Albert Verlinde vindt Margriet en Wallis erg highbrow

Albert Verlinde vindt dat NPO 1-baas Frans Klein het met zijn nieuwe sterren Margriet van der Linden en Sanne Wallis de Vries wel heel erg in de highbrow-hoek zoekt. Dat laat hij weten in Het Parool. De NPO kampt al jaren met het imago heel erg grachtengordel te zijn en de programmaatjes van Margriet en Wallis dragen daar flink aan bij. “Op de bank voor de tv denk ik soms: dit kan toch niet? Wie zegt hier wat van? Neem NPO 1“, zo begint Verlinde aan zijn kritische noot.

Hij vervolgt: “Uit welk highbrow-Bellevuecircuitje komen die Margriet van der Linden en Sanne Wallis de Vries ineens? Blijkbaar kijkt omroepbaas Frans Klein niet veel verder dan de grachtengordel voor zijn primetimeprogrammering.”

Er is niemand die meer een pittige mening durft te uiten, aldus Verlinde. En juist dat wil hij weer gaan doen in zijn nieuwe vooravondshow 6 Inside, die aankomende maandag begint op SBS 6.

Verlinde: “Ik maak geen deal om in ruil voor een nieuwtje te mogen roepen hoe prachtig dat ene programma wel niet wordt. Dat is saai. Dan heb ik liever heibel met de programmadirecteur.”

Het Parool-interview met Albert Verlinde kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen