Ronald Molendijk gedraagt zich nóg lomper in BLVD

Geplaatst op vr 28 dec 2018 om 9:20

Ronald Molendijk heeft zich gisteren in RTL Boulevard nog lomper gedragen dan hij op eerste kerstdag deed. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Molendijk vindt het leuk om af en toe lekker bot uit de hoek te komen in de showrubriek en daarom riep hij op eerste kerstdag dat vrouwen minder vaak goede muziek maken. Hij ging er gisteren over in discussie met zangeres Lakshmi, maar gedroeg zich onbehoorlijk en respectloos. En de Boulevard-sterren stonden erbij en keken ernaar.

Lakshmi opende de discussie: “Ik vind dat je als muziekkenner die door RTL wordt ingehuurd en als ex-jurylid van Idols moet begrijpen wat het gevolg ervan is. Besef je wat voor machtspositie je hebt en als je zoiets zegt wat er dan gebeurt?

Ronald Molendijk: “We hebben het over cijfers. Ten eerste: hartstikke leuk om je te ontmoeten, en de muziek die je maakt: I’m all in. Ik kom ook graag kijken bij een van je shows. Maar Spotify is geen radiostations. Daaruit blijkt dat mensen meer mannelijke muziek kiezen.”

In die open brief van je schrijf je: ‘Ik doe mijn uiterste best, maar ik sta nooit in een Spotify-lijstje.’ De reden daarvoor is dat je muziek niet goed genoeg is.”

Toen Lakshmi hem tegensprak, sloeg de sfeer om: “Dat heb ik niet gezegd.

Molendijk gepikeerd: “Gaan we elkaar op woorden afvangen of gaan we luisteren?

Lakshmi: “Jij zegt dat ik in die brief zeg dat ik nooit in die Spotify-lijstjes sta, maar dat is helemaal niet waar.

Molendijk: “Je wil toch meer gehoord worden?”

Lakshmi: “Het gaat niet om mij.”

Molendijk bot: “Het gaat niet om jou? O, het gaat om alle vrouwen. Daar zit een waanzinnig succesvolle vrouw met een heel lange carrière.”

Lakshmi: “Klopt, maar mijn punt is…

Molendijk onderbrekend: “O, nu gaat het niet over vrouwen, nu gaat het over jou?

Lakshmi verbaasd: “Rustig!

Molendijk gepikeerd: “Jij bent degene die met dit geneuzel begon, dus dan gaan we erover praten. Ja, precies, het is geneuzel. Mannen en vrouwen kunnen naar dezelfde muzikale opleiding. Waarom ben ik dan degene die een machtspositie heeft en ik het tegen zou houden?”

Lakshmi: “Mijn punt is: stel je voor dat je tv kijkt als 12-jarig meisje. Toen ik Idols keek in het eerste seizoen had ik de juryleden nogal hoog zitten. Als een mannelijk jurylid op dat moment zou zeggen: ‘Vrouwen kunnen niet zo snel muziek maken en geen carrière vasthouden’, smijt je een deur dicht.”

Jij zei in de uitzending: ‘Er staat bijna geen dancemuziek in de Top 2000.’ Dat is omdat het niet gedraaid wordt op Radio 2. Als je minder vrouwen hoort op Radio 2, kom er je er ook minder mee in aanraking en stem je er minder op.”

RTL Nieuws-regisseur Renske Holwerda zag het gebeuren: “Jammer dat iedereen in de studio door dit Bokito-gedrag leek te worden afgeschrikt. Los van het punt dat hij probeert te maken, door zonder enig respect met anderen om te gaan is hij echt af. 🚮When they go low, Ronald goes rock bottom.

Mediajournalist Maarten Hafkamp: “Was al vrij bizar dat ze deze man als muziekkenner neerzetten bij RTL Boulevard. Ook bizar dat de anderen hem kritiekloos zijn gang laten gaan.

Foto: RTL
60 Reacties op “Ronald Molendijk gedraagt zich nóg lomper in BLVD”


 1. Wolter

  Lik m’n balzak

 2. Woi!ter

  Ook de mijne graag

 3. Lace Mei

  Ooh gut, de mening (en waarheid op basis van verifieerbare feiten) bevalt de dames niet en dan gaan ze het op de man/persoon spelen. Ik heb dat zelf ook vaak meegemaakt, zodra de inhoud of de argumenten op zijn, dan volgt de personal attack. Ik hou van vrouwen, maar niet van de manier waarop sommige vrouwen (niet kunnen) discussiëren.

 4. Linde

  Kan deze man oprotten? Hij begon het geneuzel toch zelf? Dit was echt minachtig naar een vrouw toe. En dan ook nog zeggen dat Tim Knol een vrouw is. Naar ventje

 5. Janusz

  Molendijk is de belichaming van het kleffe vriendjes verhaal bij blvrd.

 6. Pieter Zwart

  Wederom wat doet hij anders dan feiten opnoemen. Dat gedenk van medemensen voor andere medemensen.

  Of gaan wij mannen nu ook in de aanval omdat vrouwen meer parttime werken.

 7. Hebry

  Minachting naar een vrouw….owhhh wat erg!! Iedereen weet dat vrouwen altijd gelijk hebben en dat je ze niet met argumenten mag confronteren. Hoe durft die bruut van een man!!

 8. Woi!ter

  Ronald heeft gelijk. Dat Lak-geval wilde niet luisteren en viel steeds in de rede. Ronald ging uit van de feiten en dat beviel mevrouw niet!

 9. Some Ting Wong

  Vrouwen hebben gewoon niet de testosteron-drive in hun bezigheden die mannen wel hebben. Dat verklaart heel veel. En daarom zijn mannen beter in een heleboel dingen. Net zoals vrouwen ook weer beter zijn in oestrogeengerelateerde bezigheden. Dat gelijkheidsdenken veroorzaakt veel ellende.

 10. Robert

  Komt op mij over als Laksmi wil ook even aandacht, nog nooit van haar gehoord.
  Kan een hork zijn die Ronald, maar in deze heeft hij gewoon een punt.
  Moet iedereen met een mening meteen op het schavot of zo, de pest is tegenwoordig dat iedereen meteen maar in een programma komt.
  Het gaat dan niet meer over wat iemand heeft gezegd, in dit geval Molendijk, maar hoe hij iets of hij gezegd.

 11. Klaasje

  Of je Ronald Molendijk nu mag of niet mag terzijde
  Maar mijn idee zei hij niets verkeerds. Hij noemde alleen maar de feiten en de cijfers. Ik begrijp die ophef niet.
  Als ik mijn eigen muziek voorkeur eens goed bekijk zijn het voornamelijk ook mannelijke artiesten. Ik vind een mannenstem over het algemeen veel prettiger om naar te luisteren.

 12. ome H

  Robert +1

 13. Deadly Viper

  Zo heeft dat zangeresje ook weer aandacht gehad… Misschien komt ze nu wel in de Spotify lijst.

 14. Bramderammer

  Wat een armoe…

 15. Lachwekkend

  @Hebry

  Minachting NAAR een vrouw? Waar heb jij Nederlands geleerd? In een vluchtelingenkamp?

 16. liefkleinhertje

  Als je die juryleden van Idols serieus neemt wat heeft dat met muziek te maken ?
  Die Molendijk heeft gewoon gelijk want achter zo iemand als Caro Emerald staat ook een heel team en dat zullen ook hoofdzakelijk mannen zijn.
  Nico Dijkshoorn moet dichten in de DWDD en Tim Knol moet zijn flut plaatje nog promoten bij het voorhoofd (Eva Jinek) dus beide gaan vol op het orgel der deugdzaamheid.
  Dat geschreeuw van Saskia Noort is ook verwerpelijk in plaats van te janken kan ze beter met argumenten aankomen maar helaas bestaan die niet dus de huilebalken zullen weer zo hard gaan schreeuwen dat de feiten er niet toe doen.

 17. Hebry

  Lachwekkend https://nos.nl/artikel/2250269-tv-optreden-verdachten-skripal-zaak-is-teken-van-minachting-naar-westen.html

 18. anonymous

  Ronald heeft wel gelijk, zeg ik als vrouw.
  Vrouwen maken minder goede muziek.

 19. Erik

  Respect voor Lakshmi om daar te gaan staan en de discussie met Molendijk aan te gaan. Probleem was dat die Molendijk zich weer zo lomp kon gedragen doordat die twee presentatoren (Brandsteder jr. en Nicolai) totaal aantoonden ongeschikt te zijn om een discussie in goede banen te leiden.

 20. Jantien Visser

  Ik ken die hele Lakshmi niet. Maar zag haar aan de desk als kijvende vrouw almaar Ronald in de rede vallen en niet luisteren naar elk argument wat er ook maar werd aangedragen. Ik heb me als vrouw plaatsvervangend dood zitten te schamen voor dit gedrag.
  Het is gewoon waar. Er zijn meer bekende mannelijke zangers dan vrouwelijke. Dus waar HEBBEN we het over. Hoe erg is dat? Gaat toch gewoon om het mooie liedje? En vrouwen als die Lakshmi met die helle kijfstem, kan nooit een langdurige zangcarrière hebben, lijkt mij.

 21. Ronnie

  Ik vind het ook een kwal van een kerel, maar het feit dat er meer mannen in de TOP 2000 staan is toch ook niet zo gek? De meest succesvolle zangers/bands zijn mannen. Queen, Metallica, The Eagles, Deep Purple, Nirvana, Dire Straits, The Beatles, Rolling Stones, Elvis Presley, Bruce Sprinsteen, Guns ’n Roses, Red Hot Chili Peppers….. en ga zo maar door.

  En aangezien het marktaandeel van Radio 2 ook hoog is onder de doelgroep vrouwen, stemmen zij hier net zo goed op. Er zijn veel succesvolle vrouwen, die vooral bij jongeren populair zijn, maar die komen niet zo snel in deze lijst terecht.

  Echt weer gezeik om niks. Het zijn feiten, deal with it.

 22. Jasper

  Voor zulke nitwits zijn bijzonder toepasselijke namen.
  Mensen worden zo langzamerhand die zgn popie jopie stumpers spuugzat.
  Zelf presteren zij niets maar een ander afbranden vijzelt hun kleine ego’s op en daar teren zij dan weer een jaartje
  op.

 23. G.E. Neuzel

  Iedereen die op dit onderwerp(onderwerp???)reageren of zich druk maken het vriendelijke verzoek: Ga wat zinnigs doen met je leven asjeblieft,de hele maatschappij hangt van zeiken aan elkaar

 24. Robert

  Vanwege zijn vriendschap met de toenmalige directeur RTL is hij bij BLV terecht gekomen, ik denk niet op zijn communicatieve kwaliteiten.
  Vind het ook zeker geen bijdrage aan het programma, Molendijk heeft zeker bijgedragen aan de neerwaartse spiraal bij BLV. Erg jammer en doet weer verlangen naar de tijd met Albert Verlinde. Dat soort BOERen als Molendijk zaten toen lekker thuis op de bank ….. misschien nu eindelijk exit aldaar.
  Goede start voor 2019.

 25. Pieter Bouter

  Stelletje laffe ja-knikkers zijn en blijven het.

  Alleen Beau kan nog weleens afwijken door zijn eigen mening te brengen.

  Duidelijk bewijs dat de zittende BN-ers onbetrouwbaar volk is en alleen met zichzelf bezig zijn.

 26. revens

  laat die gozer toch oprotten, hij heeft een onssymphatieke uitstraling en doet geen goed aan het programma, weg ermee

 27. Jonathan

  Wat denkt ie wel niet … vriendjes met Erland en hij denkt dat ie heel veel is in Boulevard, laat hem opzouten joh, ik roep op. boycot RONALD MOLENDIJK als gast bij Boulevard..

 28. Valerie

  Cijfers, feiten, grafieken, tabellen en alle verdere statistische gegevens mogen dan in het nadeel van vrouwen zijn, waar het om gaat is op welke manier je dit presenteert. Als je vervolgens tegengas krijgt en je kan hier niet mee kan omgaan dan maak je een zeer onprofessionele indruk. Luister naar de kritiek, toon empathie en geef duidelijk aan wat je bedoelt.
  Maar toch blijft het een l#l

 29. Ton

  Deze Molendijk heeft nergens geen verstand van. Hij staat avond aan avond met zijn handen en hoofd onzin uit te kramen.
  Totaal geen niveau en een expert is echt wat anders. Dit is gewoon een zielig mannetje !!

 30. Ron

  Vreselijke vent, en dat aanmatigende ‘..of gaan we luisteren’ ook, zo aanmatigend en pedant! Hij heeft de wijsheid niet in pacht en baseert zijn mening alleen op statistieken die ook niet alles zeggen.

 31. Donald Dumb

  Het gaat bij jullie (reactieplaatsers) vooral over de toon en de uitstraling van de man. Is het onderwerp zelf te moeilijk voor jullie?

 32. SLIMSTE MENS

  @TON

  als je nergens geen verstand van hebt heb je overal verstand van..

 33. Mart

  @ slimste mens
  Je bent een komma vergeten.

 34. Mart

  @slimste mens
  En verstandt is met dt in onvoltooid tegenwoordige tijd.

 35. Lekker belangerijk... k

  Er zijn belangerijkere dingen in de wereld dan dit slappe geneuzel 👍🏻👍🏻👍🏻

 36. Some Ting Wong

  Dit is juist geen slap geneuzel, dit gaat ergens over. Namelijk over de rol van het gelijkheidsdenken in de samenleving anno 2019

 37. Lachwekkend

  @Hebry

  Wat wil je nu zeggen? Een flutjournalistje maakt dezelfde achterlijke fout, dus is jouw tekst toch correct? Sites als nos.nl en nu.nl staan bol van de domme taаlfouten. Het gaat al fout bij de titel: “Skripal-zaak” is een kromme vertaling van “Skripal case”. Lachwekkend!

 38. VJ

  Als Rotterdammer steun ik eigenlijk altijd andere Rotterdammers. In het geval van Modenlijk niet. Natuurlijk kan hij lullig op statistieken leunen. Maar in zijn rol bij BLVD (waarvan ik nog steeds niet snap hoe hij die heeft verkregen) zou hij toch wat minder lomp kunnen zijn. Hij kent de muziekindustrie en weet dus ook hoe het daar werkt. De muziekindustrie is een mannenbolwerk. Vrouwen worden als lustobject beschouwd of de zangstem als instrument. Ook Molendijk bediende zich er zelf van toen hij met Jeroen Rietbergen in de eerste vorm van Soulvation toch echt vrouwenstemmen nodig had om hun creaties als het zomerhitje Reset your brain nog enigszins te verteren maakte. https://www.metronieuws.nl/nieuws/2006/06/soulvation-is-eindelijk-een-band

 39. Loes

  Mart van 11:41 is verstandelijk gehandicapt.

 40. Kees Twist

  Tenenkrommende Tv – RTL Boulevard wat ben je een bagger programma geworden met de nep specialisten die alles van internet halen – waardeloos – ja er zit een knop op de afstandsbediening – die hebben we inderdaad gevonden –

 41. Jan

  Molendijk bekijkt het van zijn eigen kant maar er zijn altijd 2 kanten jammer dat die dat niet ziet

 42. Trudy

  Wat een walgelijke vent is dat toch die Molendijk.. Zum kotzen!!!!

 43. critikast

  Los van de inhoud en puur afgaand op hetgeen ik zag: een meisje dat voor haar doelgroep opkomt wordt in het nauw gedreven door een vileine oudere man. Wat ik vooral kwalijk vond was de rol van die twee presentatoren, die nog meer overdonderd waren door het verbale geweld dan de twee kemphaantjes en diva Oosterhuis, die zwijgend op de bank zat en niet de behoefte had om op te komen voor haarzelf en haar collega’s en ook niet voor het arme meisje. oosterhuis vond dat het allemaal niet op haar sloeg, want zij is , vindt ze zelf, het niveau van de middelmaat al lang overschreden. Truttebol !

 44. Dorus

  Schandalige vertoning van al die professionals…en wat een l.u.l. die molendijk.

 45. Kattie

  Heb het altijd al een raar mannetje.gevonden

 46. MilkyWay

  Waa gaat dit over. Volgens mij zijn er ergere dingen waar we ons druk over moeten maken

 47. Robby

  Er moeten gewoon 50% vrouwen nummers in de top 2000 of we ze nou mooi vinden of niet,of de muziek nu gekocht is door iemand of niet.maar het moet Geen vrouwen discrimineren aub.
  Stelletje heikneuters allemaal anders roep ik mijn vrouw erbij maar die is ff bezig met de afwas en koffie voor me aan het zetten

 48. Ton

  Ronald Molendijk doet niet bot.
  Hij is zo. En echt jammer dat RTL niet investeert een een echte kenner mét communicatieve vaardigheden.

 49. Fox Mulder

  Hij is een leul met ogen.

 50. Lies

  Niemand snapt waarom die man bij BLVD een podium krijgt? Het is toch niet te geloven wat hij daar loopt te verkondigen?

 51. tim

  Ronald wie????

 52. toxilogic

  Ondertussen aan de overkant (UK) waren de 5 meest verdienende artiesten vrouwelijk, maar goed die Molendijk was al een kwal voordat hij omhoog viel vast gezogen aan die Erland.

 53. Jan

  Plaatjes draaien van anderen en dan ben je opeens muziekkenner ?
  Die mevrouw ken ik overigen ook niet hoor.

 54. Mafklapper

  en verlopen 50=er op gympen, hoe zielig wil je het hebben.
  Vuile holmaat van Galbak,
  Weg ermee!

 55. wim

  ik roep iedere muzikant/artiest op om te weigeren te spreken met Boulevard als Molendijk het interview moet doen

 56. wim

  Wat een zieke HOND !

 57. Flits Bom

  Engnek is ide Molendijk.

 58. Ettertje

  Nogmaals: groot gelijk die Molendijk! Het zijn toch allemaal feiten die hij zegt? En weer half “bekend” Nederland die begint te janken, ik lees bijvoorbeeld Bokito-gedrag. Wat een zielepieten allemaal, Ronald ik begriijp precise wat je bedoelt en trek je er geen ene ruk van aan!

 59. BRAAK

  Dit gedrocht hoort niet op ede buis.

 60. Meneer Kaktus

  Ik kende Lakshmi niet, maar na even te hebben gegoogled, zou ik haar graag willen uitnodigen voor een open en eerlijke discussie bij mij in de caravan; lijkt me hartstikke leuk en ik beloof haar dat ze voldoende aan bod zal komen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.