Martijn Krabbé prijst Witteman voor ingetogen afscheid

Geplaatst op Sun 16 Dec 2018 om 10:20

Martijn Krabbé prijst de manier waarop Paul Witteman afscheid heeft genomen van Buitenhof. Dat heeft de RTL 4-presentator gezegd in Pauw. Witteman deed het heel kort en bondig, precies het tegenovergestelde van Humberto Tan dus. “Ik vind dit prachtig, omdat het precies is hoe een grote en deskundige presentator – en dat is hij – afscheid moet nemen van een programma. Je staat altijd in dienst van een programma en daarbij hoort ook dat een afscheid niet over jou gaat.

Witteman vestigt niet alle aandacht op zichzelf, vindt Krabbé. “Het gaat vooral om de kijker en om je onderwerpen. Hij doet dat op zo’n vreselijke chique manier.”

Toch was het een bijzonder moment. “Er zit wel wat emotie in natuurlijk, want op het moment dat hij zegt: ‘Wilt u een uitzending bijwonen?’, zegt hij ‘uitzondering’, dus hij verspreekt zich. Dat is natuurlijk de emotie die erin zit.

Er waren zelfs geen bloemen of champagne. “Nee, ik vind dit zo chique. Het deed me denken aan het afscheid van David Letterman.

Krabbé keek altijd graag naar Witteman. Hij is sowieso een fervent tv-kijker. “Ik ben wel een tv-kijker. Ik kijk iedere ochtend naar Jan de Hoop met het Ontbijtnieuws bij RTL, vooral ook om vreselijk te lachen om de onhandige manier waarop hij bruggetjes slaat tussen onderwerpen.”

Wat kijkt hij nog meer? “Ik kijk ook naar Boulevard, omdat ik dat een beetje moet bijhouden. Het is natuurlijk een beetje de biotoop waarin mijn werk zich ook afspeelt. Ik vind dat je dat moet bijhouden. Ik zie ook de nieuwsuitzendingen en kijk naar de latenightshows.”

Verder zit ook Krabbé op Netflix. “Het is voor veel mensen niet zo recent, maar ik heb pas in de afgelopen weken de laatste afleveringen afgekeken. Het is een van de allerbeste, meest spannende series die ik ooit heb gezien: Casa de Papel.”

Foto: NPO, RTL
19 Reacties op “Martijn Krabbé prijst Witteman voor ingetogen afscheid”


 1. scott_0

  Dan ben je een grote hoor, als Martijn je prijst.

 2. Henk

  Hij was zichtbaar opgelucht. Zou mij ook niet thuis voelen bij de nieuwe lichting.

 3. Curryworst

  De enige door wie Martijn Krabbé serieus genomen wordt is zijn aanstaande.
  En keihard.

 4. danny

  Man man ,,gaan we nu van elke zin die Martijn vrijdagavond in Pauw heeft gezegd een artikel maken??
  Dit is toch pure armoede hier. Wat een amateurs haha

 5. Mousy

  @Henk klopt. Zou mij er ook niet meer bij thuisvoelen. Dan denk ik o.a. aan yuppie Jort Kelder. Dat ze deze als presentator hebben gekozen begrijp ik totaal niet.

 6. robb

  Paul Witteman was een icoon op de tv een van de laatste die opstapt ,hij maakt plaats voor de nieuwe lichting zo hoort het ,nu Jord Kelder en Diana matroos de derde man ken ik niet kijken hoe het gaat lopen.

 7. Remi

  Bleef het daar maar bij, bij z’n ingetogen afscheid bij Buitenhof.
  Nee hoor, meneer krijgt nog een vol uur zelfpijperij aangeboden bij DWDD.

 8. Jammer

  Kan niet wachten op het ingetogen afscheid van Krabbe

 9. Bep

  Zegt de zoon van Jeroen Krabbé, moet stiekem een beetje lachen.

 10. anonymous

  Bosje bloemen had er wel afgekund toch?

 11. Geronimo

  Letterman, lakei van de heersende macht, kende zijn plaats. Dat pleit voor hem

 12. LLRV

  Morgen op MC: Martijn Krabbé prijst de eerste sneeuw van deze winter …

 13. TT

  Vreselijk mannetje die Krabbe niet om aan te zien en daarnaast wil hij graag zijn eigen mening ventileren. Niemand is hierin geinteresseerd!

 14. Robbie

  Zo die heeft veel tijd om tv te kijken.

 15. Eindbaas

  Ik zet de TV aan, zit die VARA LUL er weer.

 16. Gee Braadslee

  Wat is het toch een liefie die Martijn

 17. pip

  Rutte bedankt .
  Bedankt dat je de energiebelasting fors heeft verhoogt.
  Bedankt dat een heleboel Nederlanders GEEN prettige kerst hebben.
  Bedankt dat de voedselbanken er weer een aantal mensen bij hebben die noodgedwongen door Rutte er een aantal gezinnen bij hebben die er gebruik van moeten maken.
  Daarom Rutte ik hoop dat je de feestdagen niet als prettig zal ervaren en je geweten zal laten spreken (als je tenminste een geweten hebt ).

 18. BRAAK

  Tijd dat je zijn voorbeeld volgt knul, slik je nog Prednison kikkerkop?

 19. Jroen

  Nou dat ligt er wel erg dik bovenop. Wat is er trouwens mis met Martijn Krabbe. Denkt hij dat hij de grote tv man van de toekomst is/wordt ? Ik meen van niet. Vindt hem eerder vele verschijnselen van uitgerangeerdheid vertonen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.