Victor Reinier ziet Flikken Amsterdam niet zitten

Victor Reinier ziet een verhuizing van zijn serie Flikken Maastricht naar zijn eigen Amsterdam niet zo zitten. Dat vertelt de acteur in gesprek met Veronica Magazine. Maastricht is een bloedeind weg, dus heen en weer rijden doe je niet even. Daarom heeft Reinier net als zijn tegenspeelster Angela Schijf een loft toegewezen gekregen in de Limburgse stad. “Het is maar zes maanden per jaar. Dit hou je geen twaalf maanden achter elkaar vol, dan word je knettergek“, zo laat hij weten.

Flikken Maastricht blijft gewoon in Maastricht, aldus Reinier. “We zijn ooit in Maastricht begonnen. Niemand had van tevoren kunnen bedenken dat het zo’n groot succes zou worden en dat we nu al ons dertiende seizoen zouden draaien. Maar Flikken Maastricht blijft Flikken Maastricht. Al kijk ik weleens weemoedig terug naar Baantjer, toen ik fietsend naar m’n werk kon.”

Aan Flikken Amsterdam moet hij niet denken. “Amsterdam is een verschrikkelijke locatie om te filmen. Alles kost een vermogen en je kunt de straten niet afzetten zonder dat mensen meteen boos en agressief worden. In Maastricht zijn ze er trots op dat ze zo’n mooie serie hebben. Iedereen werkt mee, niemand moppert dan.

Utrecht is ook een stuk dichterbij. “Ja, dat is een mooie, oude stad. Ik denk wel dat mensen erover aan het nadenken zijn. Ik zou het niet erg vinden om in Utrecht te werken. Flikken Utrecht lijkt me een beetje raar, maar er zou daar in de toekomst wel een niéuwe serie kunnen komen.

Voor Reinier is Flikken Maastricht echter nog niet klaar. “Elke keer dat de NPO ons groen licht geeft voor weer een nieuw seizoen, hang ik de vlag uit: we mogen weer een jaar!

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen