Jan Slagter kan niet zwemmen

Jan Slagter kan niet zwemmen. Hij weet zich al 64 jaar niet te redden in het water. “Nee, dat is geen grap, ik heb geen zwemdiploma“, vertelt de baas van Omroep MAX vandaag in het AD. Slagter werd als kind altijd zwemles uitgestuurd, omdat hij andere jongetjes kopje onder duwde. “Ik kan wel een klein stukje spartelen, van hier tot het raam. Op vakantie vraag ik altijd aan mijn kinderen: hoe diep is het hier? Voel ik de grond niet langer onder mijn voeten, dan raak ik in paniek.

Hij vindt water doodeng. Als kind is hij een keer in een wak gevallen. “Ik ben zelfs even onder het ijs geraakt. Een jongetje heeft me eruit getrokken.”

Het is geen trauma, zegt Slagter. “Maar daar zal die angst wel mee te maken hebben.”

Gelukkig heeft Slagter nog zo’n vijftien jaar te gaan en is er dus genoeg tijd om te leren zwemmen. “Ik wil nog leren zwemmen. Wat me lang tegenhield, was de gedachte dat ik dan tussen allerlei kinderen zou liggen.

Inmiddels weet hij dat er ook zwemles voor volwassenen bestaat. “Alleen, waar haal ik de tijd vandaan? Het is een mooie uitdaging voor als ik mijn werk afbouw.”

Wie wordt de nieuwe Mister MAX dan? “Natuurlijk moet hier iemand de baas zijn, maar dat kan ook in drie dagen. Ik delegeer nu al veel aan Fiona, onze adjunct-directeur.

Het AD-interview met Jan Slagter kunt u lezen via Blendle.

Foto: Stef den Boer, MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen