Paul de Leeuw gaat koffie drinken met Geert Wilders

Geplaatst op Wed 05 Dec 2018 om 13:30

Paul de Leeuw gaat in op de uitnodiging van Geert Wilders om samen koffie te drinken in de Tweede Kamer. Dat heeft hij vanochtend laten weten op Radio 538. De Leeuw zong in 2011 op televisie ‘Ik ben vandaag zo vrolijk want Geert Wilders die is dood’, naar het liedje van Herman van Veen, en bood daar in het weekend zijn excuses voor aan op Twitter. “Excuses bij deze aanvaard Paul de Leeuw! Kom een keer op de koffie bij ons in de Tweede Kamer. Van harte welkom“, antwoordde Wilders.

Daarop twitterde De Leeuw: “Geachte Heer Wilders, daar maak ik graag gebruik van. Ook om het u een keer persoonlijk te zeggen. Met vriendelijke groeten.

Die ontmoeting gaat er echt komen, meldde De Leeuw vanmorgen in Evers Staat Op. “Ja, ik ga er naartoe. Ik heb gisteren de uitnodiging gekregen en ik ga er zeker naartoe.”

De Leeuw baalt ervan dat zijn mislukte parodie steeds wordt opgerakeld. “Het is al vijftien jaar geleden en ik heb toen een stomme inschattingsfout gemaakt. Het komt steeds weer naar boven. Op een gegeven moment denk je: wat moet ik nog meer doen?

Uit zelfbescherming laat De Leeuw sociale media als Twitter en een enkel kwaliteitsmedium nu links liggen. “Het enige wat je kunt doen is stoppen met Twitter. Dat doe ik alleen nog voor de noodzakelijke dingen, bijvoorbeeld als je een publiciteitsdingetje hebt. Ik ben er klaar mee. Er is ook een soort site en dat heet de Mediacourant. Dat is ook zo’n nare site. Daar kijk ik ook niet meer in. Dat scheelt enorm. Op Twitter zei iemand: ‘Je bent het slechtste mens dat god geschapen heeft.’”

Al met al zit De Leeuw binnenkort dus aan de koffie met Wilders. “Ik hoop dat het dan uit de wereld is. Ik ben er wel klaar mee. Het komt steeds terug en ik schaam me er ook voor als ik het zie.

Vanavond is De Leeuw te zien met zijn eerste show bij RTL: Sint & Paul Pakken Uit.

Lees ook: Paul de Leeuw: ‘Ik heb al sorry gezegd, PVV!’ (zondag)

Foto: Olivier Thijssen, BNNVARA
40 Reacties op “Paul de Leeuw gaat koffie drinken met Geert Wilders”


 1. ℙluk vd ℙetteflet ℗

  Da’s weer ‘s wat anders.
  Wie heeft er gelijk en wie gaat wie overtuigen?
  Wij denken dat het in remise eindigt.

 2. Remi

  https://www.ad.nl/binnenland/commotie-op-basisschool-leerlingen-verkleed-als-sint-of-piet-niet-welkom~ad9dc117/

 3. Julia

  Paul en Geert; het zijn allebei pizzakops.

 4. anoniem

  what you see

  what you get

  volgens mij zijn jullie twee handen op 1 buik

 5. B klein

  Deze ranzige lul die al meer dan 25 hetzelfde doet namelijk ten koste van anderen hele slechte “grappen” maken. Zijn zware inschattingsfout met zwarte piet waar hij hele machtige vijanden mee heeft gemaakt probeerd hij uit geldelijk gewin recht te zetten. En dan nu maar als “link(s)e” zakkenvuller bij wilders op de koffie. Ook dit gaat het niet rechtzetten. Excuses op tv aan de echte nederlanders die zwarte piet niet als rascistisch zien kan de boel rechtzetten. Maar daar voelt deze nobody zich niet toe geroepen!

 6. Remi

  “Er is ook een soort site en dat heet de Mediacourant.
  Dat is ook zo’n nare site. Daar kijk ik ook niet meer in.”

  Aldus Paul.

  Ja, het moet vooral niet te “naar” zijn voor de linksgedraaide grachtengordelaar.
  … Aanschuiven bij DWDD is véél veiliger … ;)
  Lekker in dat veilige clubje …

  En réken maar dat-ie elke dag even kijkt hier, onze Paul ;)

 7. liefkleinhertje

  Deze opgezwollen vies peuk kan niet door god zijn geschapen maar is een uitvinding van de duivel

 8. Loep

  @liefkleinhertje
  Wed 05 Dec 2018 om 14:21

  En je kan er niet eens een punt achter zetten?

 9. Jan

  @remi, ik vind dat Paul de leeuw hier ook wel erg zwaar wordt beledigd elke keer weer. Vrij bijzonder.

 10. XY

  @Loep, lekker belangrijk. Zeurpiet.

 11. Loep

  @XY
  Wed 05 Dec 2018 om 14:53

  Doel bereikt!

 12. critikast

  Bezint eer ge begint De Leeuw! En zo help je dus weer mee aan exposure voor enge Geert. Heb je zelf de cameraploegen besteld of doet hij dat ?

 13. q8

  dat zie je met alle nichten die bij de omroep werken,
  worden ze er uitgeknikkerd ,
  dan zien ze opeens t licht,

  en dan zijn die z.g rechtse mensen zo slecht nog niet,
  paul heeft natuurlijk t filmpje van ds gemraad aan johan derksen gezien,

  t begint pas,

 14. Marcel

  De Leeuw is van knuffelbeer uit de jaren 80 en 90 gedegradeerd tot publiekshater als het gaat om zijn linkse opvattingen. Stond hij neutraal in alles was er niks aan de hand geweest. Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten…

 15. Marcel

  Geweldige brief gevonden op het internet:

  Geachte heer De Leeuw,

  Beste Paul,

  Jarenlang ben ik groot fan van u geweest. De Schreeuw in allerlei verschillende vormen was genieten en taboe doorbrekend. Handen in de lucht, applaus etc. Dat soort zaken. Verfrissend, nieuw.

  Het format veranderde, ook niets mis mee. En toen liep u het ‘podium’ op zingend: ‘Ik ben vandaag zo vrolijk (naar het lied van Herman van Veen) want Geert Wilders (GW) die is dood’. Het knapte direct in me. Ik heb daarna nooit meer naar iets van u gekeken en vermijd categorisch waar u op televisie te zien bent.

  Op het moment dat u dit zong schaarde u zit achter de mensen die GW inderdaad dood willen hebben. U zult dit proberen te pareren dat hij dan maar niet moet zeggen en doen wat hij doet, kortom u wilt hem monddood maken.

  De aanleiding dat ik schrijf is het samenkomen van dingen in het nieuws. In het, recente, verleden en vandaag. Francisco van Jole die, deels, ‘betaald’ wordt door dezelfde organisatie waar u voor werkt en wegkomt met een notabene toegegeven aanranding, dan het gunnen van zendtijd aan ‘rappers’ die veroordeelde criminelen blijken te zijn en de druppel is een clipje wat ik zag van een show die uw presenteert. Te zien was de insteek: ‘Raar dat je sommige mensen kunt herkennen aan hoe hun kapsels eruit zien en hun politieke overtuiging daaraan kunt verbinden’. Het bashen van Wilders en Trump.

  Indien u vindt dat Wilders er naast zit aangaande zijn visie ten opzichte van de islam, mag dat. Maar ik zou graag eens willen weten als u hand in hand loopt met uw echtgenoot in wijken waar overwegend moslims wonen (Schilderswijk misschien?), zonder camera, hoe het u vergaat. Of in Amsterdam, zodra Gay Pride weer over is, als u zonder uw auto eens een uitstapje maakt buiten de grachtengordel. Of blijft u ‘ver’ van mensen die het overkomt en blijft u liever in de beschermde bubble van de Claudia de Breijs, Paul de Leeuws en meer van dezen? U kent zelf het antwoord.

  Er is een woord voor mensen zoals u, en nee, dan bedoel ik niet homoseksueel. U bent een hele grote lafaard. U verraadt met mensen als de Debreijs en de Deleeuws en eigenlijk de complete Vara (daarnaast de NPO), uw lotgenoten (een aantal jaren geleden was dat een verkeerd woord, nu is het actueler dan ooit). Alle mensen in Nederland die een andere seksuele geaardheid hebben dan wat de ‘gangbare’ is, en u weet heel goed wat ik daarmee bedoel, laat u in de kou staan. U besodemietert deze mensen, laat ze vallen. De reden: big paycheck.

  Niet te hoeven discussiëren en fact free grapjes maken is een heel groot fenomeen op de NPO. Als ik er langs zapp, het is te ranzig voor woorden.

  Ik woon in Zwitserland en zie met lede ogen aan hoe de meeste landen in de EU, met Nederland voorop, richting de afgrond wandelen. En u, als boegbeeld voor anders seksueel georiënteerden, werkt mee om de sneltrein richting die afgrond zo snel mogelijk te laten gaan.

  Mensen als Wilders en Trump zijn de laatste bakens in de strijd om de vrije wereld te redden. Wilders staat voor de De Leeuws in Nederland. Denk hier eens serieus over na.

  In een moslimland had u reeds aan een touw gehangen of was van een gebouw af gegooid. Een kind had u nooit gehad. Even terzijde, uw kinderen krijgen alle medische bijstand die nodig is, in Indonesië krijgen kinderen geen inenting tegen difterie omdat het vaccin misschien niet halal is. Denk ook hierover even na. Islam is geen vrede, maar overheersing.

  Over een aantal jaren, als het zo door gaat in Nederland, bent u de eerste die ‘opgeruimd’ zal worden.

  Lees, verdiep, wees niet zo kortzichtig.

  Veel wijsheid wens ik u toe,

  Met vriendelijke groet,

  …..s uit Zwitserland.

 16. ℙluk vd ℙetteflet ℗

  Zwitserland nota bene.
  Dat zet je aan het denken.

 17. Henk

  Schaamt hij zich ook voor die show met Keesje Groenteman?

 18. chris?

  Gelukkig zijn we die de Leeuw kwijt bij de publieke omroep.

 19. Momo

  Paul kan dus niet tegen kritiek. Paul, iemand dood wensen is echt wel meer dan een inschattingsfout, hoor!

 20. ℙluk vd ℙetteflet ℗

  Paul mag toch in het openbaar klagen over de commentaren die hij krijgt in de social media en op websites als deze? Dat is vrijheid van meningsuiting.
  En de mensen mogen in de social media en op deze website klagen over zijn kunstjes of verschijning op tv. Das ook vrijheid van meningsuiting.
  En als de mensen het zat zijn dan even ze ook een signaal. Dan zeggen ze dat ze het zat zijn. Volgens ons was dat tien jaar geleden ongeveer. Dus die vette non-komiek is al dik tien jaar over z’n houdbaarheid heen. Vooral niet lezen dit, dan bestaat het niet, maar de realiteit is hard. Vinger. Doei.

 21. Lies

  @Marcel: met alle respect meneer Marcel, wat is nu precies uw standpunt? Ik kan er geen touw aan vast knopen? Homoseksualiteit, Geert Wilders, inenting en hij zal als eerste opgeruimd worden?

 22. Marcel

  @Lies: dat ik je dit nog moet uitleggen, lees het verhaal in zijn context. Misschien nog maar eens goed lezen.

 23. Paulus

  @ Lies

  Begrijpend lezen is blijkbaar erg moeilijk voor mensen met zo’n laag IQ als de uwe.

 24. ja ja

  lies met haar maagdenflies

 25. vd Berg

  Paulus, HET uwe.

 26. Melle junior

  Prachtig.. Wilders wordt eindelijk als politieke koning gezien door paul de leeuw.
  Geert is ook een prachtmens… een eerlijke en rechtvaardige nederlander.
  Geert zijn ideeen zijn de glans op onze democratie.
  Geert en Baudet…. krijgen wat mij betreft een standbeeld en de titel Grootste Nederlander alle tijden.
  Ik ben trots als ik naar hun kijk om een echte nederlander te zijn.

 27. Meneer van heumen

  toen paul bij de tv begon dat was bij de avro,s sterrenslag was hij ook al zo grof tegen de mensen

 28. Donald Dumb

  Melle junior.

  Kan je vinden, alleen heeft Wilders zijn kans verkloot om Nederland beter te maken. In zijn politieke carrière (vanaf 1989) heeft hij niks voor elkaar gekregen dan alleen een beetje roeptoeteren…

 29. Marcel neem o tijd een pilletje want het gaat niet goed met u.

  Ik heb medelijden met Marcel die eenzaam op een berg in Zwitserland depressief zit te zijn en als een kluizenaar eenzijdige berichtjes zit te lezen. De wereld is groter dan uw reddende engelen Wilders en Trump Marcel.

  Laat het tot je doordringen dat fake news , onwaarheden vertellen , de onderbuikgevoelens van de onnadenkende onderklasse te triggeren en angst te zaaien het aller gemakkelijk is om ellende in de wereld te creëren. Enige decennia geleden hebben ze dat in Duitsland Italie en Spanje aan den lijve meegemaakt en niemand wil dit met deze soort leiders nog een keertje uit proberen als je goed nadenkt.

 30. chris?

  Marcel, fijn wonen in Zwitserland, maar U kunt niet beoordelen wat zich in Nederland afspeelt.

  Wij zijn blij in Nederland te wonen, valt allemaal best mee.

  Mijn dochter woont en werkt in Zwitserland en heeft het daar best naar haar zin., zal echter haar Ned. paspoort niet in ruilen voor een Zwitsers.

  Het gaat U goed, kom af en toe nog eens naar Uw vaderland.

 31. Stephanie

  Marcel je bent een koning

 32. Mem Visser

  PdL is een vieze zwetende worst met spekhandjes. Een one trick pony die door heel NL wordt uitgekotst. Bah met die wijvenstem van hem.

  NEXT!

 33. liefkleinhertje

  Wij zijn blij in Nederland te wonen, valt allemaal best mee.

  chris?
  Wed 05 Dec 2018 om 22:47

  Als je dit soort poespas opschrijft dan woon je in een WIT (normaal schijf ik blank maar dan zal het wel niet duidelijk zijn) dorpje waar je lekker veilig achter je heg kan schuilen

  ps Als er nou eens een terreuraanslag komt vraag dan aan Paul of die zijn broek laat zakken dan kan je je kop in zijn reet steken dan hoef je niks te zien en te horen

 34. Daan'72

  @Marcel, D. J. Trump is de grootste vriend van het Saoedische k0ningshuis; dat huis heeft nota bene via uw thuisland Zwitserland, allerlei financiële en investeringsconstructies bedacht, om het staatsfonds ‘Saudi Aramco’ optimaal te laten opereren in westerse beurzen.

 35. Annoniemus

  Als ik Geert Wilders was ging ik niet in gesprek met enge homo Paultje !

 36. Solange

  Die enge valse opgezwollen hypocriet maakt bagger !!! hoop dat de kijkcijfers hee llaag blijven

 37. Solange

  De brief die Marcel ons laat lezen helemaal mee eens….. zo zie je maar eens hoe mensen in eden ander land er over denken…de Leeuw is een hypocriet die alles doet voor geld een drie stuiverhoer…

 38. Solange

  De brief van Marcel helemaal mee eens zo zie je maar hoe ze in het buitenland over ons denken nl dat de Leeuw een huichelaar is

 39. StefanV

  Het siert Paul de Leeuw dat hij z’n eigen fout inziet, destijds excuses heeft gemaakt en dat nu nogmaals doet door het persoonlijk met Wilders uit te spreken. We moeten – zonder aanziens des persoons – echt eens ophouden om mensen jarenlang hun misstappen na te dragen als er duidelijk excuses voor is aangeboden.

 40. kidminnesota

  Mooi gebaar van Geert, zou ik nooit gedaan hebben. Gisteren nog naar de Sinterklaasshow van De Leeuw gekeken, wat een tegenvaller. Keek eigenlijk voor de fameuze band van Miguel Wiels, maar dat orkest kwam nauwelijks aan bod. Snap niet waarom ze niet Anouk begeleidden, in plaats van dat suffe stelletje dat nu achter haar zat.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.