Luuk Ikink is niet bang voor Albert Verlinde

Luuk Ikink vreest niet voor de concurrentie met 6 Inside, het nieuwe programma van Albert Verlinde dat vanaf januari deels tegenover RTL Boulevard staat. Dat zegt de presentator, die ooit is ontdekt door Verlinde, in het AD. Verlinde is vanaf januari elke dag al om 18.00 uur te zien met 6 Inside op SBS 6, terwijl Boulevard pas om 18.35 uur start op RTL 4. “Ja, 7 januari begreep ik. Ik ben benieuwd. Ik zeg niet dat we niet gaan kijken, maar bevreesd zijn we niet. We zien het wel.

Is het dan niet rot dat Verlinde straks al begint voordat RTL Boulevard op zender is? Op die manier kan hij allerlei nieuwtjes voor hun neus wegkapen. “Nee hoor, wij hebben altijd concurrentie. Van SBS6, van De Wereld Draait Door, van het Sinterklaasjournaal, maar ook nieuwe games. Concurrentie komt niet alleen van tv. Dat houdt ons scherp.”

Het AD merkt op dat Boulevard wel een tikkeltje braaf is geworden sinds het vertrek van Verlinde. Mogelijk keren kijkers terug naar de showkenner. “Wij maken sinds tweeënhalf jaar een andere Boulevard. Meer van deze tijd en meer dan alleen een tv-programma.”

Hij vervolgt: “Onze site is een belangrijk entertainmentpodium geworden waar we ons nieuws op plaatsen en daardoor meer opiniërend zijn. We richten ons meer op het gesprek van de dag, op crime en media en minder op showbizz. We hebben meer deskundigheid in de studio en daardoor meer discussie. De kijker waardeert dat.”

Het AD-interview met Luuk Ikink kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen