Ronald Molendijk gedraagt zich nóg lomper in BLVD

Ronald Molendijk heeft zich gisteren in RTL Boulevard nog lomper gedragen dan hij op eerste kerstdag deed. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Molendijk vindt het leuk om af en toe lekker bot uit de hoek te komen in de showrubriek en daarom riep hij op eerste kerstdag dat vrouwen minder vaak goede muziek maken. Hij ging er gisteren over in discussie met zangeres Lakshmi, maar gedroeg zich onbehoorlijk en respectloos. En de Boulevard-sterren stonden erbij en keken ernaar.

Lakshmi opende de discussie: “Ik vind dat je als muziekkenner die door RTL wordt ingehuurd en als ex-jurylid van Idols moet begrijpen wat het gevolg ervan is. Besef je wat voor machtspositie je hebt en als je zoiets zegt wat er dan gebeurt?

Ronald Molendijk: “We hebben het over cijfers. Ten eerste: hartstikke leuk om je te ontmoeten, en de muziek die je maakt: I’m all in. Ik kom ook graag kijken bij een van je shows. Maar Spotify is geen radiostations. Daaruit blijkt dat mensen meer mannelijke muziek kiezen.”

In die open brief van je schrijf je: ‘Ik doe mijn uiterste best, maar ik sta nooit in een Spotify-lijstje.’ De reden daarvoor is dat je muziek niet goed genoeg is.”

Toen Lakshmi hem tegensprak, sloeg de sfeer om: “Dat heb ik niet gezegd.

Molendijk gepikeerd: “Gaan we elkaar op woorden afvangen of gaan we luisteren?

Lakshmi: “Jij zegt dat ik in die brief zeg dat ik nooit in die Spotify-lijstjes sta, maar dat is helemaal niet waar.

Molendijk: “Je wil toch meer gehoord worden?”

Lakshmi: “Het gaat niet om mij.”

Molendijk bot: “Het gaat niet om jou? O, het gaat om alle vrouwen. Daar zit een waanzinnig succesvolle vrouw met een heel lange carrière.”

Lakshmi: “Klopt, maar mijn punt is…

Molendijk onderbrekend: “O, nu gaat het niet over vrouwen, nu gaat het over jou?

Lakshmi verbaasd: “Rustig!

Molendijk gepikeerd: “Jij bent degene die met dit geneuzel begon, dus dan gaan we erover praten. Ja, precies, het is geneuzel. Mannen en vrouwen kunnen naar dezelfde muzikale opleiding. Waarom ben ik dan degene die een machtspositie heeft en ik het tegen zou houden?”

Lakshmi: “Mijn punt is: stel je voor dat je tv kijkt als 12-jarig meisje. Toen ik Idols keek in het eerste seizoen had ik de juryleden nogal hoog zitten. Als een mannelijk jurylid op dat moment zou zeggen: ‘Vrouwen kunnen niet zo snel muziek maken en geen carrière vasthouden’, smijt je een deur dicht.”

Jij zei in de uitzending: ‘Er staat bijna geen dancemuziek in de Top 2000.’ Dat is omdat het niet gedraaid wordt op Radio 2. Als je minder vrouwen hoort op Radio 2, kom er je er ook minder mee in aanraking en stem je er minder op.”

RTL Nieuws-regisseur Renske Holwerda zag het gebeuren: “Jammer dat iedereen in de studio door dit Bokito-gedrag leek te worden afgeschrikt. Los van het punt dat hij probeert te maken, door zonder enig respect met anderen om te gaan is hij echt af. 🚮When they go low, Ronald goes rock bottom.

Mediajournalist Maarten Hafkamp: “Was al vrij bizar dat ze deze man als muziekkenner neerzetten bij RTL Boulevard. Ook bizar dat de anderen hem kritiekloos zijn gang laten gaan.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen