Frank Evenblij blij met uitblijven Sint-oorlog NPO en RTL

Geplaatst op Wed 05 Dec 2018 om 14:00

Frank Evenblij is er blij mee dat NPO 1 en RTL 4 ervoor hebben gekozen om een Sint-oorlog uit de weg te gaan en hun Sint-shows vanavond niet recht tegenover elkaar te zetten. Dat vertelt de presentator vandaag in De Telegraaf. Jarenlang maakte Paul de Leeuw zijn traditionele Sinterklaas-show op NPO 1, maar vanavond debuteert hij ermee op RTL 4. De opvolger op NPO 1 is om 20.30 uur op zender, de De Leeuw-show op RTL 4 om het kindonvriendelijkere 21.30 uur.

Evenblij, die met Dieuwertje Blok de opvolger op NPO 1 presenteert, is er blij mee. “Hij is bij RTL 4 een uur later dan wij te zien. Daar ben ik blij om, want dan kan ik gaan kijken. Zijn Sintshow was altijd een van mijn favoriete programma’s.

De presentator realiseert zich dat de verwachtingen hooggespannen zijn. “Je kunt niet zeggen dat ik in zijn schoenen ga staan. Die zijn veel te groot. Paul de Leeuw heeft honderden jaren bij de NPO gezeten op Sinterklaasavond. Wij geven daar een nieuwe invulling aan.

Evenblij kijkt ook uit naar de week tussen kerst en oud & nieuw, als zijn programma Evenblij Maakt Vrienden op het tijdstip van Pauw en Jinek staat. “Het is toevallig op die tijd beland, wat ik helemaal niet erg vind, hè!

Wat hij volgend jaar op tv gaat doen is onzeker. Bureau Sport lijkt niet terug te keren. “Omdat NPO 3 zo aan het bezuinigen is, staat het nu nergens meer in de schema’s. Ik ga nog wel Shirtje Ruilen doen voor RTL 7“, zegt hij. “We zien wel weer wat er nog meer komt.

Het Telegraaf-interview met Frank Evenblij kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
17 Reacties op “Frank Evenblij blij met uitblijven Sint-oorlog NPO en RTL”


 1. B klein

  Frank Evenblij voor mij ben je een fucking verrader. En kots je ook uit voortaan. Boycotten deze zwarte piet hater.

 2. Folder

  Blokkendoos.

 3. Remi

  https://www.omroepbrabant.nl/media/205313/Brabant-blijft-zwarte-piet-trouw-geen-roetveegpieten-in-grote-steden

  Wat ben ik trots dat ik een Brabo ben !!

 4. Curryworst

  Uiteraard heel linkspolicor zonder Zwarte Pieten.
  Wat kan die modd ervet te speknek van een Evenblij toch enorm zweten van het zitten op een stoel. Zo onsmakelijk om te zien als hij voor de zoveelste keer weer bij vriend Matthijs of vriend Pauw mag aanschuiven.

 5. Mark

  Sint & de Leeuw op een kindonvriendelijk tijdstip volgens MC. Het is dan ook niet voor kinderen bedoelt!

 6. Petra

  Ja de redactie van deze site is niet de snuggerste Mark. Verre van zelfs.

 7. Petra

  Zeg Remi. Heb je het item dat je deelt ook daadwerkelijk gekeken? Bruine Pieten omdat die vriendelijker ogen? K3 Pieten?
  En het ergste waar je zelf aan voorbij gaat is de presentator zonder enig Brabants accent. Ik zou me daar meer druk om gaan maken als ik jou was. Nee, wees jij maar trots op je Brabant hoor…

 8. Bart

  Bureau Sport kan zo op NPO1
  Frank en Erik zouden nog kunnen proberen om het programma voor RTL7, Veronica of Ziggo Sport te maken en dan gewoon het hele jaar door.

  Frank en Erik zijn ook geschikt voor een Nederlandse versie van Gert late night.

 9. Joran v/d sloot

  Als surprise gast zou bassie wel leuk zijn.

 10. ano@niem.nl

  Ach de linkse roetvegen tegen de RTL homoklaas.
  Ik ga wel iets anders kijken, bij beide voel ik me niet thuis.

 11. xandertje

  1.300.000 vs. 780.000

  Ik ga niet naar Paul de Leeuw kijken. Hij gaat weer ordinair schunnig doen. Hij mag het wel en Gijp mag geen grapjes maken.

 12. aammehoela

  We gaan niet kijken, zowel niet op NPO 1 als RTL 4. De tv staat vanaf acht uur uit.

 13. strontveegpiet

  ik ga er wel voor zitten es kijken hoe mijn collega,s er van af brengen

 14. Bart

  Sinterklaas wie kent hem niet. Flinterdun en goedkoop in elkaar geflanst flut showtje. Ik dacht dat we op televisie hadden gekozen voor de roetveegpiet maar BNNVARA moet nog even stoken in de hele discussie en laat de Sinterklaasjournaal Sint gewoon helemaal zonder Pieten opdraven. Aangepaste en niet lopende liedjes en zegt Mark Tuitert nou echt helemaal nooit nee voor een uitnodiging in een televisieprogramma. Heel jammer!

 15. mark

  Sint oorlog het wordt steeds gekker hier.

 16. ℙluk vd ℙetteflet ℗

  Krijg maar lekker de pietjes allemaal.
  Wij gaan die haard aansteken, de fik erin.
  En als er dán nog eentje over het dak wil dan heeft ie pech.
  Volgend jaar weer een jaar.
  Leve Zwarte Piet!

 17. Annoniemus

  Wat een schijnheilig gedoe , om zonder Zwarte Pieten mensen te laten geloven dat er Sinterklaas gevierd werd , gatver de gatver de gatver brrrrrrrrr !#tenenkrommendslecht

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.