John de Mol haalt Dance Dance Dance naar SBS 6

John de Mol haalt na It Takes 2 ook zijn Talpa-format Dance Dance Dance weg bij RTL 4 om naar zijn eigen SBS 6 te verhuizen. Dat heeft hij vanavond bekend laten maken door Renate Gerschtanowitz in de vroege editie van Shownieuws. Gerschtanowitz kondigde het nieuws vol trots aan. “6 is met ingang van 2019 een prachtig en veelbekeken programma rijker. Ik ben een enorme fan. Het populaire Dance Dance Dance komt naar ons. In de show doen bekende duo’s videoclips na.

Dit gaat SBS 6 een boost geven, meent Gerschtanowitz. “Het spectaculaire programma heeft veel fans. RTL 4 zond het programma uit op de zaterdagavond. Op welke dag het hier op 6 komt is nog niet bekend, maar dat het komt is een feit.”

RTL had weliswaar de eerste optie op een nieuw seizoen, maar De Mol heeft de prijs dermate opgedreven dat het niet meer interessant was voor de zender.

Een woordvoerster van RTL verklaart bij het AD: “Als de prijs- en kwaliteitsverhouding uit elkaar gaan lopen, varen we onze eigen koers. Maar dit betekent niet dat er op RTL niet meer gedanst wordt.’’

Dance Dance Dance was vier seizoenen lang een grote hit bij RTL 4. De presentatie was in handen van Chantal Janzen en Humberto Tan.

De Mol heeft eerder dit jaar gepoogd om een nauwe samenwerking aan te gaan met RTL, maar de deur werd dichtgeslagen in zijn gezicht en daarom is hij nu op oorlogspad.

De grootste strijd tussen John de Mol en RTL gaat momenteel over The Voice of Holland. Hij wil dé hit van RTL naar SBS halen en heeft daar een leger advocaten op gezet.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen