Tan-killer Angela nu met meedogenloze Twan-column

Geplaatst op Sat 15 Dec 2018 om 9:30

Humberto-killer Angela de Jong gaat er met een gestrekt been in bij Twan Huys. Ze denkt dat RTL Late Night definitief niet meer te redden is. ‘Humberto Tan zou zich schamen voor het huidige Late Night’, luidt de kop van haar nieuwste column. Na vier maanden is van enige groei of inhoudelijke verbetering totaal geen sprake, benadrukt De Jong. Bijschaven heeft geen zin, het gaat om het fundament, stelt ze. “Hét probleem van Late Night is dat er gewoon niks klopt van het programma.”

De RTL 4-kijker ziet een journalistiek zwaargewicht nu een programma presenteren dat ‘qua diepgang en actuele nieuwswaarde amper Koffietijd overtreft’, aldus De Jong. “Net als je denkt dat het niet lichter, luchtiger en nietszeggender kan, wordt de dag erop het tegendeel bewezen.”

Waar Koffietijd omarmd wordt door de kijker, straalt RTL Late Night volgens haar ‘eerder lusteloosheid uit dan frisse vechtlust’. “Maar de vraag die me ’s nachts bijna wakker houdt is wat er met Twan is gebeurd.”

Deze slappe zooi, waarvoor Humberto Tan zich nog zou schamen, is namelijk niet wat hij voor ogen had toen hij overstapte van Nieuwsuur.”

Wat nu? “Het wachten is nu tot Twan daar zelf opdraaft om te erkennen dat hij een heel grote fout heeft gemaakt.”

De meedogenloze column van Angela de Jong kunt u lezen op AD.nl.

Migrainedossier

De Jong vult in een podcast aan niet te weten of en wanneer RTL de stekker eruit trekt. “Alles wat je daarover zegt is koffiedik kijken. Bovendien kunnen ze ook altijd weer denken van: ja, weet je, als die of die het roept, dan laten we hem nog even lekker zitten. En er staat een studio en er zit een redactie die nog een tijdje door moet.”

Het is ook geen presentator die je nog even TV Woonmagazine laat presenteren om zijn contract vol te maken, dus ze hebben er een gigantisch probleem. Geen hoofdpijndossier maar een migrainedossier.”

Tot slot: “Ik heb hem hoog zitten als journalist. Laat ik dat nog een keer benadrukken, want anders ben ik weer RTL aan het bashen.”

Foto: RTL
40 Reacties op “Tan-killer Angela nu met meedogenloze Twan-column”


 1. Klaasje

  Ze slaat de spijker op zn kop!

 2. Evelien

  Angela heeft – opnieuw – helemaal gelijk !

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Zie nou toch. Op onze wenken bedient.
  Angela heeft het weer bij het rechte eind.
  Wij beamen dat we dit al de hele dachten.
  Ons weekend is weer goed, Angela heeft gesproken.

 4. Flexi

  Jammer dat ze hem als journalist hoog heeft zitten. Is ze vergeten dat hij moest lachen om de aanslag tegen een krant? Is ze vergeten hoe hij gasten ging verraden?

 5. Norvo

  Good busy, Angelacourant!

 6. M

  Poeh he, ze heeft gelijk.

  Met deze ontzettend open deuren…..

 7. chris?

  Nou Angela, slapeloze nachten een beetje overdreven denk ik.
  Anderzijds Twan had bij de NPO moeten blijven. Terugkeer is bijna niet mogelijk op zijn niveau, men heeft daar goede vervangers.

 8. Ron

  Weer helemaal eens met Angela. Dit schiet niet op zo. Na de winterstop niet meer terug laten keren. In ieder geval niet in de huidige vorm.

 9. Jantje

  Wat ik me steeds af vraag. Is dit het doel om zo’n oppervlakkig keuvel programma te maken? Wist Twan dit? Is hij het daar mee eens met die strategie?

  Volgens eigen zeggen zijn er maanden lang onderhandelingen aan vooraf gegaan maar wat waren dan zijn eisen? Elke vrijdag Patty Brard? Had hij genoeg van de zware journalistiek?

  Vragen, vragen, vragen?

 10. Curryworst

  Zal Twan zelf daar niet van wakker liggen?
  Dat hij denkt ‘wat is er gebeurd? Wat doe ik mijzelf aan?’

  Zo interviewt hij politici, bankdirecteuren of CEO’s bij Nieuwsuur en zo zit hij tussen de kaasstengels te keuvelen met Roy Donders, Patty Brard of een Jan Smit.

 11. C. Kleinert

  Wat zijn dan zijn journalistieke hoogstandjes? Hij is mij slechts opgevallen met jatwerk en met de mond vol tanden staan.

 12. anonymous

  Die gasten die Twan elke avond aan tafel krijgt passen ook helemaal niet bij bem..
  Allemaal luchtige entertainment ipv belangrijke nieuws gasten.
  Ik begrijp ook niet dat zijn van Nieuwsuur meegekomen hoofdredactrice dit allemaal accepteert.
  Programma gaat stoppen.

 13. Darius

  Ik zal het maar bekennen: ik heb blijkbaar toch meer rancune in me dan ik dacht. Het is een kwaadaardige eigenschap maar Twan heeft dit verdiend. Twan was bij de NPO een arrogante betweterige kwast. Holleeder, aanslag Telegraaf, neerbuigende toon tegen gasten die hem niet bevielen en recent bij RTL de luizenstreek tegen Jennie Douwes. En er zijn genoeg andere voorbeelden. Het doet me stiekem plezier dat ze niet met alles wegkomen. Karma is a bitch Twan. Wellicht wat meer nederigheid in je volgende leven.

 14. ano@niem.nl

  In dit geval geef ik Angela GEEN gelijk. Eerst de roep om het luchtiger te doen (ook door haar) en wordt het luchtiger dan vindt ze dat ook niet goed.

 15. C. Kleinert

  @ano@niem.nl Luchtiger is wat anders dan inhoudsloos en oppervlakkig.

 16. Kees

  Geen “killer” ze geeft alleen haar mening en dat mag en daar zijn heel veel mensen het mee eens.Ze beschermt ze tegen zichzelf want er kijkt geen hond.Angela legt uit waarom.Dat is haar beroep.

 17. Freak

  Twan heeft de afgelopen weken meer You Tubers, vloggers ‘geinterviewd’ dan politici… dan moet je jezelf toch gaan afvragen: Wat doe ik hier ?!

 18. Kees

  @Darius… zo is het.

 19. anonymous

  Trijntje Oosterhuis, Jamai, Patty Brard….zomaar een greep uit de gasten van gisteravond.
  Zulke gasten wil je als talkshowhost helemaal niet.
  Je wilt gasten met nieuwswaarde.
  .Ik begrijp de redactie van Late Night niet, waarom komen zij met dit soort gasten aanzetten?
  Ik begrijp Twan ook niet dat hij dit soort gasten accepteert.
  Hij zou met zijn vuist op tafel moeten slaan en fatsoenlijke gasten moeten eisen.

 20. robb

  Ze heeft gelijk stop er mee of haal Humberto weer op en verlos Twan uit zijn lijden ,Twan en de rtl kijker zijn elkaars tegen polen ,al weten we niet hoe Galjaard het wel zag zitten.

 21. Wyatt

  Waarom krijgt dit secreet zoveel aandacht?

 22. Maxer

  @ anonymous: ik denk dat ze geen betere gasten kunnen krijgen dan wat ze nu hebben. Politici zitten liever bij Pauw en DWDD met een schare kijkers van 1 miljoen tot 1,5 miljoen dan bij Twan met kijkers aantallen van tussen 280.000 en 420.000. Tevens kleeft er aan Twan een blijvens wantrouwen.

 23. Godefroy France

  Deze mevrouw heeft gewoon honderd procent gelijk!
  Worden deze BNNers betaald, voor het uitkramen en uitstralen van zoveel leeghoofdigheid?

  HUYS VAN DE BUYS

 24. anoniem

  Waar staat angela de jong colmn
  in AD zeker

  nee geen AD

  reden nep onderzoek over hard werkende oliebol verkopers

  hard werkende olie bol verkopers laten huilen op oud jaars dag

  wat is de betaalde oplage Angela

  wat een blunder hans de uitgever AD

  schaam je je niet

  kom je aandacht tekort thuis

  als je straks je kerstmaaltijd ga eten

  hoop ik dat je vrouw of kinderen je vragen

  hans heb je het verdient loondienst kruimel…………

  wanneer heb je een eigen krant

 25. Britt Scholte Lover

  Angela de Jong heeft helemaal gelijk, en ik denk dat iedereen met mij dit ook vind

 26. JohanV

  Nou Angela, dan heb je de uitzending met het wereldnieuws dat Ronnie Flex verkering heeft niet gezien. Dat is toch nieuws ver boven het niveau van Nieuwsuur!
  Twan heeft hiermee keihard teruggeslagen en zal toch wel 10 punten gestegen zijn?

 27. Mark

  Quote: “De RTL 4-kijker ziet een journalistiek zwaargewicht nu een programma presenteren dat ‘qua diepgang en actuele nieuwswaarde amper Koffietijd overtreft”

  Angela de Jong is ook een journalistiek zwaargewicht.

 28. Bluemoon

  Wyatt heeft gelijk,en zij is niet meer te redden wat is dit w..f irritant

 29. Johan

  Het heeft de diepgang van en drijvend scheermesje in een badkuip. Experiment is mislukt …

 30. Peter R

  @Mark.

  Angela is geen journaliste. Ze schrijft alleen stukjes over zaken die haar bezighouden.

 31. Aninymoes

  Wat een domme mensen zijn jullie toch, Jesus en Angela mag samen met Peter R de kogel krijgen.

 32. Aninymoes

  Ze moet vaker een d1ldo gaan gebruiken dan is ze niet meer zo zuur

 33. TopofFlop

  Angela ruikt bloed, maar ben het totaal niet met haar eens. En ik begrijp ook niet waarom Twan geen luchtig programma mag presenteren. Als je Nieuwsuur presenteert mag je vervolgens alleen maar serieuze programma’s presenteren? Wat een onzin! Ik kijk wel graag naar Late Night.

 34. Peter R

  @Aninymoes

  Jij bent wel een treurig figuur.

 35. Solange

  Angela heeft gelijk alleen is zij geen Tan-killer dat heeft hij zelf gedaan door met Stax te krikken..en zich zeer fake op te stellen….. met die maatpakkies als een koning over het Rembrandtsplein te lopen…als hij daar binnenkwam moesten mensen …VERPLICHT…klappen….narcistje

 36. Geronimo

  Zo draai een mes om

 37. Pakalu Papito

  Tan-killer? OOOMMMGGG! Is onze volksheld Angela ook verantwoordelijk voor het verdwijnen van de Tan-codes bij de ING? Is er ook iets wat Angela niet kan? Poehee!

 38. BRAAK

  Vanaf het begin van het Twanneman drama heb ik zijn falen en geldzucht aan de kaak gesteld. Nu breekt het moment aan dat deze door clown Galjaard in dienst genomen zielenpoot van de buis verdwijnt. Het zoveelste slachtoffer van geldlust. De toekomst van Twanneman? Geen.

 39. Jan & Annet

  Heeft iemand er wel eens aan gedacht dat Twan Huys het misschien juist wél leuk vindt om na jaren van “zware”, serieuze journalistiek een carrière-switch te maken naar interviewen met een veel luchtigere • lees: entertainment • inhoud al dan niet gelokt met een vette cheque?

  Zie het een beetje als Jack van Gelder die van musicals houdt en • tot nu toe • ooit eens een keer écht in een musical op ‘t podium heeft gestaan.

  Bij Jack heeft dit “luchtige verlangen” niet verder doorgezet dan die ene keer, maar Twan zwemt nu wel al eventjes in het enterainment en misschien vind hij dit wel heel leuk ─ al zullen de meesten dit zwemmen op basis van de kijkcijfers eerder spartelen noemen…

 40. Anja

  Die tussenschotten op de boerderij bij de varkens zijn toch niet zo vreselijk hoog ?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.