Tan-killer Angela nu met meedogenloze Twan-column

Humberto-killer Angela de Jong gaat er met een gestrekt been in bij Twan Huys. Ze denkt dat RTL Late Night definitief niet meer te redden is. ‘Humberto Tan zou zich schamen voor het huidige Late Night’, luidt de kop van haar nieuwste column. Na vier maanden is van enige groei of inhoudelijke verbetering totaal geen sprake, benadrukt De Jong. Bijschaven heeft geen zin, het gaat om het fundament, stelt ze. “Hét probleem van Late Night is dat er gewoon niks klopt van het programma.”

De RTL 4-kijker ziet een journalistiek zwaargewicht nu een programma presenteren dat ‘qua diepgang en actuele nieuwswaarde amper Koffietijd overtreft’, aldus De Jong. “Net als je denkt dat het niet lichter, luchtiger en nietszeggender kan, wordt de dag erop het tegendeel bewezen.”

Waar Koffietijd omarmd wordt door de kijker, straalt RTL Late Night volgens haar ‘eerder lusteloosheid uit dan frisse vechtlust’. “Maar de vraag die me ’s nachts bijna wakker houdt is wat er met Twan is gebeurd.”

Deze slappe zooi, waarvoor Humberto Tan zich nog zou schamen, is namelijk niet wat hij voor ogen had toen hij overstapte van Nieuwsuur.”

Wat nu? “Het wachten is nu tot Twan daar zelf opdraaft om te erkennen dat hij een heel grote fout heeft gemaakt.”

De meedogenloze column van Angela de Jong kunt u lezen op AD.nl.

Migrainedossier

De Jong vult in een podcast aan niet te weten of en wanneer RTL de stekker eruit trekt. “Alles wat je daarover zegt is koffiedik kijken. Bovendien kunnen ze ook altijd weer denken van: ja, weet je, als die of die het roept, dan laten we hem nog even lekker zitten. En er staat een studio en er zit een redactie die nog een tijdje door moet.”

Het is ook geen presentator die je nog even TV Woonmagazine laat presenteren om zijn contract vol te maken, dus ze hebben er een gigantisch probleem. Geen hoofdpijndossier maar een migrainedossier.”

Tot slot: “Ik heb hem hoog zitten als journalist. Laat ik dat nog een keer benadrukken, want anders ben ik weer RTL aan het bashen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen