Albert Verlinde vindt Margriet en Wallis erg highbrow

Geplaatst op Tue 01 Jan 2019 om 9:30

Albert Verlinde vindt dat NPO 1-baas Frans Klein het met zijn nieuwe sterren Margriet van der Linden en Sanne Wallis de Vries wel heel erg in de highbrow-hoek zoekt. Dat laat hij weten in Het Parool. De NPO kampt al jaren met het imago heel erg grachtengordel te zijn en de programmaatjes van Margriet en Wallis dragen daar flink aan bij. “Op de bank voor de tv denk ik soms: dit kan toch niet? Wie zegt hier wat van? Neem NPO 1“, zo begint Verlinde aan zijn kritische noot.

Hij vervolgt: “Uit welk highbrow-Bellevuecircuitje komen die Margriet van der Linden en Sanne Wallis de Vries ineens? Blijkbaar kijkt omroepbaas Frans Klein niet veel verder dan de grachtengordel voor zijn primetimeprogrammering.”

Er is niemand die meer een pittige mening durft te uiten, aldus Verlinde. En juist dat wil hij weer gaan doen in zijn nieuwe vooravondshow 6 Inside, die aankomende maandag begint op SBS 6.

Verlinde: “Ik maak geen deal om in ruil voor een nieuwtje te mogen roepen hoe prachtig dat ene programma wel niet wordt. Dat is saai. Dan heb ik liever heibel met de programmadirecteur.”

Het Parool-interview met Albert Verlinde kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
22 Reacties op “Albert Verlinde vindt Margriet en Wallis erg highbrow”


 1. MMH

  Wat een smerige p!sn!cht.

 2. Curryworst

  Margriet van der Linden, Sanne Wallis en Marc-Marie.
  Tussen de anderhalf en twee miljoen kijkers zappen weg na Boer Zoekt Vrouw of Heel Holland bakt zo gauw zij in beeld verschijnen en toch mogen ze terug blijven komen op NPO1.
  Wie verzint zoiets inderdaad.

 3. Kunta Kinte

  Dat komt omdat ze alle drie zo lelijk van uiterlijk zijn….Die ene is net een mongool om te zien…..
  Dit is het gezicht van de NPO…..

 4. Remi

  Albert heeft gróót gelijk.

 5. Anja

  Laat ik nu totaal niet zitten te wachten op de mening van dat stuk roddel verdriet.

 6. Hompie

  Nou, dat heeft hij dan netjes verwoordt. Met name Wallis vindt ik een ramp. Echt helemaal geen talent maar een inbeelding ! Zwaar over het paard getild en heeft dat zelf niet eens door.

 7. Robson

  Kijk lieve mensen , 6 inside is begonnen, onze valse nicht is uit haar as herrezen, he’s Alice ,ALIVE I Say

 8. Arnie

  Gevalletje spijker-kop-raak door Albert Verlinde. Ben benieuwd naar zijn programma. Als hij maar half zo scherp durft te zijn als de heren van VI, dan is het al de moeite van het kijken waard!

 9. Henk

  Er is niemand die meer een pittige mening durft te uiten, aldus Verlinde. En juist dat wil hij weer gaan doen in zijn nieuwe vooravondshow 6 Inside[…]

  Hij wil dus gaan kwetsen en beledigen? Kan die man echt geen televisie maken zonder te kwetsen? Zolang het niet over hemzelf gaat…
  Dan heeft hij GEEN commentaar. Recent nog…

 10. aldus

  Vergelijk de doelgroepcijfers van RTLB van het laatste jaar met Albert maar met de doelfroepcijfers van het huidige RTLB en dan begrijp je waarom het niks meer was en waarschijnlijk niks meer wordt. Is er nog een media journalist die zijn/haar werk doet?

 11. sad

  Mensen zitten niet te wachten op zijn negativiteit.

 12. sad

  @aldus
  hehe eindelijk iemand die het snapt inderdaad. Albert zakte al jaren achter elkaar weg… na zijn vertrek kwam er weer een mega grote stijging.

 13. Bart

  Hij heeft helemaal gelijk. Belachelijk dat de talkshow van Margriet nog een tweede seizoen krijgt. En Sanne Wallis daar kun je soms best om lachen maar ze is niet geschikt om een heel tv programma te dragen.

 14. Flits Bom

  Hij heeft gelijk.

 15. ano@niem.nl

  Sanne Wallis kan ik nog niet eens om glimlachen…. En Margriet die en tweede serie krijgt, daar heb ik dus wel heel hard om gelachen. Dat snapt niemand.

 16. Frits

  Goh, Verlinde die de NPO afzeikt. Niet echt verrassend dit. Deed ie bij RTL B ook al.

 17. dr phil

  die geile homo zit veel hier op mc

 18. Henk

  Liever highbrow dan de platvloersheid en laag bij de grond-heid van Verlinde

 19. Nationalistische Conservatief-liberaal

  Albert heeft gelijk.

 20. Sammie

  @sad
  Juist wel. Het wordt tijd voor een eerlijke beoordeling.

 21. critikast

  Met Wallis, M, Pauw etc. graaft NPO 1 langzaam het eigen graf. Vaste kijkers rennen weg naar de commerciëlen of naar Netflix .

 22. Damstra

  Wallis is zo slecht dat het lachwekkend wordt. En M, het spijt me maar ik kan er niet naar kijken. Hoe je de kijker hiermee kunt opzadelen en denken dat je goed bezig bent…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.