Victor Reinier ziet Flikken Amsterdam niet zitten

Geplaatst op Thu 06 Dec 2018 om 16:15

Victor Reinier ziet een verhuizing van zijn serie Flikken Maastricht naar zijn eigen Amsterdam niet zo zitten. Dat vertelt de acteur in gesprek met Veronica Magazine. Maastricht is een bloedeind weg, dus heen en weer rijden doe je niet even. Daarom heeft Reinier net als zijn tegenspeelster Angela Schijf een loft toegewezen gekregen in de Limburgse stad. “Het is maar zes maanden per jaar. Dit hou je geen twaalf maanden achter elkaar vol, dan word je knettergek“, zo laat hij weten.

Flikken Maastricht blijft gewoon in Maastricht, aldus Reinier. “We zijn ooit in Maastricht begonnen. Niemand had van tevoren kunnen bedenken dat het zo’n groot succes zou worden en dat we nu al ons dertiende seizoen zouden draaien. Maar Flikken Maastricht blijft Flikken Maastricht. Al kijk ik weleens weemoedig terug naar Baantjer, toen ik fietsend naar m’n werk kon.”

Aan Flikken Amsterdam moet hij niet denken. “Amsterdam is een verschrikkelijke locatie om te filmen. Alles kost een vermogen en je kunt de straten niet afzetten zonder dat mensen meteen boos en agressief worden. In Maastricht zijn ze er trots op dat ze zo’n mooie serie hebben. Iedereen werkt mee, niemand moppert dan.

Utrecht is ook een stuk dichterbij. “Ja, dat is een mooie, oude stad. Ik denk wel dat mensen erover aan het nadenken zijn. Ik zou het niet erg vinden om in Utrecht te werken. Flikken Utrecht lijkt me een beetje raar, maar er zou daar in de toekomst wel een niéuwe serie kunnen komen.

Voor Reinier is Flikken Maastricht echter nog niet klaar. “Elke keer dat de NPO ons groen licht geeft voor weer een nieuw seizoen, hang ik de vlag uit: we mogen weer een jaar!

Foto: Avrotros
23 Reacties op “Victor Reinier ziet Flikken Amsterdam niet zitten”


 1. shrink

  Als je in het buitenland wilt laten zien wat Hollandse zuinigheid betekent, moet je een paar scènes van Flikken Maastricht laten zien. Toch knap, een serie maken zonder centen.

 2. critikast

  Of het nou in Maastricht, Rotterdam of Amsterdam wordt opgenomen, het blijft een stukje amateurtoneel dat aan alle kanten rammelt en vloekt met de realiteit. Het vak van Politiemensen wordt totaal verkeerd neergezet. Kijk eens naar Vlaanderen, van wie het gejat is. Echte acteurs, realistische straatscenes en verhaallijnen en niet zo patserig gemaakt. Vlaanderen Boven !

 3. Ouwe

  Een bloedeind? Er zijn geen Nederlandse steden die een bloedeind rijden uit elkaar liggen. Punt.

 4. Walter White

  De opmerking van critikast zegt meer over onze weg-met-ons-cultuur dan over het zogenaamd betere werk in Vlaanderen.

 5. Mem Visser

  Reinier hangt niet alleen de vlag uit, ook zijn vriendin.
  Ojeee: klats!

 6. Peter Jager

  Ik vind ook dat er geen flikken amstedam moet komen.
  Ze moeten eerst allemaal naar acteerles want ze hebben net zoveel kennis van acteren als ik van breinaalden.
  Het acteren is net zo slecht als wat Jeroen Krabbe doet…. vreselijk om te zien.

  In Los Angeles leren ze je echt acteren. Die hbo’s in nederland zijn van het niveau Josti band

 7. Deadly Viper

  Ik wil graag een foto van de (schaam)lippen van Angela. Ik vraag me af of ze er een beetje smakelijk uitzien.

 8. Curryworst

  Wanneer nemen ze eens acteerlessen.
  Dit is dikbetaald schooltoneel wat ze voorschotelen. Een marteling voor oog en oor en de goede smaak.

 9. Corrector

  @Ouwe
  Doe eens een dagelijks retourtje Groningen – Maastricht. Of Goes – Leeuwarden. Of Den Helder – Venlo. Of Harlingen – Eindhoven. Of Middelburg – Emmen. Kijken of je dan nog steeds vindt dat alles lekker dicht bij elkaar ligt.

 10. Replij

  Deadly Viper
  Thu 06 Dec 2018 om 18:45

  Het smaakt als H2S

 11. Frthp

  17:05

  Beetje simpele redenering

  Nederlandse entertainment is gewoon lachwekkend slecht
  Een handvol acteurs die altijd zichzelf spelen en in werkelijk waar elke serie te zien zijn met zeer beperkt talent is gewoon heeel erg typisch

 12. Meneer Kaktus

  Het is weer tijd voor m’n dagelijks ritueel. Virgien in string door de caravan jagen waarna ik haar op goddelijke wijze laat proeven van de vijf mondiale erotieksmaken: zoet, zuur, bitter, zout en umami.

 13. Ouwe

  @Corrector

  Alles ligt hier dicht bij elkaar. Je kunt toch lezen? Heb vroeger geregeld Assen – Maastricht moeten doen met de trein. Nou, poehpoeh. Er wonen hier gewoon aanstellers. Heb een jaar op 2,5 uur van Sint-Petersburg gewoond. Als ik dat aan Russen vertel zeggen ze allemaal, niet één uitgezonderd: “O, lekker dichtbij”. En hier jammeren ze al over Assen – Groningen.

 14. Zomaar

  Angela Schijf in burgerkleding met een zichtbare pistoolholster op de heupen door de straten van Maastricht.
  Een voorbeeld van knulligheid.

 15. anymouse

  @Zomaar,

  Rechercheurs lopen nou eenmaal niet in een uniform.

 16. Zomaar

  @anymouse
  En ook niet met een pistool zichtbaar op de heupen.

 17. west

  Wat een onzin om over een serire te gaat bakkeeien
  kijk eens naar een gemiddelde Amerikaanse speelfilm , tv serie
  die zijn ook in de meeste gevallen niet realistisch
  dan zijn de Britse speelfilms /series veel beter !

 18. een maatje te groot

  Ik meen telkens dat ik naar een voorstelling van de verkenners kijk bij die Flikken, zowel Rotterdamse asl Maastrichtse Fliken. Het enige waar die Angela goed in is, is met haar kont te draaien.
  Kijk liever naar Duitse, Engelse, Zweedse, Deense en zelfs Ijslandse series. Die steken er met kop en schouders bovenuit. Dar is pas genieten.

 19. een maatje te groot

  zowel Rotterdamse als Maastrichtse Flikken dus.. Excuses

 20. kidminnesota

  Flikken Den Haag? Lijkt me wel wat, bij de Tweede Kamer, ministeries, ambassade’s!

 21. dildo

  Flikken Groningen waar ze bij een beving het politiebureau in elkaar laten Flikke(re)n.

 22. kidminnesota

  Corrector: wat te denken van Den Helder – Heerlen?

  Maar het is waar, in Amerika is een reis van 2,5 uur niks bijzonders, dat is van het ene eind van de stad naar het andere eind.

 23. Ren

  @een maatje te groot

  Tuurlijk, gek. Jij wilt serieus beweren dat er in een landje met 350 duizend inwoners meer acteertalent rondloopt dan in een land met 17 miljoen inwoners. Droom en klets lekker verder.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.