Pieter Jan Hagens geniet van sabbatical op oceaan

Pieter Jan Hagens nam eind mei tijdelijk afscheid van EenVandaag voor een sabbatical van een jaar, waarin hij een lange zeilreis over de wereld maakt. Hij geniet er met volle teugen van. Dat vertelt de 60-jarige presentator in het AD. Hagens heeft momenteel een heel ander leven, ver van de tv-studio’s in Hilversum. “We zitten in een heel ander leven. Zijn voortdurend buiten, nemen beslissingen op basis van de wind en we beschouwen dit als een enorm cadeau“, legt de AVROTROS-ster uit.

Hij vervolgt: “Zeker, we vinden het straks ook weer heerlijk terug te komen, om te werken, de kinderen weer te zien, maar dit wilden we niet missen.”

Op dit moment zijn Hagens en zijn vrouw in Kaapverdië. “In Mindeloo, een plaatsje waar alles en iedereen bij elkaar komt om over te steken. Mensen treffen hun laatste voorbereidingen, zitten hier op de kade hun groente te wassen.”

Ze gaan de oversteek maken naar Suriname. “Dit is waar je al jaren over fantaseert. Een tocht van tweeënhalve week, drie weken. Ik ben zo benieuwd hoe het gaat. Hoe we ons voelen, hoe het met elkaar is.’

Het interview met Pieter Jan Hagens kunt u lezen op de AD-site.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen