Beau blijft erbij: ‘Onze filmwereld is een maffiabende’

Op 11 april van dit jaar verscheurde Beau van Erven Dorens live op televisie een advocatenbrief van Kemna Casting. Het bureau, nu Post Castelijn Casting, wilde media en acteurs het zwijgen opleggen door hen dreigende sommatiebrieven te sturen. Op Van Erven Dorens maakte het geen indruk. Hij blijft bij zijn bedenkingen over de Nederlandse filmwereld. “Over de Nederlandse filmwereld durf ik gemakkelijk mijn bek open te trekken omdat ik daar alleen zijdelings tegenaan schuur.

Van Erven Dorens blijft bij zijn walging over de praktijken in de filmwereld, zegt hij in De Telegraaf. “Ik word er ook niet goed van. Het is één grote maffiabende die wordt gerund door oude dieven die hun geld verdienden in de tijd dat het nog niemand iets kon schelen.”

Het gaat alleen maar om macht en geld, meent de RTL 4-ster. “Zodra het budget voor een nieuwe film binnen is, gaan ze eerst hun keukens verbouwen. Maar als Gosschalk zich misdraagt, kijkt iedereen weg omdat niemand zo’n machtig man durft af te vallen. Wát een oncollegiaal zooitje.”

Zelf voelt Van Erven Dorens zich geen god. “Sommige mensen voelen zich god’s gift to television, maar dat heb ik niet. Zeker zulke onderscheidingen maken we echt als gezin mee. Ik heb nu duidelijk een piek. Vanaf nu wordt het alleen weer minder. Dat is lekker overzichtelijk.

Het Telegraaf-interview met Beau van Erven Dorens kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen