf maar mooi bij je leest.

 25. robin

  Weet iemand hier ook of hart van Nederland en shownieuws straks ook vanuit de nieuwe studio van 6 inside komt ?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.