Angela de Jong gevraagd voor presentatie 6 Inside

Angela de Jong, de televisiecriticus van het AD, is door het SBS 6 van John de Mol gevraagd voor de presentatie van het nieuwe vooravondprogramma 6 Inside. Dat heeft ze dinsdagavond onthuld in de seizoensopener van Jinek. SBS 6 zag De Jong graag een presentatietrio vormen met Albert Verlinde en Jan Versteegh, die nu als duo worden ingezet voor de vooravondshow. “Ik was gevraagd om samen met Albert en Jan het programma te gaan doen, te gaan presenteren“, zo vertelt ze.

Ze heeft de zender ‘nee’ verkocht. “Nee, anders had ik daar bij op de foto gestaan. Ik vond het ontzettend eervol en ik heb er goed over nagedacht, omdat ik geloof in het programma en het zomaar een enorme hit kan worden, maar ik lever dan wel mijn onafhankelijkheid in.”

De Jong zou stoppen met haar tv-column als ze aan de slag zou gaan voor SBS 6. “Ja, dat sowieso, maar ik zou daar dan ook dingen over televisie moeten gaan zeggen. En als ik betaald word door John de Mol, hoe geloofwaardig ben ik dan nog als ik iets zeg over RTL 4?

Ze heeft wel hoge verwachtingen van 6 Inside. “Daar heb ik wel hoge verwachtingen van. Ik heb het idee dat we nog steeds met z’n allen heel erg behoefte hebben aan een programma tussen 6 en 7 of 7 en half 8 wat gewoon even gaat over de leuke dingen van het leven en het showbizznieuws. Bij Boulevard miste ik wil een beetje het randje de afgelopen jaren. Je kunt zeggen wat je wil, maar Albert is altijd heel goed ingevoerd en durft ook wel dingen te zeggen.”

Van een ander SBS 6-programma, DanceSing, heeft ze minder hoge verwachtingen. “Nee, ik ben echt helemaal klaar met zangwedstrijden. Je zag ook wel dat de laatste zangwedstrijden op SBS 6 niet goed scoorden en The Voice loopt ook wat terug, alhoewel ik dit jaar bij de eerste auditieronde wel weer verrast was door het talent dat er was. Er kijken nog steeds enorm veel mensen naar, maar het is niet meer zo veel als het twee jaar geleden was.

DanceSing wordt het SBS 6-debuut van Gordon. “Ik ben echt heel benieuwd. Bij The Voice dacht ik ook dat we talentenjachten wel gezien hadden, maar dat was zo’n enorme verrassing dat het toch weer heel leuk was. Dat gevoel heb ik hier niet bij, maar ik heb er nog niet veel van gezien.”

De Jong vindt Gordon geen topaankoop van De Mol. “Gordon lijkt een beetje over the hill, heb ik het idee, maar je hoeft maar net weer een format te vinden en dan kan het zo weer anders zijn.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen