RTL baalt van John de Mol: ‘Blijf van The Voice af!’

RTL Nederland is zwaar teleurgesteld in de manier waarop John de Mol zich opstelt inzake The Voice of Holland. Dat laat een woordvoerster vandaag blijken aan het AD. De Mol probeert met een leger van advocaten om het door hem geproduceerde The Voice te verhuizen van RTL 4 naar zijn eigen SBS 6. Heel jammer, vindt RTL dat. “We zijn al tien jaar samen bezig met The Voice, dat we ook gezamenlijk tot een succes hebben gemaakt. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal.”

De zegsvrouw vervolgt: “Dus we zijn toch wel heel erg verbaasd dat we nu worden geconfronteerd met een juridisch steekspel terwijl we nog steeds heel goede contractuele afspraken hebben.”

RTL vindt De Mol niet erg loyaal. “Het succes van The Voice is voor ons heel belangrijk geweest, maar ook niet geheel onbelangrijk voor meneer De Mol. The Voice heeft zijn bedrijf internationaal nog verder op de kaart gezet en dat heeft zeker bijgedragen aan de verkoop (aan het Britse ITV, red.). Dus dit voelt wel als een heel rare omwenteling.”

De Mol vertelde woensdagavond in Pauw dat er 44 advocaten bezig zijn met de Voice-kwestie. “Als je 44 advocaten nodig hebt om je punt te maken, is het misschien beter om te vertrouwen op de afspraken die er liggen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen