RTL zet Kees van der Spek niet op hoofdpodium

Kees van der Spek komt bij zijn nieuwe werkgever RTL niet terecht op het hoofdpodium RTL 4, maar op het veel kleinere RTL 5. Zijn eerste programma beleeft daar eind februari zijn debuut. Dat heeft hij laten weten op Twitter. Van der Spek was jarenlang de rechterhand van Peter R. de Vries en na diens vertrek bij SBS heeft Van der Spek jarenlang televisie gemaakt op het hoofdpodium van die zendergroep: SBS 6. Zijn nieuwe werkgever RTL zet hem echter neer op RTL 5.

Het eerste programma dat Van der Spek gaat maken voor RTL heet Kees Van Der Spek Ontmaskert. “Oplichters ontmaskeren is Kees van der Spek op het lijf geschreven. Voor zijn eerste programma bij RTL, gaat hij met verborgen camera de wereld rond op zoek naar oplichters, fraudeurs, dieven, afpersers en andere criminelen“, aldus RTL.

Hiervoor bezoekt Van der Spek grimmige locaties. “En loopt hij zelf veel risico, want niet iedereen is blij met zijn komst.”

In Kiev stort hij zich als trouwlustige vrijgezel op de frauduleuze huwelijksmarkt en ontdekt hij dat er een vreemd luchtje zit aan de toeristenreisjes naar Tsjernobyl. En in Florence ontmaskert hij een groep zogenaamde kunststudenten die op straat schilderijen verkopen en blijken de beroemde goudverkopers van de Ponte Vecchio zeer onbetrouwbaar te zijn.

Op de persfoto kijkt Van der Spek alsof hij net twee zakkenrollers heeft uitgelokt op een zonnige bestemming in een toeristisch oord waar je waakzaamheid moet betrachten:

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen