John de Mol verandert SBS 6 niet in 6

John de Mol verandert de naam van SBS 6 niet in 6. Dat heeft hij laten weten aan Ron Vergouwen, de mediadeskundige van RTL Boulevard. SBS 6 wordt nu regelmatig 6 genoemd in uitingen van de zender en Vergouwen wilde weten hoe het daarmee zit. “Ik heb hem ook even gevraagd hoe het nou met de naam zit. Is het nou SBS 6 of 6? Ik weet ook nooit wat ik moet zeggen. Gaat het misschien veranderen binnenkort? Nee, zegt John. Het blijft gewoon SBS 6“, aldus de tv-deskundige.

De Mol wil niet van de naam SBS af, stelt Vergouwen. “Hij zegt: ‘We hebben wel spotjes laten maken met 6, want dat bekt gewoon lekker.’ In de volksmond heet het ook gewoon 6, maar voorlopig blijft het gewoon nog SBS 6 heten, ook vanwege de simpele reden dat 6.nl niet te claimen was. Het blijft dus gewoon SBS 6.”

SBS 6 is het vlaggenschip van Talpa TV, waar Radio 538 het vlaggenschip is van Talpa Radio. De Mol: “Iedereen weet dat we het ANP hebben, iedereen weet dat we Stuk TV hebben overgenomen. Dat heeft allemaal uitgebreid de pers gehaald.”

“Dat bij elkaar opgeteld maakt dat ik terugkijk op een jaar van Talpa Network waarvan ik best tevreden ben over wat we bereikt hebben, maar tegelijkertijd is er nog een heel lange weg te gaan.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen