André van Duin hekelt John Williams-show

André van Duin vindt het programma Een Dubbeltje Op Zijn Kant van John Williams verschrikkelijk. Mensen met ellende moet je niet voor de camera trekken. Dat vindt de Omroep MAX-ster, laat hij blijken in de Margriet. Van Duin vindt het niet leuk dat RTL 4 dit soort televisie maakt. “Ik snap zelf ook niet waarom er zo veel nare programma’s zijn. Mensen filmen die in de narigheid zitten en die daardoor nog meer in de problemen komen omdat ze ineens bekend zijn“, zegt hij.

De kandidaten realiseren zich vaak niet welke shitstorm ze over zich heen krijgen via social media. “Dan worden ze op social media helemaal afgemaakt en uitgescholden. Er is erg veel televisie waar je niet vrolijk van wordt.”

Maak het gewoon wat positiever, adviseert Van Duin. “De wereld is niet zo vrolijk, er gebeurt heel veel narigheid en het is goed dat je het weet, maar we hoeven niet overal de nadruk op te leggen.

Liever kijkt Van Duin naar zijn eigen programma’s. “Ja, zeker, dat is leuker dan zo’n programma alleen in de montageruimte te bekijken. Bovendien is het leuk om op Twitter te volgen wat mensen er zo’n beetje van denken. En als je iets hebt gemaakt, wil je toch ook zien hoe het uiteindelijk is geworden.

Het Margriet-interview met André van Duin kunt u lezen via Blendle.

Foto: Roy Beusker, MAX

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen