Ron Vergouwen: ‘John krijgt het lastig met nieuwsapp’

Ron Vergouwen denkt dat John de Mol het nog knap lastig krijgt met de lancering van een eigen nieuwsapp. Dat heeft de mediakenner vandaag gezegd op NPO Radio 2. Het liefst had De Mol nieuwsgigant NU.nl overgenomen, maar nu dat niet is gelukt gaat hij voor een eigen app en nieuwsplatform. “Het is wel heel moeilijk, want het is een beetje een verzadigde markt. Er zijn al heel veel apps. Bijna iedereen heeft zo zijn vaste rituelen en ’s ochtends bijvoorbeeld even NU.nl checken.”

Om daar dan een nieuw merk tussen te wringen is lastig, aldus Vergouwen. “Want mensen hebben gewoontes en die moet je omzeilen. Hij moet dus echt iets nieuws brengen, waardoor mensen naar een ander merk stappen.”

Hoe kan De Mol zich onderscheiden? “NU.nl is voornamelijk tekst en John is heel erg goed met beeld. Hij heeft een zender in handen, hij heeft het ANP in handen, het fotopersbureau Hollandse Hoogte in handen, dus hij heeft overal zijn tentakels uit staan. Dat is wel interessant, want daarmee kun je nu een soort NU.nl met heel veel video lanceren. Video heeft wel de toekomst, dus er is een mogelijkheid dat het hem gaat lukken.”

Maar de NOS en De Telegraaf hebben toch ook veel video? “Ja, hij moet dus wel iets toevoegen. Hij heeft wel een aantal sterren, dus als er sportnieuws is zou hij Wilfred Genee kunnen vragen om commentaar te geven. Dan heb je het nieuws en het commentaar.”

De Mol is in veel dingen geslaagd, maar nog niet in het creëren van een nieuwsapp, aldus Vergouwen. “Een nieuwsplatform is nog iets wat ontbreekt op zijn cv. Hij heeft ooit bij Talpa NSE geprobeerd, maar dat was een gigantische flop. Nu heeft hij bij SBS 6 Hart van Nederland, maar er wordt ook gezegd dat dat niet echt zijn pakkie aan is, hij wil echt gewoon een serieuze nieuwsorganisatie.”

Foto: RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen