NPO 1 geeft Dionne Stax eigen interviewprogramma

Dionne Stax gaat Eva Jinek achterna. De presentatrice heeft van NPO 1 groen licht gekregen om enkele keren per jaar de talkshow Dionnes Diner te maken. Dat heeft omroep NTR laten weten. De eerste editie is op 30 december te zien en daarin ontvangt Stax zeven bekende Nederlanders die een bijzonder jaar achter de rug hebben. Het gaat om Paul de Leeuw, Rob Jetten, Glennis Grace, Cécile Narinx, Roxeanne Hazes, de voetbalster Kika van Es en Splinter Chabot.

Tijdens de gesprekken met Stax bereiden de gasten in huiselijke sfeer een diner voor om daarna met z’n allen gezellig te drinken en te eten. Een soort Villa Felderhof XL dus.

De sfeer is ontspannen, maar er moet wel ‘gewerkt’ worden. “Dionne heeft het menu bepaald en de taken verdeeld: er wordt gekookt en gegrild, de tafel moet gedekt en het hout gehakt.”

Eenmaal aan tafel gaan de gesprekken over het afgelopen jaar, de persoonlijke successen en mislukkingen, twijfels en beslissingen en persoonlijk verlies en winst. “Welke gebeurtenissen hebben indruk gemaakt, wat moeten we onthouden en wat zo snel mogelijk vergeten?

En waar tenslotte kijken de gasten naar uit in het nieuwe jaar, waar zien ze tegenop en wat zijn hun voornemens voor 2019?

Het is nog niet precies bekend in welke frequentie dit programma op de buis komt. “De NTR zendt het programma Dionnes Diner, als de gelegenheid zich voordoet, een aantal keer per jaar uit.”

De uitzending op zondag 30 december is om 22.40 uur op NPO 1.

Foto: NTR, Rogier Veldman

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen