Robert Jensen sluit af met slechts 97.000 kijkers

De eerste serie van de nieuwe talkshow van Robert Jensen is dinsdagavond ten einde gekomen met een laagterecord. Er keken 97.000 mensen (1,7 procent) naar de slotuitzending op RTL 5. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Waar Jensen voorheen altijd veel amusement bood met bekende Nederlanders als gasten, is zijn talkshow sinds dit seizoen vooral een podium voor zijn eigen mening. En die mening is dat de NPO, de media en de politiek allemaal niet deugen en te links zijn.

In elke aflevering van Jensen stond een andere gast centraal aan wie hij zijn mening verkondigde. Paradepaardjes van de presentator zijn dat het belachelijk is dat Donald Trump zo belachelijk wordt gemaakt in de media en dat het bizar is dat de I Amsterdam-letters zijn weggehaald.

Alles wat ook maar een beetje naar links neigt wordt door Jensen weggezet met het opzetten van gekke stemmetjes, waarbij hij dingetjes mompelt als ‘gewogen mening’.

Al met al staat Jensen ver af van het positieve rechtse geluid van een omroep als WNL, maar biedt hij zeker iets wat tot nu toe nog geen plek had op de televisie: de stem van de onderbuik.

Kennelijk is de doelgroep toch niet zo groot als gedacht, want er kijken helemaal niet zo veel mensen naar Jensen. Een overzicht van alle afleveringen (hoofdgast en aantal kijkers):

  1. Nigel Farage: 322.000 kijkers
  2. Pete Hoekstra: 157.000 kijkers
  3. Thierry Baudet: 180.000 kijkers
  4. Martin Bosma: 209.000 kijkers
  5. Peter R. de Vries: 224.000 kijkers
  6. Theo Hiddema: 221.000 kijkers
  7. Harry Mens: 105.000 kijkers
  8. Marijn Poels: 97.000 kijkers

RTL heeft Jensen al groen licht gegeven voor een vervolg. Wellicht scoort het programma beter op een andere uitzenddag en ander tijdstip.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen